آیفون ۶ در مقابل گلکسی آلفا و سونی اکسپریا Z۳ Compact
رقابت نفس گیر اپل، سونی و سامسونگ (۲)
آیفون ۶، سامسونگ گلکسی آلفا و سونی اکسپریا Z۳ Compact از جمله اسمارتفونهایی هستند که با اندازه کوچک اما قابلیتهای عالی وارد بازار شدهاند تا به همه نشان دهند، هیکل بزرگ دلیل بر قدرت بیشتر نیست.
برترین ها- ترجمه از فروغ بیداری: آیفون ۶، سامسونگ گلکسی آلفا و سونی اکسپریا Z۳ Compact از جمله اسمارتفونهایی هستند که با اندازه کوچک اما قابلیتهای عالی وارد بازار شدهاند تا به همه نشان دهند، هیکل بزرگ دلیل بر قدرت بیشتر نیست. این سه گوشی هوشمند، رسم همیشگی برتر بودن صفحهبزرگها را در هم شکستهاند و در این میان حسابی برای خودشان جولان میدهند.
در قسمت اول این مطلب، سخت افزار هر سه گوشی را مورد بررسی قرار دادیم و برگ برنده به اپل آیفون ۶ تعلق گرفت. در این قسمت، صفحه نمایش و باتری آنها را در مقایسه میکنیم.
صفحه نمایش
در این بخش، دو السیدی را در مقابل یک AMOLED داریم که هر سه تقریبا یک اندازه دارند. سامسونگ تنها شرکتی است که مصرانه نمایشگرهای گوشی موبایلها را با فناوری AMOLED میسازد و قصدی هم برای تغییر این سیاست ندارد. گلکسی آلفا سامسونگ، نمایشگر ۷/۴ اینچ از نوع Super AMOLED با رزولوشن ۷۲۰p دارد. تراکم تصویر این نمایشگر ۳۱۲ پیکسل در هر اینچ است و ماتریکس آن نیز چیدمان الماس PenTile است که موجب شده است تا وضوح نمایشگر بسیار زیاد باشد.
نمایشگر هر دو گوشی آیفون ۶ و سونی از نوع السیدی است. این السیدیها هم فناوری IPS دارند که موجب میشود تا زاویه دید تصویر خوب باشد. در مقایسه با SuperAMOLED، السیدیها نور بیشتر اما کنتراست کمتر دارند. در ضمن، گاهی به خلوص رنگهای آنها نیز میتوان شک کرد.
آیفون ۶ نیز صفحه نمایش ۴/۷ اینچ با رزولوشن ۷۵۰×۱۳۳۴ پیکسل و تراکم تصویر ۳۲۶ پیکسل در هر اینچ دارد. البته ذکر این نکته ضروری است، اپلیکیشنهایی که این رزولوشن را پشتیبانی نمیکنند آن را به ۶۴۰×۱۱۳۶ پیکسل کاهش میدهند. این مساله موجب کاهش نور و زنده بودن تصاویر میشود.
گوشی سونی اکسپریا Z۳ Compact، صفحه نمایش کوچکتر و ۶/۴ اینچ با رزولوشن ۷۲۰p دارد. تفاوت اندازه آنها در ظاهر بسیار کم و کمتر از ۵ درصد است. سونی تنها گوشی هوشمند این مقایسه است که روی نمایشگر نیز کلیدهای کنترلی دارد. این مساله میان آن و دو گوشی دیگر تفاوت زیادی ایجاد میکند زیرا این کلیدها حدود ۸ درصد از فضای نمایشگر را اشغال میکنند. پیش از اینکه بخواهیم در مورد کیفیت عکسها سخن بگوییم، اجازه دهید در مورد کاور حفاظتی روی نمایشگر حرف بزنیم. هر سه گوشی شیشه ضد خش و ضدضربه دارند. شیشه محافظ آیفون ۶، لبههای گردی دارد که در حاشیههای منحنی بدنه گوشی به خوبی جا افتاده است. دو صفحهنمایش LCD نور بسیار خوبی دارند و میتوانند ۷۲۰ تا ۷۴۰ نیت نور از خود منتشر کنند. اما بیشترین نور نمایشگر Super AMOLED، ۴۵۰ نیت است.
عمق نور مشکی در هر سه نمایشگر در وضعیت مشابه قرار دارد. میزان کنتراست آنها نیز ۱,۲۰۰:۱ است، البته گوشی اکسپریا زیر ۱,۰۰۰:۱ کنتراست دارد. طبق روال همیشگی نمایشگرهای AMOLED، بیشترین و با کیفیتترین کنتراست تصویر در میان این گوشیها برای گلکسی آلفا سامسونگ است.
زیر نور خورشید، هر سه گوشی خوانایی تقریبا خوبی دارند. آیفون ۶ از همه بهتر در این زمینه ظاهر شده است. البته با همه برتری، از نظر خوانایی محتوای نمایشگر زیر نور خورشید پس از گوشیهای با آیفون ۵ و گلکسی نوت ۳ قرار دارد. نمایشگر Super AMOLED سامسونگ تا اندازه زیادی بازتاب نور را کم میکند. سونی اکسپریا Z۳ Compact اما باز مایه ناامیدی است. نمایشگر این گوشی زیر نور خورشید خوانایی لازم را ندارد.
در مورد رنگهایی که این نمایشگرها نشان میدهند، باید گفت AMOLED سامسونگ اغراق زیادی در خلوص رنگها دارد. البته کاربر امکان تنظیم رنگ در سه حالت مختلف را دارد. سونی نیز امکان تنظیم تعادل نور سفید را به کاربر میدهد. بعلاوه؛ این گوشی گزینههای تقویت رنگ همانند X-Reality و Super-vivid نیز دارد.
