لذت جمع کردن یک کامپیوتر شخصی
در روزهایی که همه بیشتر و بیشتر به دستگاه های همراه روی آورده اند، اگر به هر دلیلی همچنان صلاح می دانید مثل قدیم خودتان برای جمع کردن یک رایانه رومیزی دست به کار شوید، داشتن مشخصات خاص و سفارشی هنوز بهترین کار است.
روزنامه هفت صبح: در روزهایی که همه بیشتر و بیشتر به دستگاه های همراه روی آورده اند، اگر به هر دلیلی همچنان صلاح می دانید مثل قدیم خودتان برای جمع کردن یک رایانه رومیزی دست به کار شوید، داشتن مشخصات خاص و سفارشی هنوز بهترین کار است. لذتی در جمع کردن یک سیستم هست که حتی با وجود به صرفه نبودن، می تواند این کار را توجیه کند.
۱- فضای ذخیره سازی
اگر از نظر مالی در مضیقه هستید، گزینه مناسب برای شما هارد دیسک هایی هستند که به ازای پول کم فضا بیشتری در اختیارتان می گذارند اما انتخاب هوشمندانه، استفاده از دو نوع هارد دیسک کنار هم است؛ یک SSD با ظرفیت مثلا ۶۴ گیگابایت برای نصب سیستم عاملی که باعث می شود سرعت عمل بالا برود و استفاده از یک هارد دیسک با ظرفیت بالا به منظور ذخیره انواع فایل ها.
برای هارد دیسک، پیشنهاد ما انتخاب از بین محصولات Seagate و Western Digital است. در حالی که SSD های سامسونگ، توشیبا، OCZ، کینگ استون، Crucial و اینتل بهترند. حتما مطمئن شوید هارد دیسکی که تهیه می کنید، سرعت ۷۲۰۰ دور بر دقیقه و بافر حداقل ۶۴ مگابایتی داشته باشد، همچنین از درگاه SATA با سرعت شش گیگابایت بر ثانیه پشتیبانی کند. در مورد SSD هم دقت کنید جزو حافظه های فلش MLC باشد.
۲- واحد پردازنده مرکزی
دو شرکت AMD و Intel پردازنده هایی با تنوع گسترده عرضه می کنند که هر یک نقاط ضعف و قوت خود را دارد. با پیشرفت های اخیر اینتل و جلو افتادن آن از نظر فناوری، پردازنده های اینتلی اندکی بهتر از AMD عمل می کنند ولی در عوض قیمت پردازنده های AMD ارزان تر است. موضوع قیمت در کشور ما به دلیل توزیع از طریق واسطه ها چندان تابع ضوابط جهانی نیست و گاهی شما پردازنده های خوب اینتل را به قیمتی پایین تر از AMD پیدا می کنید.
۳- برد اصلی
قبل از انتخاب مادربورد باید تصمیم بگیرید که پردازنده را از اینتل می خواهید بخرید یا از AMD چون هر یک مادربورد مخصوص خود را دارند. بعد از آن باید مطمئن شوید ابعاد آن به کیس مد نظر شما بخورد. ایسوس، MSI، گیگابایت، AsRock و EVGA از جمله برندهای مشهور مادربورد هستند.
۴- کارت گرافیک
دومین قطعه گران در فهرست خرید شما واحد پردازش گرافیک یا GPU است. هم NVIDIA و هم AMD کارت های گرفیک خوبی تولید می کنند. اینطور نیست که NVIDIA یا AMD برتری محضی نسبت به هم داشته باشند و باید به نسبت قیمت، مدل به مدل مقایسه انجام شود. GPU ها با مقدار رم های متفاوت مثل ۱GB، ۲GB و ۳GB عرضه می شوند. البته رم بیشتر، به تنهایی دخلی به قوت گرافیک ندارد و باید عوامل دیگری را هم مد نظر قرار داد.
۵- حافظه موقت
امروزه بیشتر بازی ها به هشت گیگابایت رم نیاز دارند پس ۱۲ یا ۱۶ گیگابایت می تواند نیاز شما را تا مدت زیادی رفع کند. همچنین دقت کنید رمی که تهیه می کنید از نوع DDR۳ باشد. Corsair Crucial، Mushkin Kingston و G.Sill از جمله نام های بزرگ در صنعت رم کامپیوتر هستند.
۶- منبع تغذیه
اغلب افراد به دلیل ناآگاهی، از این قسمت سرسری می گذرد، در صورتی که ما تاکید می کنیم این قطعه از مهمترین قطعات یک رایانه رومیزی است و سعی کنید بودجه خوبی برای آن اختصاص دهید.
۷- کیس
همانطور که در بالا گفتیم یکی از عوامل موثر برای کیس، قطعات انتخابی شما به خصوص بورد اصلی است. بسته به اینکه اندازه مادربوردتان چقدر است نسبت به تهیه کیس اقدام کنید.
ارسال نظر