لپ تاپ، نوت بوک یا تبلت ؟
راهنمای انتخاب محصولات دیجیتال
با توجه به تولید و عرضه انواع رایانه های پرتابل در بازار محصولات دیجیتالی، همواره انتخاب یکی از این تجهیزات، سخت ترین مرحله در هنگام خرید می باشد.
برترین ها: با توجه به تولید و عرضه انواع رایانه های پرتابل در بازار محصولات دیجیتالی، همواره انتخاب یکی از این تجهیزات، سخت ترین مرحله در هنگام خرید می باشد. اینکه لپ تاپ بخریم، نت بوک بخریم و یا اصلاٌ به سراغ تبلت برویم معمولاٌ ذهن خیلی ها را به خود مشغول کرده است. مقایسه بین این ۳ گجت اصلاٌ کار عاقلانه ای نیست. چون هر یک دارای مزایا و معایب خاص خود هستند و اصولاٌ هر یک کاربردهای جداگانه ای دارند. از اینرو تعریف و مقایسه ای بین این ۳ گجت خواهیم داشت. گجت هایی که در حال حاضر دنیای فناوری دیجیتال در دنیا، بیشترین انرژی خود را صرف تکامل آن ها نموده است.
استفاده از لفظ دردانه برای لپ تاپ به این معناست که با توجه به تمامی افزایش قیمت ها و بالا رفتن نرخ ارز و کاهش قدرت خرید عموم برای خرید لپ تاپ، باز هم این دستگاه بهترین و قوی ترین انتخاب در رایانه های پرتابل است. اما پر توقعی آن به دلیل محاسبه قیمت آن با ارزهای خارجیست. حالا فرقی نمی کند که این دستگاه با ارز ارزان خریده شده باشد یا با ارز گران. مهم اینجاست که جناب لپ تاپ، فقط و فقط خود را با دلار می فروشد و بس.
اما در کل باید توجه داشت که برای خرید لپتاپ فاکتورهای زیادی باید مورد نظر قرار گیرد. فاکتورهایی که بسته به کاربران مختلف، متفاوت است. بهعنوان مثال برای گروهی تنها قیمت مهم است و برای گروهی دیگر و یک کاربر حرفهای کانفیگ (قابلیتهای فنی) دستگاه است که در درجه اول اهمیت قرار دارد. اما به هر حال از هر دسته کاربران که باشید یکسری فاکتور کلی برای انتخاب لپتاپ وجود دارد که باید به آنها توجه ویژهای داشته باشید. در وهله نخست باید هدف خود را از انتخاب لپتاپ مشخص کنید. دوم اینکه بودجه خود را مشخص کنید.
و سومین مطلب مهم این ست که به سراغ یک شرکت گارانتی کننده معتبر بروید. موضوع مهم و اصلی در انتخاب یک لپتاپ نوع پردازنده لپتاپ نسبت به کاربری آن است. در واقع این پردازنده است که رده کاربری لپتاپ را مشخص میکند. به عنوان مثال برای یک کاربر مبتدی، یک لپتاپ intel core 2 duo 2.0GHZ، کارت گرافیک 512 تا 256 مگابایتی از خانواده INTEL، رم یک یا دو گیگابایتی DDR2، یا حتی کمتر هم پاسخگو است. اما برای یک کاربر حرفهای که نیاز به کارت گرافیک قوی و همچنین سرعت بالای دستگاه دارد، پردازنده intel core i7، سیستمعامل قوی، کارت گرافیکی قوی از خانواده ATI یا GEFORCE با ظرفیت حافظه بالاتر از 5/1 گیگابایت، رم با ظرفیت بالا از خانواده DDR3 و... مناسب است. پس باید اول از همه نوع کاربری خود را مشخص کنید. وزن لپتاپ هم از نکات مهمی است که باید به آن توجه شود. به طور کلی لپتاپهای دارای صفحه نمایش 4/15 اینچ به بالا وزنی بیشتر از 8/2 کیلوگرم، لپتاپهایی با صفحه نمایش 13 و 1/14 اینچ وزنی حدود 8/1 تا 4/2 کیلوگرم و لپتاپهای دارای صفحه کمتر از 13 اینچ وزنی حدود یک تا 5/1 کیلوگرم دارند.
مهمترین و مشهودترین فرقی که بین یک لپ تاپ و یک نت بوک وجود دارد این ست که نت بوک فاقد اپتیکال درایو است. با وجودی که مدتها است از عرضه مینی لپتاپهای سبک وزن به بازار میگذرد، اما هنوز این سوال که خرید یک لپتاپ بهتر است یا یک نتبوک در ذهن بسیاری از خریداران وجود دارد. به عبارتی باید گفت باز هم همان موضوع مشخص کردن نوع کاربری است که نوع کالای مورد نیاز را مشخص میکند. پس ما لب کلام را میگوییم. اگر میخواهید یک لپتاپ ارزان قیمت، سبک، جمع و جور برای انجام امور روزمره داشته باشید، اگر میخواهید رایانه شخصی را به راحتی حمل کنید و اگر انتظار انجام امور گرافیکی، تماشای فیلم و... را از کامپیوتر شخصی خود ندارید و اگر می خواهید تنها به امور حسابداری و چک کردن ایمیل های خود بپردازید و تنها از فلش مموری برای انتقال اطلاعات استفاده نمایید، میتوانید به سراغ نت بوک های بدون اپتیکال درایو بروید که هم اکنون در بازار شرکت های متفاوتی، برندهای بسیاری از این مدل ها را روانه بازار نموده اند. اما اگر قصد دارید که به تماشای فیلم بنشینید، برخی از کارهای گرافیکی خود را انجام دهید، گیمهای سبک و سنگین بازی کنید و امور روزمره اداری و شخصی را با آن انجام دهید،از همه مهمتر باید از اپتیکال درایو دی وی دی یا سی دی استفاده کنید، بهتر است به سراغ یک لپتاپ ارزان با صفحه نمایش مناسب بروید.
به عبارتی باید گفت موضوع مشخص کردن نوع کاربری است که نوع کالای مورد نیاز را مشخص میکند
این تصور عمومی وجود دارد که تبلتها برای خارج کردن نتبوکها از عرصه رقابت به بازار عرضه شدهاند، اما در حقیقت این طور نیست.
از زمانی که تبلتها وارد بازار شدند این سوال برای بسیاری پیش آمد که به راستی تبلتها برای خارج کردن نتبوکها از عرصه رقابت به بازار عرضه شدهاند. اما در حقیقت این طور نیست و کارشناسان و فعالان بازار بر این باورند که اصلا این دو کالا قابلیتهای کاربردهای متفاوت خاص خود را دارند و مقایسه این دو کالا منطقی نیست. در نظر داشته باشید که مقایسه تبلت و نتبوک به هیچ وجه منطقی نیست.
تبلت برای جستوجو در اینترنت، انجام بازیهای کامپیوتری، استفاده سریع و آسان فایلهای صوتی و تصویری وکارهایی از این قبیل مناسب است؛ چرا که تبلت کالایی است که به راحتی و سرعت بالا وارد اینترنت میشود. در حالیکه نتبوک زمان بیشتری را صرف روشن و بوت شدن و اتصال به اینترنت میطلبد. در مقابل نتبوکها از سیستمعامل ویندوز پشتیبانی کرده و تمام امکانات ویندوز را دارند؛ اما تبلتها معمولا تحت سیستمعامل آندروید یا مک هستند. اگر هم نمونههای ویندوزی تبلت مورد استفاده قرار گیرد که قابلیت نصب اکثر برنامههای ویندوز را داشته باشند استفادهای به راحتی نتبوک از سیتم عامل ویندوز نخواهند داشت.
همچنین تبلتها قابلیت نصب نرمافزارهای کاربردی فراوانی را دارند و هر روز به تعداد اپلیکیشن هایی که برای تبلت ها نوشته می شوند افزوده می شود. به طور کلی می توان گفت که تبلتها بیشتربرای مصرفکنندگان محتوا ساخته شده و تعداد کمی از تولید کنندگان محتوا از آن استفاده می کنند. یک کاربر تبلت میتواند با تبلت خود کتاب بخواند، در اینترنت به گشت و گذار بپردازد، فیلم تماشا کند، فایلهای آفیس را باز و گیم بازی کند. از سوی دیگر، نتبوک ها هم برای تولیدکنندگان محتوا و هم برای استفادهکنندگان از محتوا ساخته شده است. از نگاهی دیگرکاربران تبلتها را اکثرا مدیران، سخنرانان، بازاریابهای محصولات، گیمرها تشکیل می دهند، در حالی که یک نتبوک شاید بیشتر برای یک برنامهنویس و یا یک حسابدار، مناسبتر از یک تبلت است.
نظر کاربران
سلام مطالبی ک نوشتین خیلی خوبه ولی واقعا گیجم واس خرید لپ تاپ
دانشجوام و خیلی هم نیاز دارم ک سریعا لپتاپ بگیرم
اما کسی پیدا نمیکنم ک منو راهنمایی کنه تو اینترنتم چیز خاصی پیدا نکردم میشه کمکم کنید؟؟؟؟؟؟؟؟مرسی
سلام دانشجوی مهندسی بهداشت حرفه ای هستم وبرای کارای نقشه کشی و برنامه نویسی مقدماتی و ارایه هایم نیاز ب لپ تاپی دارم ک بشه باهاش علاوه بر اینا به اینترنت رفت و فیلم دید وکلی اطلاعات توش ذخیره کرد؛1,5 میلیونم پول دارم ن بیشتر؛خواهشا راهنماییم کنید.جواب تونو ب جیمیلم بفرستید منتظرم ؛خیلی ممنون