ایدههایی نو برای بهبود امکانات هواپیماها
شرکتهای هواپیمایی سعی دارند تا پا به پای پیشرفتهای تکنولوژی حرکت کنند و امکانات جدید به ناوگان هوایی خود اضافه کنند. شارژرهای خورشیدی و سینیهای غذای هوشمند نمونههایی از این امکانات هستند که میتوانند در آینده وارد هواپیماها شوند.
وقتی که صحبت از طراحی فضای داخلی یک هواپیما به میان میآید، خلاقیت نقش مهمی را بازی میکند. در کابین هواپیما به خاطر کمبود فضا، قراردادن صندلیها و تامین فضای مناسب برای چمدانها و کیفها در بالای سر مسافر به یک چالش تبدیل میشود. تمامی این طراحیها باید سلامتی و راحتی مسافران را هدف اصلی خودشان قراردهند.
طراحان صنعتی هر سال ایدهها و راه حلهای جدید و جذابی رونمایی میکنند. هر سال مسابقه ای با عنوان کریستال کابین در نمایشگاه فضای داخلی هواپیمای هامبورگ برگزار میشود. بیشتر این طراحیها هیچوقت به ساخت نمیرسند و روی کاغذ باقی میمانند. ما قصد داریم تا در ادامه تعدادی از این ایدهها، که میتوانند برای آینده جذاب باشند را بررسی کنیم.
قفسههای غذای الیساوا
این طراحی برای قفسههای غذا توسط مدرسهی طراحی و مهندسی الیساوای بارسلونا مطرح شده است. در نگاه اول میتوان این سوال را مطرح کرد که چرا زودتر از اینها چنین طراحی برای این قفسهها در نظر گرفته نشده بود؟
این قفسهها دارای طراحی باریکتری هستند و امکان رد شدن از کنار آنها برای مسافرانی که قصد دارند به سمت سرویس بهداشتی بروند وجود دارد. همچنین دسترسی به محتوای داخل قفسهها راحتتر از گذشته خواهد بود و اگر در حین توزیع غذا،این قفسهها به شما برخورد کنند قطعا درد کمتری را به خاطر گوشههای گرد آن احساس خواهید کرد.
سینیهای هوشمند
سینیهایی که در جلوی شما برای صرف غذا باز میشوند، میتوانند جایی برای نگهداری تلفن هوشمند و یا تبلت شما داشته باشند. این ایده شاید خیلی ساده به نظر برسد ولی داوران مسابقهی کریستال کابین آن را به عنوان یکی از فینالیستهای بهترین طراحی انتخاب کردند.
ضمن اینکه دیگر نیازی نیست دستگاه خودتان را با دست نگه دارید، هیچ فضایی از سینی نیز اشغال نمیشود و میتوانید با خیال آسوده به صرف وعدهی غذایی خودتان بپردازید.
کاورهای پنجرهی خورشیدی
اینکه چرا این طرح تاکنون مورد استفاده قرار نگرفته جای شگفتی دارد. این کاورهای پنجره میتوانند با استفاده از انرژی خورشید دستگاههای الکترونیکی کوچک شما را شارژ کنند. امروزه هر فردی حداقل یک تلفن همراه را با خودش حمل میکند که نیاز به شارژ شدن دارد و شرکتهای هواپیمایی میتوانند بدون اضافه کردن منبع برق اضافه و با انرژی پاک خورشید این امکان را برای شما فراهم کنند.
محفظههای کیف اسپیس بین بویینگ و امبرایر
شرکتهای هواپیمایی برای حمل بار اضافهی مسافران هزینه دریافت میکنند که باعث شده مسافران وسایل خودشان را همراه خودشان به داخل کابین ببرند و از تحویل آنها به کانتر خودداری کنند. حمل ساکها و چمدانهای بزرگ به داخل کابین مشکلات زیادی را از نظر پیدا کردن جا برای قراردادن آنها ایجاد کرده است.
شرکت بویینگ به تازگی با طراحی جدیدی برای قفسهها به نام اسپیس بین سعی در حل کردن مشکل کمبود فضا کرده است.
این محفظههای جدید میتوانند تا ۶ چمدان را در خودشان جای دهند، این میزان قبلا ۴ چمدان بود.
همچنین این قفسهها ارتفاع کمتری تا سطح هواپیما دارند و از این رو شما راحتتر میتونید کیف خودتان را در محفظه قراردهید. بویینگ همچنین مدعی شده است که این طراحی جدید میتواند ۵۰ درصد چمدانهای بیشتری را در خودش جای دهد در حالی که زمان کمتری نیز صرف قراردادن و برداشتن کیفها خواهد شد.
میتوان انتظار داشت که این محفظهها در هواپیمای بعدی بویینگ یعنی ۷۳۷ Max مورد استفاده قرار گیرند.
شرکت برزیلی امبرایر نیز، طراحی جدیدی برای کابینهای خودش در نظر گرفته است. این کابین ها که به E۲ شهرت دارند ۴۰ درصد فضای بیشتری را برای مسافران در قسمت محفظه ی کیفٰهای بالای سر فراهم میکند.
این ویژگی میٰتواند برای مسافرانی که سفرهای هوایی زیادی دارند بسیار رضایت بخش باشد. همچنین در این کابین برای مسافران ویژه صندلیهایی در نظر گرفته شده که بتوانند وسایل خودشان را در آنجا جاسازی کنند.
صندلی کودک هواپیمایی لوفتانزا
همیشه همراه بردن صندلی مخصوص کودک به داخل هواپیما برای پدران و مادران دردسرهای زیادی را داشته است. حال هواپیمایی لوفتانزا با طراحی صندلیهای مخصوص، سعی در برطرف کردن این مشکل دارد. این صندلی میتواند با توجه به سن و اندازهی کودک تغییر زاویه و موقعیت دهد و ضمن نگهداری کودکان در سلامت کامل، از مشکلات خانوادهها کم و سرعت سوار شدن آنها به هواپیما را بیشتر کند.
فرار
سفرهای هوایی همیشه حس ناخوشایندی را برای مسافران ایجاد کردهاند که مسافر میخواهد هر چه زودتر از این شرایط دور شود. الکساندرا موچری که دانشجوی دانشگاه میشیگان است نیز از همین موضوع استفاده کرده است و دستگاه اسکیپ (فرار) را طراحی کرده است. الکساندرا در پروژهی کاورهای خورشیدی پنجره نیز نقش داشته است.
این دستگاه برای سرگرمی مسافران در طول سفر طراحی شده است. تنها کافی است که مسافران این دستگاه را بر روی سر و در مقابل چشمان خودشان قرار دهند و با استفاده از صفحات لمسی روی دستههای صندلی به کنترل کردن محتوای نمایش داده شده در اسکیپ بپردازند. این طراحی نیز به عنوان فینالیست در مسابقه انتخاب شد.
اینیبل
اینیبل طرحی است که در آن از سینی غذای مسافران به عنوان یک صفحهی نمایش برای سرگرم کردن آنها استفاده میشود. این طرح که توسط دانشجویان دانشگاه دلفت هلند مطرح شده است میتواند در طول پرواز اطلاعات مفیدی را به مسافران ارایه کند و آنها را سرگرم کند.
همچنین برای مثال با قراردادن کتابی بر روی این صفحه، به شما میگوید که محتوای کتاب چیست یا زمانی که میخواهید از هدفون ها استفاده کنید، موسیقیهای موجود را به شما نمایش میدهد تا از بین آنها انتخاب کنید.
نباید فراموش کنیم که این سینی در هنگام صرف غذا ابعادش دوبرابر میشود تا راحتتر بتوانید از غذای خودتان لذت ببرید. شاید چنین قابلیتی کمی دور از انتظار به نظر برسد ولی به هیچ عنوان غیر ممکن نیست.
رهگیری چشم و کنترل حرکات دست
برندهی مسابقهی کریستال کابین سال ۲۰۱۳، رهگیر چشم و کنترل حرکات دست Thales، میتواند با کنترل کردن حرکات کاربر محتوای نمایش داده شده ی به او را به دلخواه وی تغییر دهد. این طراحی که برای مسافران ویژه در نظر گرفته شده میتواند کنترلرهای قدیمی را بازنشسته کند.
مسافران عادی نیز به خاطر فاصله ی کمی که با صفحه ی نمایش روبروی خودشان دارند میتوانند با استفاده از دست و صفحات لمسی، محتوای موردنظر خودشان را انتخاب کنند. طراحان این ایده عقیده دارند که این سیستم میتواند به مسافران حس بهتری را در کنترل کردن محتوای نمایشی بدهد.
ارسال نظر