۲۲۲۳۱۰
۵۰۰۹
۵۰۰۹
پ

دیتاسنتر بادی ۱ میلیارد دلاری فیسبوک

عملیات کلنگ زنی ساخت نخستین مجموعه Data Center شرکت فیس بوک، در شهر تگزاس آمریکا آغاز شد. این مجموعه فناوری، قرار است تابستان سال آینده به بهره برداری برسد و در زمینی به مساحت ۴۴۰ هزار فوت مربع ساخته خواهد شد.

دیتاسنتر بادی 1 میلیارد دلاری فیسبوک



برترین ها: غول شبکه‌های اجتماعی اینترنت، فیس بوک، اخیراً اعلام کرد که عملیات ساخت مجموعه Data Center خود در منطقه Fort Worth تگزاس را آغاز کرده است. این مجموعه عظیم، شامل فضای ساختمانی 70 هزار فوت مربعی می‌باشد که در کنار زمین 440 هزار فوت مربعی دیتاهال آن، بنا می‌شود. نشریه دالاس ژورنال آمریکا گزارش کرد، فیس بوک برای ساخت این دیتاسنتر عظیم، 1 میلیارد دلار هزینه خواهد کرد.

این دیتاسنتر، پیشرفته‌ترین و سبزترین دیتاسنتر جهان خواهد بود که در تگزاس برای فیس بوک ساخته می‌شود. این دیتاسنتر، به طور 100 درصد از منابع انرژی بادی برای تولید برق خود استفاده می‌کند که با استقبال حامیان محیط زیست از جمله Greenpeace همراه شده است. در این دیتاسنتر، از انرژی‌های تجدید پذیر، سامانه‌های پیشرفته هوشمند احیای آب باران (rainwater reclamation systems) و فناوری‌های بهینه سازی مصرف انرژی استفاده می‌شود. حتی گفته شده است که در طراحی این دیتاسنتر، تلاش می‌شود تا با استفاده از حرارت تولید شده توسط سرورها، گرمایش ساختمان‌های اداری، تأمین شود. این دیتاسنتر هوشمند طرفدار محیط زیست، عظیم‌ترین دیتاسنتر جهان نام دارد.

دیتاسنتر بادی 1 میلیارد دلاری فیسبوک

به گزازش برترین ها؛ به نقل از سیلیکون بیت، نیروی برق این دیتاسنتر، از منابع انرژی تجدیدپذیری مانند وزش باد استفاده خواهد کرد که نیروگاه آن، در فاصله دو ساعتی شمال غربی تگزاس، قرار دارد. دیتاسنتر دوستدار محیط زیست فیس بوک که در تگزاس قرار دارد، در واقع پنجمین دیتاسنتر این شرکت را تشکیل می‌دهد. علاوه بر تلاش فیس بوک جهت یافتن مکانی مناسب برای استقرار دیتاسنتر جدیدش که دسترسی‌های فیبرنوری و انرژی های تجدید پذیر فراوان را پشتیبانی می‌کند، قصد دارد یک همکاری مطلوب را با اتحادیه تگزاس شمالی North Texas community آغاز کند.

مایکل کیرکلند، سخنگوی فیس بوک اخیراً این موضوع را به دالاس بیزینس در میان گذاشته است. کیرکلند گفته است که فیس بوک هر آن چه را درباره ساخت این دیتاسنتر دوستدار محیط زیست، نیاز داشته، در این منطقه کسب کرده است. وی عنوان کرده که ارتباط شرکت ساختمانی فیس بوک با اهالی شهر بسیار خوب خواهد بود و این شرکت به دلیل توسعه فعالیت‌هایش، نیاز به دیتاسنترهای عظیم زیاد تری دارد.

شرکت ساختمانی DPR Construction Co.، قرار است کار ساخت این دیتاسنتر ۱ میلیارد دلاری بادی را به مدت یک سال انجام دهد. این شرکت درتلاش است تا این دیتاسنتر را در فضایی به وسعت ۱۱۰ هکتار، بسازد.

فیس بوک برای ساخت این مرکز دیتا، ۱۴۶ میلیون دلار، تسهیلات مالیاتی دریافت خواهد کرد. فیس بوک قرار است، ۴۰ کارمند تمام وقت محلی در منطقه فورت ورث تگزاس استخدام کند که میانگین حقوق سالانه آن ها حدود ۷۰ هزار دلار برآورد شده است که احتمالاً این تعداد به ۱۰۰ نفر افزایش خواهد یافت.

اقدام فیس بوک به ساخت دیتاسنتر بادی که طرفدار مسائل زیست محیطی می‌باشد، نگاه‌ها را به یکی از غول‌های سیلیکون ولی، یعنی شرکت آمازون، متمایل کرده است. این شرکت، هنوز درباره شیوه تأمین انرژی دیتاسنترهای جدید خود در ایالت‌های اوهایو و ایندیانا، توضیحاتی منتشر نکرده است. اگر چه، دیوید پومرانتز، مسئول امور انرژی و محیط زیست آمازون، درباره تجدیدپذیر بودن انرژی‌های به کار رفته در این دیتاسنترها، اطمینان داده بود.

