۱۰ موفقیت علمی سال ۲۰۱۴
نشریه معتبر علمی «ساینس» در آخرین نسخه خود، ۱۰مورد از مهمترین موفقیتهای علمی سال ۲۰۱۴ را انتخاب کرد. کاوشگر «فیله»، درمان جدید بیماری دیابت نوع یک، از نمونههای موفق بر شمرده شده هستند.
برترین ها: نشریه معتبر علمی «ساینس» در آخرین نسخه خود، ۱۰مورد از مهمترین موفقیتهای علمی سال ۲۰۱۴ را انتخاب کرد. کاوشگر «فیله»، درمان جدید بیماری دیابت نوع یک، از نمونههای موفق بر شمرده شده هستند.
به گزارش برترینها به نقل از دویچهوله، مجله "ساینس" ماموریت سفینه "روزتا" و فرود کاوشگر "فیله" در "پی۶۷/چوریوموف-گراسیمنکو-چوری" در روز ۱۲ نوامبر را به عنوان بزرگترین پیشرفت علمی سال ۲۰۱۴ انتخاب کرده است. این کاوشگر به دنبال ریشههای زندگانی در کره زمین و چگونگی پیدایش کهکشان است.
قدمت نقاشیهای قدیمی که در غارها وجود دارند، به ۴۰ هزار سال میرسد. آنها در این سال در یک غار آهکی در یکی از جزایر اندونزی کشف شدند. پیش از این، قدیمیترین اسناد نقاشیهای انسان در اروپا پیدا شده بودند.
تیم محققان موسسه "اسکریپس" در جنوب کالیفرنیا موفق شدند که به دیانای یک باکتری، که دارای ۴ عضو تشکیل دهنده است، دو عضو دیگر اضافه کنند. آنها با این کار موفق شدند که ساختار ژنتیکی یک موجود زنده را تغییر دهند. هدف آنها این بود که ببینند آیا این دیانای. گسترش یافته قابلیتهای جدید دارد یا نه.
بسیاری از تیمهای تحقیقی به دنبال این سوال رفتند که دایناسورها تا چه اندازه با پرندگان هم ریشه هستند. نتایج تحقیق آنها این بود که دایناسورها در ابتدا جثهای سبک داشتند تا بتوانند راحتتر پناهگاه پیدا کنند. اما آنها در مراحل تکاملی بعدی بالدار شدند.
دو تیم علمی روشهای جدید برای کپی کردن سلولهایی که انسولین تولید میکنند یافتهاند. این سلولها باعث ترشح کافی انسولین در لوزالمعده میشوند. اما در بیمارانی که دارای دیابت نوع یک هستند، این سلولها تخریب شدهاند. این دسته از بیماران باید به خود انسولین تزریق کنند. حال این امید وجود دارد که برای این بیماری درمانی یافت شود.
محققان کشف کردند که اگر به موشها پروتئینی به نام GDF۱۱، برگرفته از خون حیوانات جوان، تزریق شود، ماهیچهها و مغز آنها تجدید نیرو میکنند. برخی پژوهشگران دیگر از خون و پلاسمای خون استفاده کردند و توانستند اثبات کنند که حافظه موشها بهتر شده است.
با نور لیزر دانشمندان توانستند برنامه سلولهای مغزیای که از طریق ژنتیکی تغییر داده بودند را عوض کنند. از طریق این روش آنها حتی قادر به این شدند که تجربیات بد را با تجربیات خوب جایگزین کنند. به همین خاطر دانشمندان استنفورد امیدوارند که بتوانند از این طریق با بیماریهای مغزی مقابله کنند.
شرکت آی بی ام امسال چیپهایی از فلز نیمههادی تولید کرد که مغز انسان را تقلید میکردند. آنها در این زمینه گام بلندی برداشتهاند. این چیپ که TrueNorth نام دارد، قابلیت بالایی در تشخیص طرححا و تعیین اشیا دارد.
دانشمندان انفورماتیک موفق شدند که گروهی از چند روبات را طوری طراحی کنند که خود و بدون کمک انسان ساختارهای ساده بسازند. امری که در این میان مهم است، همکاری بین روباتهاست.
در اینجا دانشجویان کارهای نهایی ساخت یک ماهواره را انجام میدهند. از این گونه ماهوارههای مکعبی تاکنون بسیار ساخته شده است اما در سال ۲۰۱۴ ، ۷۵ عدد از آنها به مدار نزدیک به کره زمین فرستاده شدند. آنها برای انجام کارهای تحقیقی مناسب هستند اما فضای زیادی برای دستگاههای مختلف ندارند.
ارسال نظر