گزارش روز نخست نمایشگاه CES ۲۰۱۵
نمایشگاه لوازم الکترونیک و گجت که با نام CES می شناسیم هر ساله در ماه ژانویه در لاس وگاس آمریکا برگزار می شود. این بزرگ ترین نمایشگاه فناوری در سراسر جهان است و برندها و شرکت های پیشرو در صنعت الکترونیک، محصولات آینده خود را برای نخستین بار در این نمایشگاه معرفی می کنند.
همکاری آئودی و ال جی و ساخت ساعت هوشمند مبتنی بر اندروید
آئودی در کنفرانس خبری اش که ساعاتی پیش در CES انجام شد از همکاری اش با ال جی، سامسونگ و انویدیا صحبت کرد و از تکنولوژی جدیدی در ماشین هایش پرده برداشت که از اندروید پوشیدنی پشتیبانی می کند. اما در این کنفرانس آئودی نامی از ماشین خاصی نبرد و اولریخ هاکنبرگ تنها یکی از مدل های این شرکت را به همراه ساعت هوشمند ال جی به روی صحنه آورد.
تکنولوژی مورد اشاره آئودی در همکاری با ال جی ساخته شده که به نظر می رسد امکان کنترل خودرو با ساعتی ساخته شده توسط ال جی باشد. در این کنفرانس خبری ساعت مذکور به مچ آقای هاکنبرگ بسته شده بود.
ال جی این شراکت را تایید کرده و گفته که سیستم عامل ساعت مذکور Android Wear بوده است. ال جی همچنین تایید کرده که مشغول کار بر روی webOS برای محصولات پوشیدنی خود است اما پروژه آئودی ربطی به این برنامه ندارد.
آئودی در کنفرانس خبری جزئیات بیشتری در خصوص این همکاری و نحوه دقیق تعامل ساعت و ماشین بیان نکرده است. ممکن است ساعت مذکور تنها نمونه ای نمایشی برای کنفرانس خبری آئودی بوده باشد.
اسپیکر بلوتوث معلق Air۲ در نمایشگاه CES معرفی شد
اسپیکر معلق Air۲ -که در واقع اِیر اسکوارد- خوانده می شود در CES معرفی شد. این اسپیکر که از دو بخش تشکیل شده دارای یک بخش ثابت و یک بخش مجزای بلوتوث است.
بر روی Air۲ یک میکروفون قرار داده شده که اجازه می دهد از آن در تماس های اینترنتی بهره برد. همچنین این اسپیکر با کمک پورت micro-USB قابل شارژ است.
اما مهمترین نکته در این اسپیکر، قابلیت ایستایی معلق بخش کوچک بر روی بخش بزرگتر آن است که جلوه اصلی را به کار آن داده است. این بخش با کمک آهنرباهای قدرتمندی که در دو بخش آن تعبیه شده، تعادل را برقرار کرده و اجازه می دهد این دو بخش بدون تماس مستقیم بر روی یکدیگر قرار گیرند.
با توجه به اینکه این اسپیکر از آهنربا در خود بهره می برد می توان آن را به هر جایی نصب کرده و با توجه به قابلیت دریافت صدا با کمک بلوتوث از صدای آن استفاده کرد. در زیر نمونه ای از این قابلیت را در قالب تصویر متحرک مشاهده می کنید.
این اسپیکر بلوتوث با هر بار شارژ می تواند صوت را برای ۱۲ ساعت تا فاصله ۱۰ متری دریافت و پخش کند.
قیمت این اسپیکر جذاب ۱۹۹ دلار تعیین شده و هم اکنون از طریق آمازون در دسترس است. به گفته مسئولین غرفه، حالت معلق در این اسپیکر، صدا را با کیفیت بهتری پخش می کند.
با کفی، کفش خود را هوشمند کنید
وقتی چراغ قوه هوشمند میشود چرا کفش نشود! ایدهی بدی نیست٬ اگر با قرار دادن یک کفی، کفش فعلی خود را هوشمند کنیم. دیجیسول این ایده را عملی کرده و محصول خود را به CES آورده است.
