بازی اشكنك داره؟
نكتههای جالب درباره بازیهای محبوب گوشیها و تبلتها
به همان اندازه كه دنیای بازیهای ویدئویی وسیع و بیانتها هستند، در نظر گرفتن نكات مراقبتی و انجام احتیاطهای لازم در این زمینه تنوع دارد.
مجله زندگی ایده آل - سعیده خداوردیان: به همان اندازه كه دنیای بازیهای ویدئویی وسیع و بیانتها هستند، در نظر گرفتن نكات مراقبتی و انجام احتیاطهای لازم در این زمینه تنوع دارد. همین موضوع بهانه خوبی است تا صحبتهای دكتر نصیر دهقان و مهناز رضایی، كارشناسان روانشناسی را درباره بازیها و كاربردهایشان بخوانید و با بعضی نكات جالب بازیهای كامپیوتری بیشتر آشنا شوید.
تمرین مادری با pou
بین بازیهای موبایلی بازی پو یكی از بازیهای محبوبی است كه علاوه بر تقویت حس مراقبت و تامین حس عاطفی افراد، نكاتی را هم آموزش میدهد. ازجمله اینكه وقتی چیزی را دوست دارید، باید برای نگه داشتنش وقت و انرژی بگذارید. در این بازی شما برای اینكه بتوانید امكانات مورد نیاز پو را كه گاهی بیشباهت به یك بچه واقعی نیست برآورده كنید، نیاز به سكه پیدا میكنید و برای تامین سكهها هم مجبورید وقت بگذارید و تلاش كنید.
پو نصفهشبها از خواب بیدارتان میكند و شاید نزدیكترین شبیهسازی شرایط مادرانه را برای دختران و زنان داشته باشد، اما باید توجه داشت در شرایط واقعی، بچه تنها با برطرف شدن نیازهای مادیاش بزرگ نمیشود و به سادگی هم از وضعیت گرسنه و درمانده به وضعیت شاد و راضی تغییر نمیكند، بنابراین مراقبت از پو به جای بچه واقعی میتواند ذهن شما را طوری تربیت كند كه در برابر توقعات واقعی یك انسان متعجب شوید؛ دیگر انتخاب با خودتان است.
تركیبی بازی كنید
همانطور كه میدانید بسیاری از بازیهای محبوب موبایلی و كامپیوتری بازیهای خشنی هستند كه گاهی تنها وقتی میتوانید در روند انجام آنها موفق باشید كه تعداد زیادی آدم بكشید، غارت كنید و شهر را به هم بریزید. روانشناسان بر این باورند كه یادگیری از طریق تكرار اتفاق میافتد، بنابراین برای كسی كه هر روز چندین ساعت با موبایل یا كنسول بازی درجریان یك بازی خشن سرگرم است، اصلا بعید نیست كه با گذشت زمان طولانی از حضورش در فضای بازیهای خشن، میل به خشونت و رفتارهای ضداجتماعی هم پیدا كند.
پس بهتر است برای حفظ تعادل روانی هم كه شده در انتخاب بازیها و ساعاتی كه به آنها سرگرم هستیم كمی دقت كنیم. میشود تركیبی از بازیهای خشن با بازیهای فكری را تجربه كرد. كمی هیجان و مقداری تمركز و آرامش، بهتر میتواند تعادل را حفظ كند. بازیهای سادهای مثل۲۰۴۸، Gravity یا Friut Ninja میتوانند تعادل از دست رفته را بازگردانند، هیچگاه برای مدت طولانی در یك بازی نمانید.
Angry Birds برای ۵ سالهها نیست
نكته بسیار مهمی كه در مورد بازیهای ویدئویی برای كودكان وجود دارد این است كه دركشورما به گروه سنی مناسب برای هر بازی توجه نمیشود، بهطور مثال بازی ساخته شده برای گروه سنی بالای ۱۸ سال توسط كودكی ۶ ساله مورد استفاده قرار میگیرد و به همین دلیل میتواند رشد شخصیتی كودكان را با اختلال مواجه كند. باید فرهنگ استفاده از بازیها را یاد بگیریم و به گروه سنی مناسب برای هر بازی توجه داشته باشیم.
بیتوجهی به محدودههای سنی گاهی باعث بلوغ زودرس در بچهها شده و روی رشد روانی آنها تاثیر منفی دارد. خوب است پدر و مادرها قبل از اینكه به فرزندشان اجازه بازی با یك محصول جدید را بدهند، ابتدا از رده سنی مناسب برای آن بازی اطلاع داشته باشند كه برای این منظور هم میتوانند به سایت ESRB كه سایت بینالمللی درجهبندی محتوایی و سنی نرمافزارهای سرگرمی است سر بزنند، سایت http: //ircg. ir بنیاد ملی بازیهای رایانهای هم اطلاعات مفیدی را میتواند در این باره ارائه كند.
بهطور كلی رده سنی مناسب برای بعضی بازیهای رایج به شرح زیر است:
- بازیclash of clans ۱۳ سال به بالا
- بازی angry birds ۷ سال به بالا
- بازی candy crush ۱۳ سال به بالا
- بازی call of duty ۱۵سال به بالا
- بازی master of shadows ۱۸ سال به بالا
- بازی Grey goo ۱۲سال به بالا
- بازی cloud built ۱۲ سال به بالا
- بازی Air Attack ۱۲ سال به بالا
clash of clans برای وسواسیها ممنوع
بدون شك بازی كردن با بعضی بازیهای ویدئویی برای برخی تیپهای شخصیتی خطرناك است، بهطور مثال شركت در بازیهای آنلاینی كه نوتیفیكیشن دارند برای شخصیتهای وسواسی كاملا مضر است. فرد وسواسی در تمام روز منتظر نشسته تا از جریان بازی خبری شود، با خودش میگوید نكند گوشی را زمین بگذارم و به من حمله شود یا اتفاقی بیفتد كه نباشم و نتوانم كاری كنم.
نكند عقب بمانم و هزاران نكند دیگر، فرد وسواسی ممكن است برای اینكه نگران موقعیتش در بازی است اصلا سر كار هم نرود و همه امور روزمرهاش مختل شود، به همین دلیل شركت فرد وسواسی در بازیهای گروهی كه نوتیفیكیشنهای مداوم دارند مضر و استرسزاست؛ این یك توصیه جدی برای وسواسیهاست. اگر وسواس دارید بازیهای گروهی و آنلاین را بیخیال شوید.
بازی ۲۰۴۸ در صف جواب میدهد
استفاده از بازیهای گوشیهای تلفن همراه گاهی میتوانند از اضطراب و كلافگی افراد كم كنند، برای نمونه وقتی كسی در یك صف انتظار طولانی قرار گرفته و هیچ چارهای جز تحمل آن موقعیت ندارد با بازی كردن میتواند وقتش را پر كند، به این ترتیب توجه فرد از فضای ناخوشایند واقعی به فضای دیگری پرت شده و به این ترتیب از میزان كلافگیاش كاسته میشود؛ بازیهایی مثل math hero یا ۲۰۴۸ دو نمونه از بازیهایی هستند كه انتظار در صفهای طولانی را برایتان ساده میكنند.
كینكت، راز سلامتی برای گیمرها
نكات روانشناسی را گفتیم و حالا دیگر نوبت صحبت از نكتههای سلامتی در دنیای بازیهاست. این روزها در بیشتركشورها، چاقی مفرط كودكان و عوارض بیتحركی بزرگسالان دامنگیر شده است؛ عوارضی كه در اثر ساعتها در گوشهای بیحركت نشستن و تقهزدن روی صفحه موبایل یا فشار دادن دكمهها روی دستههای بازی، چنان فراگیر شده كه به یكی از دغدغههای جدی در حوزه سلامت افراد در همه جوامع تبدیل شده است. این نیمه خالی لیوان بازیهای كامپیوتری در حوزه سلامت فیزیكی است اما نیمه تازه پر شدهای هم در این میان به تازگی ارائه شده كه نهتنها بازیها را تبرئه میكند بلكه جذاب و لذتبخش هم هست.
میخواهیم از امكان بازی با كینكتها حرف بزنیم؛ بهطور خلاصه كینكت دستگاهی است كه به كنسول بازی یا كامپیوتر شما وصل میشود و امكان شناسایی صدا و اسكن سهبعدی چهره و اندام شما را دارد. با استفاده از این فناوری شما میتوانید از بازیهایی استفاده كنید كه برای انجامشان تحرك لازم است و نیاز به هیچچیز دیگری جز حركت دادن خودتان برای انجام بازیهای كینكتی ندارید. برای نمونه، بازی Kinect Sport Rivals كه شامل شش بازی جت اسكی، فوتبال، تنیس، صخره نوردی، بولینگ و تیراندازی است با شبیهسازی این ورزشها دریك فضای گرافیكی زیبا امكان ورزش كردن را به صورت انفرادی یا دونفره در فضاهای آپارتمانی به شما و خانوادهتان میدهد. این تنها یك نمونه بود و با كمی جستوجو میتوانید انواع بازیهایی كه به كمك كینكتها قابل اجرا هستند را پیدا كنید؛ هرچند كینكت به نظر گران میرسد اما ارزش سلامتیمان را دارد.
ارسال نظر