ناو هواپیمابر ۱۳ میلیارد دلاری USS Gerald Ford
نیروی دریایی ایالات متحدهی آمریکا تا یک سال دیگر گرانترین شناور رزمی خود را تحویل خواهد گرفت.
براساس اطلاعات ارائه شده توسط سیانان، انتظار میرود ناو هواپیمابر جرالد فورد که لقب کشتی فرماندهی ناوگان جدید ناوهای کلاس فورد را در اختیار دارد، از فوریهی ۲۰۱۶ به خدمت نیروی دریایی آمریکایی در آید. شنیدهها حکایت از این دارد که این کشتی در زمرهی بزرگترین شناورهای موجود در جهان قرار خواهد گرفت. جرالد فورد از امکانات پیشرفتهتر و تغییراتی در مقایسه با ناوهای کلاس نیمیتز بهره خواهد برد.
هزینهی مورد نیاز برای ساخت ناو هواپیمابر جرالد فورد بالغ بر 13 میلیارد دلار برآورد میشود. ناو هواپیمابر جرالد فورد و سایر ناوهای تولید شده در کلاس فورد، برای کاهش فشار موجود روی ناوگان ناوهای هواپیمابر آمریکا وارد خدمت نیروی دریایی خواهند شد. در حال حاضر نیروی دریایی امریکا از وجود 10 ناو هواپیمابر از کلاس نیمیتز بهره میبرد؛ اما برای کاهش فشار مأموریتهای موجود نیاز به اضافهشدن ناوهای بیشتر وجود دارد.
همانطور که اشاره کردیم، ناوهای هواپیمابر کلاس فورد با تغییراتی در مقایسه با ناوهای کلاس نیمیتز همراه خواهند شد. از جملهی این تغییرات میتوان به سه برابر شدن تولید انرژی الکتریکی در مقایسه با ناوهای کلاس نیمیتز اشاره کرد. در ناو هواپیمابر جرالد فورد از راکتورهای A1B استفاده شده که علاوه بر بهرهگیری از فناوریها و پیشرفتهای زیاد، محدودیتهای راکتور مورد استفاده در ناوهای کلاس نیمیتز را ندارد. هر یک از راکتورهای مورد A1B قادر به تولید 300 مگاوات انرژی الکتریکی هستند؛ در حالی که راکتورهای مورد استفاده در سری نیمیتز تنها قادر به تولید 100 مگاوات انرژی بودند. پیشرفتهای صورت گرفته در ساخت راکتورهای جدید، علاوه بر افزایش انرژی تولیدی، هزینهی نگهداری و همچنین سایز راکتور را نیز کاهش داده است.
افزایش میزان انرژی الکتریکی تولید شده توسط این ناو هواپیمابر، قابلیتهای کاربردی این ناو را بسیار افزایش داده است که از جملهی آن میتوان به طراحی سیستم جدید پروازی الکترومغناطیس هواپیماها (EMALS) اشاره کرد. با استفاده از این سیستم ناوهای کلاس فورد قادرند تا در هر روز تعداد پرواز هواپیماهای خود را تا 25 درصد در مقایسه با سیستم پیشین افزایش دهند.
افزایش میزان انرژی الکتریکی تولید شده توسط ناوهای هواپیمابر کلاس فورد در مورد تسلیحات مورد استفاده نیز تأثیرگذار است. با استفاده از این قابلیت ناوهای کلاس فورد پتانسیل خوبی برای بهرهگیری از سلاحهای لیزری و همچنین ریلگانها خواهند داشت که به میزان زیادی از انرژی الکتریکی نیاز دارند.
با آغاز خدمت جرالد فورد، این کشتی در زمرهی بزرگترین شناورهای رزمی در حال خدمت در سطح جهان قرار خواهد گرفت. طول این کشتی تقریباً 332 متر بوده و وزن آن نیز بیش از 100٫000 تن است.
سایز بزرگ ناو هواپیمابر جرالد فورد این امکان را فراهم آورده تا بیش از 4٫400 سرنشین در کنار 75 فروند هواپیما روی آن جای بگیرند.
انتظار میرود جرالد فورد پس از وارد شدن به خدمت نیروی دریایی آمریکا، میزبان هواپیماهای F-۳۵ و همچنین پهپادهای مخصوص توسعهیافته برای ناوهای هواپیمابر باشد.
با وجود پیشرفتهای صورت گرفته در تولید ناو هواپیمابر جرالد فورد، شماری از افراد نیز منطق تولید ناوهای هواپیمابر با اختصاص هزینههای بسیار سنگین را زیر سؤال میبرند؛ چرا که به اعتقاد این افراد، با توجه به کاهش شدید جنگ بین ملتها و همچنین تولید موشکهای کروز بسیار مؤثر توسط کشورهایی نظیر چین، تولید ناوهایی با این حجم هزینه کمی غیر منطقی به نظر میرسد.
ارسال نظر