نخستین دیتاسنتر فیس بوک، در سال ۲۰۱۱ میلادی در Prineville، واقع در منطقه سرمایه گذاری Oregon تأسیس شد که منطقه ای با دشت‌های وسیع و پر باد می‌باشد و سرمایه گذاران، از مالیات معاف هستند. قانون گذاران شهر اورگان، برای اطمینان دادن به شرکت‌هایی ماند فیس بوک که از معافیت‌های مالیاتی برخوردار خواهند بود، لایحه ای را در مجلس قانونگذاری ایالتی در سال ۲۰۱۲ میلادی به تصویب رساندند که شرکت‌های دنیای فناوری را از پرداخت مالیات معاف می‌کرد.

دیتاسنتر بادی 1 میلیارد دلاری فیسبوک
(تصویر لایحه معافیت مالیاتی شرکت‌های فعال در منطقه اقتصادی اورگان از سال ۲۰۱۲)

برای راحتی دسترسی به این دیتاسنتر عظیم، مکان استقرار آن در نزدیکی فرودگاه فورت ورث آلیانس و اتوبان ایندیپندنس در نظر گرفته شده که در نقشه زیر ارائه شده است.

دیتاسنتر بادی 1 میلیارد دلاری فیسبوک
(نقشه مکانی دیتاسنتر جدید فیس بوک در کنار فرودگاه فورت ورث آلیانس)

شهر Luleå در نزدیکی قطب شمال در بالای کشور سوئد قرار گرفته و میانگین درجه هوا در طول سال به جز تابستان یک درجه سانتی‌گراد می‌باشد و در تابستان میانگین هوا به بیست درجه سانتی‌گراد می‌رسد. با توجه به همین شرایط جعرافیایی، فیس بوک می‌تواند با استفاده از سیستم‌های خنک کننده که نیرو خود را توسط هوای بیرون از محیط ساختمان تأمین می‌کنند (این کار برای گردش هوا و جلوگیری از گرم شدن زیاد پایگاه استفاده می‌شود) که باعث صرفه جویی در مصرف برق خواهد داشت.

دیتاسنتر بادی 1 میلیارد دلاری فیسبوک
(تصویری از دیتاسنتر فیس بوک در سوئد)

در این دیتاسنتر ده‌ها هزار سرور مسئولیت ذخیره و نگهداری اطلاعات فیس بوک را به عهده دارند، این سرورها به نحوی ساخته و تنظیم شده‌اند که کمترین میزان مصرف انرژی را دارا می‌باشند.

این مرکز دارای سیستم تهویه و برق اضطراری پیشرفته می‌باشد تا احتمال بروز خطرات و از کار افتادن وب سایت را به حداقل برساند.

علاوه بر فیس بوک که به ساخت دیتاسنترهای مبتنی بر انرژی یاد و تجدید پذیر، علاقه نشان داده است، گوگل نیز در این عرصه سابقه فعالیت دارد. غول جست وجوی اینترنت، پیش تر بای تأمین انرژی دیتاسنترهای خود در Hamina فنلاند، چهار مزرعهٔ مجهز به توربین‌های بادی را از کمپانی‌های فعال در این زمینه در سال 2013 میلادی خریداری کرد. مزارع مورد نظر در جنوب سوئد توسط الوس‌ویند بنا نهاده و در سال 2015 نیز به‌صورت عملیاتی وارد چرخهٔ تولید نیروی الکتریکی شده‌اند.

دیتاسنتر بادی 1 میلیارد دلاری فیسبوک
(۶ تصویر از دیتاسنتر دوست دار محیط گوگل در فنلاند)

مراکز دادهٔ گوگل در فنلاند از جنبهٔ دیگری نیز بسیار جالب توجه هستند، چراکه در این تأسیسات برای خنک کردن، از آب دریا استفاده می‌شود که به‌دلیل نزدیک بودن به قطب شمال، بسیار خنک بوده و نیازی به سرد کردن آن نیست. گوگل دیتاسنتر خود را در سال 2009 ساخته که برای رساندن آب به آن، کانال بزرگ 400 متری را بنا کرده است. ویدئو زیر، شما را به دنیای جالب این دیتا سنتر می‌برد.



دیتاسنترهای زیست محیطی (eco-friendly datacenter)، موضوع جدیدی در عرصه کسب و کارهای فناوری می‌باشد.

روی آوردن غول‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات جهان به راه اندازی پایگاه‌های داده بر اساس مسائل زیست محیطی، اهمیت کسب و کار سبز (Green Business) را نشان می‌دهد که کارآفرینی دیجیتالی جهان، از آن به عنوان یک امتیاز رقابتی و برگ برنده در توسعه زیر ساخت‌ها و ظرفیت‌های خدماتی و مدیریتی خود بهره می‌برد.

به نظر می‌رسد، به‌زودی باید شاهد فصل نوینی از کارآفرینی دییجتالی سبز (Green Digital Entrepreneurship) باشیم، کارآفرینی که افق‌هایی را به سمت و سوی کارآفرینی دیجیتالی فضایی نیز، در دستور کار قرار داده است و بالون های اینترنتی و واقعیت مجازی و پهبادها، توسعه اینترنت را به ماورای جو زمین نیز، هدایت کرده‌اند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج