اپلیکیشن هایی که قبل از تلگرام بودند
اپلیکیشن ها هم مثل سلسله پادشاهی که در کتاب های تاریخ خواندیم، برای خودشان دوره ای داشته اند. بعضی وقت ها در اوج بوده و گاهی هم با سر سقوط کرده اند.
Viber
چرا محبوب شد: جزء اولین شبکه های اجتماعی موبایلی بود که دستمان به آن رسید به خاطر همین خیلی سریع بین مردم فراگیر شد. قابلیت برقراری تماس و پیام رایگان مزیت بزرگی برای آن به حساب می آمد که تا آن موقع مورد مشابهش را ندیده بودیم. علاوه بر اینها وایبر با امکانات مثل ساخت گروه و استیکرهای بامزه اش بساط سرگرمی مان را هم فراهم می کرد.
چرا از دور خارج شد: دلایل نابودی اش زیاد بودند. انتساب آن به رژیم صهیونیستی، کندشدن و اختلالی که برایش پیش آمد و هم چنین امنیت پایینش همگی دست به دست هم دادند تا از اوج عزت به حضیض ذلت بیفتد.
چرا محبوب شد: وی چت را چینی ها ساخته بودند جزء اولین نسل اپلیکیشن های پیام رسانی بود که روی کار آمدند. مزیت آن هم سرعت بالا، شکلک های جذاب و ساخت اکانت بدون نیاز به شماره تلفن بود. قابلیت shake و nearbody هم اگرچه به جذابیت وی چت کمک می کرد، اما در نهایت به ضرر آن تمام شد.
چرا از دور خارج شد؟ عمرش به دنیا نبود و فیلتر شد. ضمن اینکه به خاطر ویژگی shake و nearbody بعضی مراجع هم استفاده از آن را حرام اعلام کردند. اگرچه بعد از گذشت چند ماه رفع فیلتر شد، اما به خاطر اپلیکیشن هایی که در این مدت بین مردم محبوب شده بودند، هیچ وقت نتوانست به جایگاه اولیه اش برسد.
چرا محبوب شد: با وجود شباهت های زیادش به وایبر، با هدف متفاوتی ایجاد شد. این اپلیکیشن هیچ وقت نتوانست رقیبش را از میدان به در کند، اما قابلیتی داشت که توانست در کنار وایبر خودش را نشان بدهد. سرعت واتس اپ خیلی بیشتر از وایبر بود و همین باعث شد ارسال و دانلود کلیپ ها در آن زجرآور نباشد و به راحتی انجام شود. در نتیجه واتس اپ عملا تبدیل به شبکه ای برای تبادل ویدئو و کلیپ شد.
چرا از دور خارج شد: هیچ وقت مثل وایبر نابود نشد، اما با ورود تلگرام عملا دوره اش به سر رسید.
بیسفون
چرا محبوب شد: ایرانی است و چیزی از نمونه های مشابه خارجی اش کم ندارد؛ چه از لحاظ امکانات، چه واسط کاربری و چه سرعت واقعا پا به پای رقبایش پیش می آید. اگر استیکر را هم بتوان به عنوان نقطه قوت حساب کرد، بیسفون در این مورد هم خوب عمل کرده.
چرا از دور خارج شد: از دور خارج نشده و هنوز روی گوشی خیلی ها می شود آیکون آن را دید، اما جدا از حرف و حدیث هایی که در موردش وجود داشت، مثل همیشه کم لطفی ما به کالاهای ساخت ایرانی به فضای مجازی هم رسید و یقه بیسفون را گرفت. بیسفون با آنکه اپلیکیشن یوزر فرندلی است، اما آن طور که باید و شاید دیده نشد.
Line و Tango
چرا محبوب شد: تعریف دقیقی نیست، اما این دو اپلیکیشن در نگاه اول چیزی بودند بین وایبر و فیس بوک. درواقع نه یک شبکه اجتماعی به تفصیل فیس بوک بودند و نه همه قابلیت های وایبر را داشتند. همین تفاوتشان باعث شد که هیچ وقت رقیب جدی برای وایبر و واتس اپ و اپلیکیشن های مشابه به حساب نیایند.
چرا از دور خارج شدند: همین فضای کاربری متفاوت دلیلی بود تا برخلاف وایبر، جذابیتی برای قشر بزرگسال و خانواده ها نداشته باشد و بین جوان ترها محبوب شود. البته با آمدن تلگرام و افزایش قابلیت هایی مثل کانال های آن، همین محبوبیت هم کمتر از قبل شد.
نظر کاربران
فقط واتساپ
وايبر بهترين بود ولي حيف نذاشتن
فقط تلگرااااااااااااااااااااام