با مقایسه تعادل نور سفید این گوشیها، آیفون ۶ از همه بهتر است و تصاویر آن تناژ گرم دارند. پس از آن سونی اکسپریا Z۳ Compact است که تا اندازهای سرد به نظر میرسد. در آخر هم گلکسی آلفا سامسونگ است که به طور کلی، رنگ سفید آن به زرد تمایل دارد. با سویئچ میان تنظیمات رنگی گوشی میتوان تا اندازهای این مشکل را برطرف کرد. اما همچنان نور سفید در وضعیت متعادل قرار نمیگیرد.
در مورد زاویه دید گوشیها باید گفت در آیفون ۶ و گلکسی آلفا سامسونگ رنگ و کنتراست تصویر دستخوش تغییرات محسوس نمیشود. اما نمایشگر اکسپریا Z۳ Compact در عرض رنگ یا کنتراست خوبی ندارد.
در انتها اشاره کنیم هر دو گوشی سامسونگ و سونی، حساسیت لمسی بالا دارند که حتی میتوانید با دستکش نیز از نمایشگر گوشی استفاده کنید. سونی اکسپریا Z۳ Compact نیز در عوض، قابلیت کلیک دوگانه دارد که موجب بیدار شدن نمایشگر میشود و به فشار کلید پاور نیازی ندارد.
برنده: آیفون ۶
این گوشی شفافترین و خواناترین نمایشگر را دارد. رنگها کاملا طبیعی نمایش داده میشود و زاویه دید نمایشگر نیز عالی است. یعنی از هر طرف به آن نگاه کنید، نور، کنتراست یا رنگ نمایشگر دستخوش تغییر نمیشود. شیشه محافظ آن نیز از دو گوشی دیگر کیفیت بالاتری دارد.
عمر باتری
هر سه گوشی حاضر در این مقایسه، صفحه نمایشهای کوچک دارند. این میتوان برای آنها مزیت بزرگی محسوب شود. اما برخی از کاربران، عمر و میزان شارژدهی باتری از اندازه جمعوجور و باریک بودن بدنه برایشان مهمتر است. سونی اکسپریا Z۳ Compact در میان این سه گوشی از هم تابلوتر است زیرا بدنه آن از دو مدل دیگر ضخیمتر است. اما در عین حال، ظرفیت باتری آن نیز زیاد است. باتری این دستگاه، ۲۶۰۰ میلی آمپر ساعت است که حدود ۴۰ درصد بیشتر از باتریهای ۱۸۱۰ و ۱۸۶۰ میلی آمپر ساعت گوشیهای گلکسی آلفا و آیفون ۶ عمر میکند.
باید اشاره کنیم نسخه Exynos ۵۴۳۰ گلکسی آلفا سامسونگ در این بررسی مورد تست قرار گرفته است.
اپل، سختافزار و نرمافزار آیفون ۶ را طوری بهینهسازی کرده است که مصرف باتری کمی داشته باشد. گلکسی آلفا نیز در این مورد بیکار ننشسته است و نسبت به اینکه یک اندرویدی است اما مصرف باتری آن خیلی هم زیاد نیست.
سامسونگ سعی کرده است گوشی گلکسی آلفا را طوری طراحی کند که تا ۱۶ ساعت و ۴۰ دقیقه مکالمه پشتسر هم را پشتیبانی کند. این میزان ۳ تا ۴ ساعت بیشتر از زمان مکالمه دو گوشی دیگر است. باتری گلکسی آلفا از نظر مکالمه یک ساعت بیشتر از آیفون ۶ دوام دارد.
باتری سونی اکسپریا Z۳ Compact در مورد مرور وب موجب حیرت است. این گوشی تا ۱۵ ساعت استفاده را پاسخگو است و با یک بار شارژ میتوانید بیش از یک شبانهروز با آن در اینترنت بچرخید و نگران تمام شدن باتری هم نباشید. این گوشی گزینهای برای بهبود مصرف انرژی به نام Stamina نیز دارد. گلکسی آلفا نیز مشخصات مشابه دارد. اما آیفون متفاوت از این دو گوشی اندرویدی ظاهر شده است.
باتری آیفون ۶ حدود ۱۰ و نیم ساعت مرور وب را پاسخگوست. گلکسی آلفا دو ساعت کمتر از آن عمر میکند. این اعداد را دستکم نگیرید و این را بدانید که ۸ ساعت و نیم عمر مفید باتری برای بسیاری از گوشیهای هوشمند مزیت بسیار عالی بهشمار میرود. به طور مثال، الجی G۳ با یک بار شارژ، فقط ۶ ساعت و ۴۰ دقیقه شارژدهی دارد.
در پخش ویدئو، سونی اکسپریا Z۳ Compact حدود ۱۵ ساعت استفاده را پاسخگو است و از این لحاظ در صدر این بررسی قرار میگیرد. این در حالی است که گلکسی آلفا سامسونگ، فقط ۸ ساعت دوام دارد و آیفون ۶ نیز ۵/۹ ساعت پخش ویدئو را پشتیبانی میکند.
باتری سونی اکسپریا Z۳ Compact در حالت کلی حدود ۱۰۱ ساعت دوام دارد. این رقم بسیار قابل تحسین است.
اپل ایفون ۶ و ساموسنگ گلکسی آلفا نیز تقریبا عمر مشابه دارند.
برنده: سونی اکسپریا Z۳ Compact
این گوشی تا چهار روز استفاده را دوام میآورد و کاربر میتواند در بسیاری از مواقع روی حمایت و همراهی آن حساب کند. اگر استفاده سنگینی از گوشی داشته باشید، این میزان به دو روز کاهش مییابد.
ارسال نظر