آیا باید شارژر ها را پس از استفاده از برق کشید؟
آیا می دانید تبلت، تلفن همراه یا لپ تاپ تان چقدر انرژی مصرف می کند؟ و آیا باید شارژر ها را پس از شارژ کامل از برق کشید؟
شاید نام Vampire Power یا نیروی خون آشام به گوش تان خورده باشد، این اصطلاح به میزان انرژی که یک دستگاه در حالت Standby مصرف می کند گفته می شود، زمانی که از آن ها هیچ استفاده ای نمی کنید. اما خود شارژر ها وقتی به برق هستند چقدر انرژی مصرف می کنند؟
تست شد - شما هم می توانید
برای تست کردن مقدار انرژی مصرفی شارژر های رایج، از یک کیت محاسبه کننده مصرف انرژی الکتریسته استفاده شد که در صورتی که یک جستجو کنید می توانید انواع و اقسام آن ها را بیابید. با استفاده از این دستگاه ها که Electricity Usage Meters نامیده می شوند، می توانید میزان مصرف دستگاه هایتان را بدون کوچکترین حل مسئله و ضرب و تقسیمی به دست آورید.
این بهترین راه برای مقایسه میزان انرژی مصرف شده و تئوری است که می تواند با این افزایش قیمت چاره ساز باشد و بلکه بتوانید نقاط نشتی برق را نیز شناسایی کنید. بگذریم، به مسئله شیرین شارژر ها می رسیم!
یک شارژر چقدر مصرف خون آشامانه دارد؟
هر چیز که فکرش را هم نمی کنید چک شد؛ شارژر آیفون، آیپد، مک بوک، اندروید، نیتندو و …
همه چیز از همان ابتدا مشخص شد، هیولا های اهریمنی که به خوردن خون ومپایر ها مشغول بودند… شارژر ها!
گفته می شد وقتی از شارژری استفاده نمی کنید آن را از برق خارج کنید، چرا چون…
نیازی نیست! اگر به تصویر بالا نگاهی بیندازید متوجه می شوید مقدار مصرف برق ۰٫۰Wیا صفر وات می باشد. اما آیا واقعا صفر است؟
اگر دستگاه مصرف سنج را به یکی از پریز ها متصل کنیم و شارژر ها را هم به همان پریز آیا تغییری حاصل می شود؟ خیر، حتی با خروج و ورود چند شارژر بی کار دیگر نیز تغییری حاصل نشد.
اما وقتی یک شارژر آیفون ۶، آیپد ایر، مک بوک ایر (۲۰۱۳)، سرفیس پرو ۲، کروم بوک سامسونگ و یک شارژر نکسوس ۷ را وارد کردیم، ۰٫۳ وات را بالاخره نشان داد!
خب، حالا چقدر هزینه اش می شود؟!
اگر ۲۴ ساعت روز، ۷ روز هفته، و همینطور ۳۶۵ روز سال، تمامی این شارژر ها را بدون استفاده به برق متصل کنید، اگر مشترک پر مصرف برق باشید، ۷۶۲ هزار تومان، نه! ۷۶۲ تک تومان، و اگر کم مصرف باشید حدود ۱۰۳٫۹۴ تومان برایتان هزینه به همراه خواهد داشت…
نتیجه گیری
همانطور که با هم دیدیم و حساب کردیم، با از برق خارج کردن شارژر در طول یک سال می توانید حدود ۱۰۰-۱۰۰۰ تومان سود کنید! اما بهتر نیست به جای این کار از سیستم ها و روش های بهتری برای نگهداری بیشتر انرژی استفاده نمایید؟ روشنایی، پنجره های دوجداره، مصرف رایانه و … می تواند به حد بسیار چشمگیری در کاهش مخارج تان ناجی باشند.
البته این را هم در نظر داشته باشید که این شارژر ها متعلق به سال ۲۰۱۲ و بعد هستند و اگر از سیستم هایی استفاده می کنید که برای دهه ۹۰ و شاید هم قدیمی تر هستند، ممکن است مصرف بسیار بیشتری داشته باشند. اما باز هم این مقدار مصرف ومپایر تاثیر بسزایی در قبض برق شما نخواهد داشت.
نظر کاربران
همین اعداد کوچک در سطح کشور رقم بزرگی میشود