۲۲۲۴۵۷
۵۰۰۷
۵۰۰۷
پ

وضعیت ICT ایران در هفته سوم تیر ماه

از خبرسازی شاتل تا طلب ۸۰۰ میلیاردی

خصوصی سازی مخابرات، همچنان خبر ساز شده است و در این بین، مشکلات فنی تلگرام، به نظر می‌رسد، کاهش پیدا کرده است. بورس بازان مجازی ایران هم، منتظر شنبه هستند. گزارش هفتگی سومین ماه تیر را در ادامه می‌خوانید.

از خبرسازی شاتل تا طلب 800 میلیاردی
برترین ها: سرویس دیجیتال بخش فناوری پرتال برترین ها قصد دارد در ۵ شنبه های هر هفته، نگاهی داشته باشد به آخرین رویدادهای دنیای فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران در هفته ای که گذشت. این گزارش های اختصاصی تلاش می کند تا فضای ICT کشور و اتفاقات و رویدادهایی که در آن در حال وقوع هست را با نثری روان و ساده و خواندنی در اختیار جامعه مخاطبان سایت برترین ها قرار دهد. قطعا در این راه، نظرات و پیشنهادات بینندگان عزیز سایت نیز می تواند هیات تحریریه سرویس دیجیتال پرتال را در ارائه گزارشات و محتواهای ارزنده در این حوزه، یاری کند.

همچون روال ۵ شنبه‌های هر هفته، گزارش هفتگی ما نگاهی خواهد داشت به آخرین رویدادهای دنیای فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران در هفته ای که گذشت. در این جستار، سعی و روال بر آن بوده است تا مهم‌ترین رویدادهای فضای دیجیتالی کشور، در عرصه: اخبار شرکت‌های دولتی، اخبار بخش خصوصی، اخبار بانکداری مجازی معرفی شود. در کنار این سه محور، معرفی کتاب و سایت‌های ایرانی نیز، مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.

همان طور که شاید در اخبار شنیده یا خوانده باشید، این هفته، تمرکز اخبار، بیش تر بر روی مسائل مربوط به مزایده مخابرات و پیدا شدن یک شرکت خصوصی جدید، برای خرید اکثریت سهام این شرکت مهم تازه خصوصی شده ایران متمرکز بود. عذرخواهی تلگرام بابت مشکلات فنی سرویس آن در ایران، در کنار اوج گرفتن پست بازی‌ها در اینستاگرام مسئولان ارشد هسته ای کشور، موضوعی بود که بیش‌ترین توجهات را به خود جلب کرد. برای بررسی مهم‌ترین اخبار، با ما همراه باشید.

طبق رسم همیشگی، نخستین خبر را به فعالیت بورس بازان ایرانی در فضای مجازی اختصاص می‌دهیم.

شاخص کل، در انتظار ۲۰ تیر!

از خبرسازی شاتل تا طلب 800 میلیاردی

اوضاع بورس ایران در هفته ای که گذشت، بهتر از هفته‌های قبل بود، به طوری که بار دیگر، شاخص کل، صعود ۱۰۰۰ واحدی را تجربه کرد. جامعه بورس بازان ایرانی در فضای مجازی به خصوص در انجمن‌های اینترنتی و گروه‌های تلگرامی، از بازگشت احتمالی امید و سرمایه به بورس کشور خبر داده‌اند که انتظار می‌رود، با اخبار هسته ای فردا، هفته ای سراسر سبز برای بورس بازان ایرانی، پیش رو باشد. آیا فکر می‌کنید، شنبه، روز تاریخی برای بورس ایران باشد؟ این موضوع را در یادداشتی، مورد بررسی قرار دادیم. دقیق‌ترین اطلاعات درباره بورس ایران، همواره از طریق آدرس tsetmc.com قابل دسترسی می‌باشد.