اگر مایلید گامهای برداشته شدهی خود را به بهترین شکل ممکن بشمارید! دیجیسول کفی خاصی را طراحی کرده که این کار را انجام میدهد. اما ۲۰۰ دلاری که برای خرید این محصول هزینه میکنید تنها برای شماردن گامهای شما نیست٬ چرا که محصولات دیگر مانند دستبندهای هوشمند و دیگر گجتهای پوشیدنی نیز قادرند این کار را انجام دهند. کفی هوشمند دیجیسول قادر است پاهای شما را نیز به سرعت گرم کند تا در زمستان همیشه انگشتهای پا گرم باقی بمانند.
این کفی هوشمند قادر است دمای پا را تا ۴۸ درجه سانتیگراد افزایش دهد. باتری آن از طریق درگاه میکرو USB شارژ میشود و با هر بار شارژ ۶ تا ۹ ساعت دوام میآورد.
اگر مایل به کنترل کفی جدیدِ کفش خود باشید یک اپلیکیشن برای آیفون و اندروید در نظر گرفته شده که از طریق آن میتوانید دمای پای خود را کنترل کرده یا اطلاعات مربوط به گامهای برداشته شده و کالری سوزانده شده را مشاهده کنید.
فوگو از چراققوهی سوئیسی هوشمند رونمایی کرد
ظاهرا تغییراتی در همه بازارها رخ داده است که به موجب آن اگر کلمهی اسمارت یا هوشمند را قبل از نام محصول خود اضافه کنید، تجارتتان رونق بیشتری پیدا میکند. در همین راستا چندکارههای سوئیسی نیز هوشمند شدهاند. اما این بار این هوشمندی به معنی واقعی کلمه است و شما با یک ابزار بسیار کارآمد و البته هوشمند روبرو هستید.
فوگو٬ شرکت سوئیسی تولیدکننده چراغقوه هوشمند، محصول جدید خود را با ترکیبی از سرسختی و قابلیت ضدآب، GPS، گیرنده و واکیتاکی ساخته است.
سرویس واکیتاکی بکار رفته در این چندکارهی سوئیسی برخلاف نمونههای سنتی، پیغام صوتی را تنها به فردی که برای وی ارسال شده، انتقال میدهد. در واکی-تاکیهای سنتی یک کانال رادویی روی موج خاصی باز میشود و همهی افراد میتوانند روی آن موج خاص پیغامها را دریافت کنند. از طریق دستگاهِ فوگو حتی میتوان پیغام متنی ارسال کرد یا اطلاعات مربوط به موقعیت جغرافیایی فعلی خود را از GPS دریافت کرده و به دوستان خود ارسال کنید.
این دستگاه یک LCD و سه دکمه دارد تا کاربر بتواند از امکانات آن استفاده کند. از طریق این دکمهها نه تنها میتوان پیغام ارسال کرد یا موقعیت جغرافیایی فعلی خود را مشاهده کرد بلکه میتوان نور چراققوه را کم و زیاد کرد. این گجت دارای سنسور شتابسنج داخلی است مثلا اگر چراققوه را با سرعت به سمت پای خود خم کنید نور آن کم میشود. اگر به زمین برخورد کنید نیز متوجه میشود و از طریق زنگ هشدار تلاش میکند تا دیگر فوگوهای اطراف را از وجود شما آگاه کند تا بتوانند به کمک شما بیایند. اگر مسیر را گم کرده باشید و به دنبال راهی برای جلب توجه دیگران باشید میتوانید چراققوه را روی حالت چشمک زن بگذارید تا بصورت مرتب هر چند لحظه یکبار فلاش بزند.
این چراققوه از طریق درگاه USB شارژ میشود و به این ترتیب میتوان آن را از طریق خودرو، کامپیوتر، برق یا پاوربانکها شارژ کرد.
فوگو، کمپانی تولید کنندهی این گجت جالب در تلاش است تا قابلیتهای بیشتر مانند، تلفن ماهوارهای را به محصول خود اضافه کند. فوگو سیستمعامل اختصاصی خود را برای این گجت توسعه داده است و دست توسعه دهندگان را باز گذاشته تا اگر ایدهی جالبی دارند روی محصول این شرکت ارائه دهند. مثلا میتوان روی صفحه نمایش کوچک این ابزار بازی تتریس را اجرا کرد.
فوگو تلفن هوشمند نیست اما میتواند از طریق بلوتوث به گوشی شما متصل شده و اطلاعات جالبی را به آن منتقل کند. این چراغ قوه با قیمت ۲۰۰ دلار تابستان امسال روانهی بازار خواهد شد.
نمایشگرهای جدید شارپ به هر شکلی در میآیند
کمپانی ژاپنی شارپ در CES امسال حضور پر رنگی داشت و علاوه بر معرفی تلویزیونهای ارزن قیمت ۴k و تلویزیون ۸k از نمایشگر جدید خود که قادر است در اشکال مختلف مورد استفاده قرار گیرد، رونمایی کرد.
شارپ نمایشگرهای جدید خود را FFD یا Free Form Display مینامد. این نمایشگرها که در CES رونمایی شدهاند قرار است در خودروها و محصولات دیگر بکار گرفته شوند. یکی از چالشهای اصلی تولیدکنندگان، استفاده از نمایشگرها در اشکال غیر چهارگوش است که ظاهرا شارپ این مشکل را حل کرده، تا تولیدکنندگان بتوانند نه تنها این نمایشگرها را بصورت دایره یا بیضی شکل استفاده کنند بلکه از آن در اشکال مختلف نیز بهره ببرند. گفته میشود که خودروسازان روی خوش به این نمایشگرها نشان داده و قصد دارند از آنها در محصولات آیندهشان استفاده کنند.
شارپ چند نمونهی اولیه از FFD را در CES به نمایش گذاشته که عموما برای داشبور خودروها طراحی شده است. گفته میشود این نمایشگرها سال ۲۰۱۷ در خودروها مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
شارپ از فناوری IGZO خود در این نوع از نمایشگرها استفاده کرده تا مصرف انرژی نیز به حداقل برسد. این نمایشگرها به شکلی طراحی شدهاند که نیازی به لبه و حاشیه نداشته باشند. به همین دلیل به آسانی میتوان آنها را به اشکال مختلف در آورد. اگر با فناوری IGZO شارپ آشنا نیستید مقالهی «شارپ تکنولوژی IGZO را شرح داد: مصرف کمتر تراکم بیشتر» را مطالعه کنید.
شارپ میگوید از این نمایشگرها در موبایلها و ساعتهای هوشمند نیز میتوان استفاده کرد. تَصَورِ موبایلهای غیرچارگوش و متفاوت را در ذهن داشته باشید.
تلفن هوشمند V۲ با ۳۲۰ گیگابایت ظرفیت ذخیره سازی رونمایی شد
ظرفیت ذخیره سازی تلفن های همراه به ندرت فراتر از ۶۴ گیگابیت می رود که آن نیز به لطف کارت های حافظه میکرو اس دی امکان پذیر است.
اما به تازگی شرکتی به نام Saygus موفق به ساخت یک «ابر اسمارت فون» شده است که از بسیاری جهات شبیه به تلفن های هوشمند معمولی به نظر می آید منتها با این تفاوت که ظرفیت ذخیره سازی آن اندکی از حد معمول بیشتر است.
این تلفن هوشمند که Saygus V2 نام دارد دارای یک نمایشگر ۱۰۸۰p است. به علاوه یک پردازنده اسنپدراگن ۲٫۵ گیگاهرتزی همراه با ۳ گیگابایت رم نیز برای آن در نظر گرفته شده است.
سیستم عامل این محصول از نوع اندروید ۴٫۴٫۴ موسوم به کیت کت است و به گفته کمپانی سازنده، برای آن دسته از کاربرانی طراحی شده که حجم زیادی از محتوی چند رسانه ای را در حافظه اسمارت فون خود ذخیره می کنند.
حال ببینیم که چرا شرکت سازنده چنین کاربردی را برای این اسمارت فون در نظر گرفته است. به گفته Saygus ظرفیت ذخیره سازی این اسمارت فون تا ۳۲۰ گیگابایت امکان ارتقاء دارد.
این محصول ۶۴ گیگابایت حافظه داخلی دارد و دو اسلات کارت حافظه میکرو اس دی هم برای آن در نظر گرفته شده که امکان ارتقاء ظرفیت ذخیره سازی تا ۳۲۰ گیگابایت را فراهم می کند.
یک دوربین اصلی ۲۱ مگاپیکسلی در قسمت عقب بدنه (با دو فلاش LED) و یک دوربین ۱۳ مگاپیکسلی در قسمت جلوی آن کار گذاشته شده است که برای برقراری ارتباط های تصویری مورد استفاده قرار می گیرد.
اما از دیگر امکانات قابل توجه این تلفن هوشمند، می توان به اسپیکرهای هارمن کاردون، اسکنر اثر انگشت و پشتیبانی از استاندارد شارژ بیسیم Qi اشاره نمود و البته امکان دسترسی به روت دستگاه را هم نباید نادیده گرفت که مشخصه ای مهم برای توسعه دهندگان نرم افزاری محسوب می شود.
طراحی این محصول زیاد هم جذاب نیست با این حال بدنه محکم و ظریفی دارد که در حد خود قابل قبول است. نکته مبهم در مورد اسمارت فون مورد بحث قیمت آن است که احتمالا هم اندازه با دیگر محصولات ۵ اینچی است.
شرکت سازنده این محصول در کنفرانس خبری خود اعلام کرد که V۲ را از طریق کلیه اپراتورهای ایالات متحده آمریکا عرضه می کند و احتمالا تا بهار امسال علاقمندان می توانند آن را خریداری نمایند.
نگاهی از نزدیک به تلویزیون S۹W سامسونگ طراحی شده توسط Yves Behar
سامسونگ برای اینکه تلویزیون جدید خود تحت مدل S۹W را به بهترین شکل ممکن طراحی کند به سراغ یکی از سرشناس ترین طراحان صنعتی دره ی سیلیکون یعنی Yves Behar رفته است. ردپای این طراح معروف را می توان به وضوح در محصول پیش تر اشاره شده که یک تلویزیون خمیده ی ۸۲ اینچی SUHD است مشاهده نمود.
نمایشگر مدل مورد بحث نسبت تصویر ۲۱ به ۹ را ارائه می نماید و لذا در اولین برخورد با آن چشم شما به وضوح عریض بودن بیش از حدش را نسبت به نمونه های ۱۶ به ۹ تشخیص خواهد داد. همچنین Behar برای قسمت زیرین تلویزیون مذکور مکعبی را طراحی کرده که در اصل خروجی صوتی آن نیز محسوب می شود و با توجه به مشکلاتی که در زاویه دید نمایشگرهای خمیده وجود دارد در صورت لزوم کاربر قادر خواهد بود با استفاده از همین مکعب و کنترل تلویزیون آن را قدری به سمت راست و یا چپ بچرخاند.
در ادامه ی مطلب می توانید تصاویر بیشتری از این تلویزیون سامسونگ که سیستم عامل تایزن بر روی آن ارائه گشته است را مشاهده نمایید. کمپانی کره ای تا کنون در مورد قیمت S۹W سخنی به میان نیاورده ولی احتمالاً این یکی از گران ترین تلویزیون های کنونی بازار خواهد بود.
ارسال نظر