شاتل: خریدار مخابرات هستیم

از خبرسازی شاتل تا طلب 800 میلیاردی

این هفته، شرکت شاتل، یکی از خبرسازترین شرکت‌های دنیای فناوری اطلاعات ایران بود. رییس هیات مدیره این شرکت اعلام کرد که حاضر به خرید ۵۱ درصد سهام مخابرات، می‌باشد. وی، اقدام به خرید سهام مخابرات را، مطابق پروانه این شرکت اعلام کرده و از ارسال درخواست مکتوب این شرکت به وزارت ارتباطات و سازمان تنظیم و مقررات و ارتباطات رادیویی خبر داد. محمدحسن شانه‌ساززاده در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، در پاسخ به کسانی که اقدام این شرکت برای خرید سهام مالک شرکت مخابرات ایران را بازی تبلیغاتی عنوان کرده بودند، اظهار کرد: سه شرکت شاتل، های‌وب و نداگستر صبا که به صورت مشترک متقاضی خرید سهام توسعه اعتماد مبین هستند، ضمن اعلام آمادگی برای خرید این سهام، نامه کسب اجازه این خرید را به وزارت ارتباطات و رگولاتوری ارائه داده‌اند.

این که شاتل، به دلیل صلاحیت‌های امنیتی، مجوز شرکت در مزایده خرید سهام مخابرات از سهامدار فعلی را پیدا کند یا خیر، موضوعی است که به چالش اول پیش روی این شرکت خصوصی فعال در حوزه اینترنت پر سرعت کشور، بدل شده است. برنده شدن توسعه اعتماد مبین، و حضور این شرکت به عنوان تنها شرکت تأیید صلاحیت شده در مزایده سال ۸۸ واگذاری شرکت مخابرات ایران، مساله ای بود که نشان می‌دهد، واگذاری شرکت مخابرات ایران، به بخش خصوصی، تنها مساله واگذاری اسمی چند برگ سهام به شخصیت حقوقی یا حقیقی نیست و باید مصالح ملی در نظر گرفته شود.

هنوز، هیچ گونه واکنش رسمی از سوی مقامات، درباره آمادگی خرید شاتل برای سهام مخابرات، ارائه نشده است و به نظر می‌رسد، داستان سهامداری اکثریت شرکت مخابرات ایران، همچنان سوژه خوبی برای رسانه‌های فعال در عرصه آی تی ایران باشد. البته ناگفته پیداست، در صورتی که کنسرسیوم شاتل، موفق به خرید سهام مخابرات بشود، خود را تبدیل به قدرت اول مخابرات ایران و بعضاً خاورمیانه خواهد کرد که یک پیروزی تاریخی، برای یک کارآفرینی دیجیتالی ایرانی محسوب می‌شود.

هشدار سازمان رگولاتوری: مراقب نرم افزارهای موبایلی هزینه انداز، باشید!

از خبرسازی شاتل تا طلب 800 میلیاردی

اوایل این هفته بود که خبر دار شدیم، تعدادی از مشترکان موبایل، از هزینه‌های بالای صورتحساب میان دوره ای خود، شکایت کرده و از این که برخی از هزینه‌های اعلامی، مربوط به تماس با کشورهای دور افتاده آفریقایی بود، ابزار تعجب کردند. در همین راستا، به گزارش ایسنا، معاون نظارت و اعمال مقررات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اخیراً درباره درج هزینه‌های تماس بین‌المللی در صورتحساب مشترکان تلفن همراه هشدار داده و تاکید کرد مشترکان تلفن همراه باید درباره برنامه‌هایی که توسط بدافزارها بر روی گوشی‌هایشان نصب می‌شود و تماس با شماره‌های تبلیغاتی مراقب باشند.

برخی از مشترکان موبایل، امروزه با برنامه‌های ماهواره ای تماس می‌گیرند و بعضاً در مسابقاتی که در شبکه‌های فارسی ماهواره ای برگزار می‌شود، شرکت می‌کنند که قطعاً این موارد، هزینه‌های بالایی را برایان‌ها به همراه خواهد آورد. توسعه نرم افزارهای موبایل و استفاده مردم از گوشی‌های هوشمند، سبب شده است تا ضریب آسیب پذیری مشترکان موبایل و اینترنت در ایران، به شدت افزایش یابد که این موضوع را در گزارش‌های هفتگی پلیس سایبر ایران، می‌توان مشاهده کرد.

شرکت مخابرات: تهرانی‌ها، ۴۵ میلیارد تومان به مخابرات بدهکارند!

از خبرسازی شاتل تا طلب 800 میلیاردی

شرکت مخابرات که قبلاً اعلام کرده بود، تهرانی‌ها روزانه ۹ هزار بار فحش رکیک به اپراتورهای ۱۱۸ می‌دهند، این هفته اعلام کرد که مشترکان تهرانی عزیز، قریب به ۴۵ میلیارد تومان به شرکت مخابرات بدهکار هستند. اواخر سال گذشته نیز، اعلام شده بود که دستگاه‌های دولتی کشور، قریب به ۸۰۰ میلیارد تومان به شرکت مخابرات ایران بدهکار هستند. موضوع بدهی به شرکت مخابرات، که امروزه ردیف بودجه دولتی ندارد و به طور خصوصی مدیریت می‌شود، مساله جدی است که باید به جهت ارتقای کیفی و کمی سیستم‌ها و روش‌های عملیاتی در این شرکت بزرگ ارتباطی کشور، چاره ای برایان اندیشیده شود.

تلگرام: مشکل فنی سرویس خود در ایران را بر طرف کردیم

از خبرسازی شاتل تا طلب 800 میلیاردی

پس از کش و قوس‌های فراوانی که درباره مشکلات در ارائه سرویس دهنده محبوب تلگرام برای ایرانیان در ماه‌های اخیر، ایجاد شده بود، این شرکت در توییتر خود، خبر از بر طرف شدن مشکلات فنی تلگرام در ایران داد. ایرانیان، دومین گروه پر مخاطب در این نرم افزار تعاملی هستند که به دلیل مشکلاتی که در وایبر ایجاد شده است، به این نرم افزار به اصطلاح، کوچ کرده‌اند. عذرخواهی تلگرام در خصوص مشکلات فنی، خیال وزارت ارتباطاتی‌ها را برای مدتی راحت کرد تا از هجمه رسانه‌ها و کاربران درباره احتمال فیلتر شدن تلگرام، در امان باشند. شاید بعد از مشخص شدن تکلیف تلگرام، نوبت به فیس بوک باشد که زمزمه‌های فیلترینگ هوشمندان، همچنان ورد محافل خبری کشور می‌باشد.

هشدار یک هکر ایرانی درباره ضعف تلگرام!

این هفته نیز مطلع شدیم که یک هکر کلاه سفید ایرانی، حفره امنیتی را در تلگرام کشف کرده است و به کاربران ایرانی این نرم افزار، نسبت به آسیب پذیر شدن از سمت این حفره، هشدار داد. وی درباره مشخصات این حفره امنیتی گفت: در تلگرام سرویسی وجود دارد که با استفاده از آن می‌توان حساب کاربری در تلگرام را غیرفعال کرد و این حفره می‌تواند با جعل درخواست برای کاربران از طریق لینک ارسالی تلگرام و یا سایر صفحه‌های وب ارسال شده که پس از استفاده از آن تمامی اطلاعات و حساب کاربری فرد در تلگرام از بین خواهد رفت.

وی همچنین گفت آسیب‌پذیری دیگری از تلگرام کشف شد که با درخواست فراموشی رمز عبور، این گزینه به صورت کد هش شده قابل مشاهده است. عضو تیم امنیتی آشیانه با اعلام خطرناک بودن این حفره اعلام کرد که کاربران تلگرام تا حل مشکل از سوی این سرویس دهنده از صفحه my.telegram.org استفاده نکنند و لینک‌های ارسالی از سوی تلگرام را نادیده بگیرند.

به نظر می‌رسد، سازمان پدافند سایبر کشور، باید هر از گاهی از طریق اطلاع رسانی‌های رسمی در کشور، کاربران میلیونی ایرانی را نسبت به آسیب‌های اطلاعاتی و امنیتی موجود بر روی این نرم افزارها، آگاه کند.


صدا و سیما: فیس بوک بازی و اینستاگرام بازی هنرمندان، ممنوع نیست!

صدا و سیما این هفته با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرد، خبر مربوط به ممنوعیت فعالیت مجریان و هنرمندان سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در شبکه‌های اجتماعی، ممنوع نیست و مطالبی که در این زمینه، اخیراً منتشر شده بود، تکذیب می‌شود. گفتنی است، شمار زیادی از مجریان و هنرمندان فعال در برنامه‌های مختلف شبکه‌های صدا و سیما، در شبکه‌های اجتماعی از قبیل، توییتر، فیس بوک و اینستاگرام فعالیت داشته و بعضاً، بیش از 100 هزار فالوور در اختیار دارند. سودابه حسنی دوخت، رامبد جوان، شاهین جمشیدی، فرزاد حسنی، آزاده نامداری، مژده لواسانی، از جمله مجریان صدا و سیما هستند که در شبکه‌های اجتماعی، فعالیت دارند.

سرویس دیجیتال پرتال برترین‌ها، بزودی درباره فعالیت هنرمندان سیما در فضای شبکه‌های اجتماعی، گزارشی ارائه خواهد کرد. در سرویس چهره ها نیز، می‌توانید اخبار فعالیت هنرمندان و شخصیت‌های مشهور را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید.

خبر ساز شدن فعالیت پسر رییس سابق رسانه ملی در رایتل!

یکی از اخبار جنجالی این هفته که در شبکه‌های اجتماعی نیز، بازتاب فراوانی یافت، مربوط بود به فعالیت پسر آقای ضرغامی، رییس اسبق رسانه ملی ایران که گفته شده بود در شرکت رایتل، اپراتور تلفن همراه، بعنوان مشاور مدیرعامل فعالیت دارد. ضرغامی، بلافاصله با انتشار پستی در صفحه اینستاگرام خود با عنوان "عذرخواهی از مرتضی"، خبر منتشر شده توسط روزنامه آرمان را تکذیب و از پسرش برای این که نتوانسته است پدر خوبی برای وی باشد، عذرخواهی کرد.

از خبرسازی شاتل تا طلب 800 میلیاردی

این که فضای شبکه‌های اجتماعی، محفل خبری برای اعلام مواضع مسئولانی شده است که تا پیش از این، دسترسی به آن ها مشکل بود، اتفاق خوش یمنی است که به فال نیک می‌گیریم.

وزارت ارتباطات، معاونت فناوری ندارد!

این هفته مطلع شدیم که معاونت فناوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، بیش از ۳ ماه هست که بدون سرپرست اداره می‌شود و فردی برای این پست، تعیین نشده است. سید مجتبی هاشمی، که به دلیل دبیری ستاد توسعه فناوری اطلاعات ریاست جمهوری فعالیت دارد، از این سمت استعفا داده است. با توجه به این که، این معاونت یکی از کلیدی‌ترین بخش‌ها در وزارت ارتباطات ایران به شمار می‌رود، انتظار می‌رود، این وزارتخانه، توجه جدی برای تعیین مدیریت مستقل برای راهبردی ماموریت های محوله این بخش، مبذول کند.

تأخیر در برگزاری جلسات شورای عالی فضای مجازی به ۴ ماه رسید!

از خبرسازی شاتل تا طلب 800 میلیاردی

این هفته، برخی از رسانه‌ها، از عدم برگزاری منظم جلسات شورای عالی فضای مجازی انتقاد کردند. گفته می‌شود، قریب به ۴ ماه هست که شورای عالی فضای مجازی، جلسه ای رسمی برگزار نکرده است. درحالی که براساس حکم تشکیل شورای عالی فضای مجازی، مقرر شده که هر سه هفته یک بار جلسات این شورا برگزار شود، بیش از ۴ ماه از آخرین جلسه شورای عالی فضای مجازی می‌گذرد.

به گزارش خبرنگار مهر، از زمان برگزاری آخرین جلسه شورای عالی فضای مجازی بیش از ۴ ماه می‌گذرد و با وجود آنکه این شورا باید هر سه هفته یک بار به ریاست رئیس جمهور تشکیل جلسه دهد اما خبری از برگزاری این جلسات نیست. بی نظمی و تعویق در برگزاری جلسات شورای عالی فضای مجازی موضوع تازه ای نیست و علاوه بر بی نظمی‌ها در برگزاری این جلسات در دولت دهم، دولت یازدهم نیز در برگزاری جلسات عالی‌ترین شورای سیاستگذاری در حوزه فضای مجازی جدیت به خرج نمی‌دهد.

عدم برگزاری منظم جلسات، سبب می‌شود تا پیوست فرهنگی پروژه‌های شرکتی مانند رایتل، که برای برقراری ارتباط تصویری، نیاز به اخذ مجوز از این شورا داشته باشد، مدت‌ها، بلاتکلیف بماند. امیدواریم، طبق منویات مقام معظم رهبری، این شورا، بتواند به صیانت از فضای مجازی کشور به طور جدی با همکاری سایر بخش‌ها، اقدام کند.

دبیر شورای عالی ICT ایران: ۳۰ سال از دنیا عقب هستیم!

این جمله ای بود که روز گذشته، نصرالله جهانگرد، دبیر شورای عالی فناوری اطلاعات، درباره چالش‌های دنیای فناوری اطلاعات و ارتباطات در ایران عنوان کرد. وی با بیان اینکه برای اولین بار در برنامه توسعه شاهد اهداف طولی هستیم، ابراز کرد: امروزه با توسعه شبکه پرظرفیت موبایل ۳G و ۴G شاهد دگرگون شدن فضای ICT در کشور هستیم. موتور پیش برنده این حوزه بازار تقاضاست. او با بیان اینکه رفتار ما در حوزه ICT با دنیای کنونی دارای شکاف ۲۰ تا ۳۰ سال است، افزود: قطعاً نیمی از برنامه توسعه اقتصادی ۸ درصدی باید از حوزه دانش تأمین شود و محرک آن ICT است.

اخبار بخش خصوصی فناوری اطلاعات ایران

نیم صفحه اول روزنامه فناوران اطلاعات، که روز سه شنبه این هفته منتشر شد، در ادامه مشاهده می‌شود. کلاهبرداری از شرکت‌های دانش بنیان ایران، به عنوان سرمقاله این شماره روزنامه، ارائه شده است.

از خبرسازی شاتل تا طلب 800 میلیاردی

شاتل ، اپراتور برتر اینترنت پر سرعت کشور، خبر از آمادگی خود برای خرید سهام شرکت مخابرات ایران داد.

پرشین بلاگ ، نخستین سرویس دهنده وبلاگ نویسی در ایران، ۱۴ ساله شد.

مدیر سایت بلاگفا ، از سرویس دهندگان وبلاگ در ایران، به دلیل مشکلات فنی سرور پرتال در ماه‌های اخیر، از مشترکانش عذرخواهی کرد.

میهن بلاگ ، از سرویس دهندگان وبلاگ نویسی فارسی، از برنامه این پرتال برای ارائه فونت‌های متنوع و تغییر در ظاهر کلیه وبلاگ‌های ثبت شده در این سامانه خبر داد.

نمایندگی گوشی‌های اچ تی سی اعلام کرد، خدمات گارانتی این گوشی‌ها در بازار ایران، به ۱۸ ماه افزایش یافت.

خندوانه، برنامه طنز شبکه نسیم سیما، صفحه اینستاگرام خود را راه اندازی کرد.

کانون پرورش فکری کودکان ایران، بازی عمو نوروز، رؤیایی آدم برفی را منتشر کرد.

شرکت داده پردازی ایران، از ساخت یک مجموعه ورزشی بزرگ در ساختمان مرکزی خود خبر داد.

پرتال دیجی کالا، از برگزاری مسابقه اینترنتی به مناسبت ماه مبارک رمضان خبر داد.

سایت روزنامه فناوری اطلاعات، نخستین روزنامه فناوری اطلاعات ایران پس از هفته‌ها غیر فعال بودن، آغاز به کار کرد.

رایتل ، اپراتور تلفن همراه کشور، از هفتمین نمایشگاه مجازی خود، رونمایی کرد.

ایرانسل، نخستین اپراتور خصوصی تلفن همراه ایران، جزییات جشنواره رمضان ایرانسل را تشریح کرد.

اخبار بانکداری مجازی

شرکت تجارت الکترونیک پارسیان، از افزایش ۵۳ درصدی تراکنش‌های پککو خبر داد.

بانک پارسیان اعلام کرد، شعبه‌های خود را با الگو برداری از بانک‌های بزرگ دنیا، هوشمند خواهد کرد.

بانک ملت اعلام کرد، ۱۶ میلیون نفر از درگاه خدمات بانکداری مجازی این بانک، استفاده می‌کنند.


بانک شهر ، سامانه 8655 را برای تبادل اطلاعات مشترکان با این بانک اعلام کرد.

بانک مرکزی اعلام کرد، فرم نسبت خالص دارایی‌های ثابت بانک‌ها، از طریق اینترنت دریافت می‌شود.

بانک توسعه صادرات ایران اعلام کرد: سرویس همراه بانک USSD که به نام این بانک در سایت‌ها آمده غیرقابل استفاده بوده و مورد تأیید این بانک نیست.

بانک دی، سامانه الکترونیکی 766 خود راه افتتاح کرد.

بانک اقتصاد نوین، از بروز اختلال در برخی از خدمات بانکداری مجازی خود خبر داد.

معرفی سایت

یکی از بخش‌های گزارش هفتگی، معرفی و تحلیل سایت است که این هفته نیز، تحلیل سایت را به یکی از سایت‌های فارسی اختصاص داده‌ایم. سایت پندار دات نت، یکی از با سابقه ترین سایت‌های فرهنگی و هنری ایران در فضای مجازی می‌باشد که بیش از 15 سال در این عرصه، فعالیت دارد.

از خبرسازی شاتل تا طلب 800 میلیاردی

این سایت که در آدرس http://pendar.net قرار دارد، موضوعات گوناگون فرهنگی، هنری، سینمایی و اجتماعی ایران و جهان را، در قالب‌های متنی و ویدئویی، ارائه می‌کند که مخاطبان خاص خود را به همراه دارد. سایت پندار، دارای یک شبکه اجتماعی ویژه برای مخاطبان خود است که در نشانی pendar.com/register قرار دارد. نیما افشار نادری، مدیر این پرتال، سرویس‌های جدیدی به نسخه امروزی پندار دات نت اضافه کرده است که از آن می‌توان به بخش ویدئو در نشانی http://pendar.net/videos اشاره داشت. صفحات ویژه پندار، که در نشانی http://pendar.net/specials قرار دارد، به موضوعات جالبی اشاره می‌کند که پیشنهاد می‌کنیم، از آن دیدن کنید. پندار را در ۸ شبکه اجتماعی می‌توان دنبال کرد که در سمت چپ ایندکس سایت، نشانیان ها درج شده است. موفقیت این مجموعه با سابقه فعال در عرصه فضای مجازی کشور را آرزومندیم.

معرفی کتاب

معرفی کتاب این هفته را با دو کتاب، پی می‌گیریم. کتاب اول، اختصاص دارد به کتابی از نشر مرکز و نوشته مانوئل کاستلز مشهور. این کتاب که "شبکه‌های خشم و امید، نگاهی به جنبش‌های اجتماعی در عصر اینترنت" نام دارد، توسط مانوئل کاستلز، محقق شهیر اسپانیایی، تألیف و توسط مجتبی قلی پور، به فارسی برگردانده شده است.

از خبرسازی شاتل تا طلب 800 میلیاردی

این کتاب ۳۲۰ صفحه ای که توسط استاد مرتضی حقیقی، پیشکسوت گرافیک ایران، تصویر سازی جلدان انجام شده است، به مقوله نقش شبکه‌های اجتماعی اینترنت، در بروز جنبش‌های اجتماعی فراگیر، و نقشان ها در انقلاب‌ها و اطلاع رسانی‌های گسترده بین ملت‌ها در سال‌های اخیر، اشاره می‌کند. نقش توییتر در جنبش تسخیر وال استریت، که موجی تاریخی از راهبردی جنبش‌های مردمی خود جوش از طریق فضای مجازی را به تصویر کشاند، مقوله ای است که در این کتاب در چند فصل، به آن پرداخته شده است. مطالعه این کتاب به فعالان فناوری اطلاعات و محققان حوزه جامعه اطلاعاتی و جامعه شناسی سایبر، پیشنهاد می‌شود.

کتاب بعدی، کتابی است که به آموزش نرم افزار مشهور ورد پرس، برای راه اندازی سایت اشاره می‌کند. نشر کلید، با ابتکار جالب خود در ارائه کتاب‌های جیبی کاربردی در زمینه فناوری اطلاعات، این بار کتابی با موضوع وردپرس را در اختیار جامعه مخاطبانش قرار دهد. این کتاب توسط احسان مظلومی نوشته شده است.

از خبرسازی شاتل تا طلب 800 میلیاردی

در این کتاب یادمیگیریم که وردپرس را دانلود کنیم و روی یک سایت رایگان نصب کنیم. همچنین راه اندازی یک سرور روی کامپیوتر و نصب وردپرس رویان را هم بررسی می‌کنیم. سپس با محیط وردپرس و امکانات آن آشنا می‌شویم. صفحات مورد نظرمان را می‌سازیم، محتوا در آن‌ها قرار می‌دهیم. روش ارسال عکس، فیلم و ... به سایت را بررسی می‌کنیم و ....

در صورتی که انتقاد و پیشنهادی به مطالب این گزارش دارید، از طریق پست الکترونیکی زیر با ما در ارتباط باشید.

آدینه خوبی را برای همراهان عزیز گزارش هفتگی آی تی، آرزو می‌کنیم.

از خبرسازی شاتل تا طلب 800 میلیاردی
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج