ساینا بخرم یا کوییک؟ این مطلب تکلیف شما را روشن میکند
در این مقاله قصد داریم به مقایسه ساینا و کوییک بپردازیم و همچنین مزایا و معایب آنها را بررسی کنیم. این دو خودرو محصول سایپا هستند و به خاطر قیمتی که دارند، لاجرم محبوب مردم شدهاند...
وب سایت کار. دات. آی. آر: در این مقاله قصد داریم به مقایسه ساینا و کوییک بپردازیم و همچنین مزایا و معایب آنها را بررسی کنیم. این دو خودرو محصول سایپا هستند و به خاطر قیمتی که دارند، لاجرم محبوب مردم شدهاند، اینجا اما با اتکا به مطلبی از سایت «کار.دات.آی.آر» قیاسی میان این دو خودرو ایجاد کردهایم، به امید روزی که خودروهایی در شان مردم ایران عرضه شود.
در بازار خودروی ایران ساینا و کوییک همیشه طرفداران خود را داشته و دارند. چرا که این دو خودروی تولید سایپا قیمت پایینی دارند. ساینا یک خودروی سدان است که روی پلتفرم X200 ساخته شده و در واقع نسخه بروز رسانی شده تیبا صندوقدار است. همچنین کوییک نیز در اصل یک هاچ بک کوچک شهری است که سایپا سعی داشت با اضافه کردن جزئیاتی مانند روف ریل و فلاپهای پلاستیکی در سراسر خودرو آن را در دسته خودروهای هاچ بک کراس جای دهد.
مقایسه طراحی ظاهری ساینا و کوییک
همانطور که اشاره کردیم این دو خودرو فیس لیفتی از تیبا و تیبا 2 هستند که بر روی پلتفرم آشنای X200 ساخته شدهاند. ساینا و کوییک در واقع همانند تیبا و تیبا 2، یک خودرو در دو نسخه سدان و هاچ بک هستند و به خاطر همین نیز شباهت بسیاری در خیلی نقاط دارند. در نمای جلو طراحی چراغ های جلوی هر دو خودرو یکی است اما گرافیک داخلی چراغها در دو خودرو متفاوت است. در قسمت جلو پنجره، ساینا از خطوط زاویه دار و شکسته بهره میبرد و طراحی کشیدهتر و بزرگتری نیز دارد که تا درب کاپوت کشیده شده اما کوییک جلوپنجره کوچکتری دارد که با خطوطی منحنی طراحی شده و داخل آن نیز با دو خط کرومی تزئین شده است. طراحی سپر در این دو خودرو متفاوت است و در ساینا شاهد سپری با خطوط موازی و شکسته هستیم که ورودی هوای موتور مانند جلو پنجره خودرو کشیده طراحی شده است. مه شکنها نیز به صورت دایره در دو طرف سپر داخل یک حاشیه برجسته متصل به ورودی هوا تعبیه شدهاند.
در کوییک سپر طراحی سادهتری دارد و خبری از خطوط شکسته روی سپر خودرو نیست. محل نصب پلاک در کوییک به رنگ مشکی و متصل به ورودی هوا طراحی شده است. همچنین مه شکنها نیز بروز شدهاند و به همراه یک قسمت دوکی شکل تعبیه شدهاند که در بعضی از تیپهای کوییک محل نصب چراغهای روز است. در پایینترین قسمت سپر کوییک نیز یک دیفیوزر نقرهای قرار گرفته است. اما درب کاپوت در هر دو خودرو یکسان بوده و تغییری نکرده است.
نمای جانبی ساینا به خاطر کلاس بدنهاش زرق و برق کمتری دارد. همانطور که اشاره کردیم به علت اینکه پلتفرم هر دو خودرو یکی است طراحی دربهای جانبی نیز کاملا شبیه به یکدیگر هستند. وجود قسمتهای پلاستیکی مشکی رنگ روی گلگیرها و رکاب کوییک به همراه یک روف ریل باعث شده تا مثلا جذابیت بصری کوییک بیشتر از ساینا شود! همچنینبرخی اعتقاد دارند یکی از نکات مثبت کوییک عوض شدن دستگیره درب هاست که این مورد در ساینا وجود ندارد.
به نمای عقب که می رسیم بیشترین تفاوت در این دو خودرو را شاهد هستیم. جدای از اینکه ساینا صندوقدار است و کوئیک یک خودروی هاچ بک کراس، جزئیات در این دو خودرو نیز به شدت متفاوت هستند. چراغ های عقب کوییک به صورت دو تکه همراه با گرافیکی بروزتر از ساینا است اما ساینا چراغ های عقب یک تکه ای دارد که در نسخه های قدیمی از طراحی ساده بهره می برد ولی خوشبختانه در نسخه های S کمی قابل تحمل شدهاند! از دیگر نکات طراحی مثلا مثبت کوییک به نسبت ساینا طراحی سپر عقب است که کوییک از یک قسمت مشکی رنگ بزرگ که دو طرف آن نیز مه شکن های عقب تعبیه شدهاند بهره می برد و در قسمت پایین آن نیز یک دیفیوزر کرومی قرار گرفته اما ساینا معمولی تنها به چند خط موازی و دو مه شکن لوزی شکل بسنده کرده است.
مقایسه مشخصات فنی ساینا و کوییک
در بخش فنی تفاوتی میان این دو برادر وجود ندارد. هر دو از همان موتور معروف M15 بهره مند هستند. این موتور 4 سیلندر تنفس طبیعی 1/5 لیتر حجم دارد و توانایی تولید 87 اسب بخار قدرت و 128 نیوتن متر گشتاور را به ترتیب در دور موتورهای 5300 و 4300 داراست. هر دو خودرو نیز دیفرانسیل جلو و مجهز به یک جعبه دنده 5 سرعته دستی هستند. همچنین مصرف سوخت ترکیبی آنها نیز در حدود 1/7 لیتر در هر 100 کیلومتر است.
با اینکه موتور این خودروها بازدهی پایینی نسبت به سایر خودروهای بازار ایران دارند اما به دلایلی همچون هزینه نگهداری پایین، حساس نبودن به بنزین ایران، در دسترس بودن قطعات و تعمیر آسان همیشه جزو پرطرفدارها هستند.
مقایسه داخل ساینا و کوییک
در بخش فضای کابین در نسخه های پایه هر دو خودرو شاهد ظاهری یکسان و مشابه هستیم. البته که این طراحی کابین نسبت به پراید و تیبا کمی زیباتر شده است اما یکی از نقاط منفی بزرگ که در هر دو خودرو نیز دیده می شود کیفیت پایین متریال داخلی است. از نظر ظاهری اما با یک داشبورد ساده روبرو هستیم که در بالاترین قسمت داشبورد همان ساعت دیجیتالی معروف پراید ارثیه جاودان در این خودروهاست. همچنین دو دریچه هوای تهویه مطبوع کمی نا هماهنگ با دیگر ادوات کابین در زیر ساعت قرار گرفتهاند و زیر آنها نیز چند کلید از جمله فلاشر خودرو تعبیه شدهاند. در بخش پایینی داشبورد نیز سیستم پخش خودرو به همراه سیستم تهویه مطبوع برقی خودرو قرار دارند.
غربیلک فرمان در هر دو خودرو طراحی سه شاخه کاملا ساده و خسته کنندهای دارد. پشت آمپر نیز در این دو خودرو طراحی کاملا مشابهی دارد. لازم به ذکر است که طراحی داشبورد و کابین در نسخه های جدیدتر ساینا و کوییک که با پسوندهای S و G شناخته می شوند تغییر کرده و به مراتب زیباتر و جذاب تر شدهاند.
با اینکه ابعاد ذکر شده در کاتالوگ این دو خودرو با یکدیگر متفاوت است اما فضای کابین این دو برادر تقریبا یکی است و آن اختلاف ابعاد در ارتفاع بیشتر کوییک و صندوق عقب بزرگتر ساینا خلاصه می شود. بنابراین فضای هر دو ردیف جلو و عقب در ساینا و کوییک تقریبا برابر است و تنها کوییک بخاطر هاچ بک بودن و کم نشدن ارتفاع سقف در انتها فضای سر بیشتری نسبت به ساینا دارد اما در کل فضای عقب هر دو خودرو برای افراد با قد بلند ممکن است آزار دهنده باشد. همانطور که اشاره کردیم در مقایسه صندوق عقب ساینا و کوییک، این ساینا است که سر بلندتر از برادر دیگرش است.
از نظر وزن نیز کوییک کمی سنگین تر از ساینا است. ساینا 1050 کیلوگرم و کوییک 1065 کیلوگرم وزن دارند.
مقایسه امکانات رفاهی و ایمنی ساینا و کوییک
امکانات رفاهی ساینا و کوییک در نسخه های پایه تا حدود زیادی شبیه به هم هستند. این دو خودرو از امکاناتی نظیر:
حسگر پارک عقب، چراغهای مه شکن در هر دو انتها، فرمان هیدرولیک، سیستم صوتی با اسپیکرهای جلو و عقب به علاوه پورت USB، سی دی خوان، سیستم تهویه مطبوع دیجیتال، صندلی راننده و سرنشین با تنظیمات دستی، روکش صندلی پارچهای، ایزوفیکس صندلی، آینههای جانبی با تنظیم برقی، گرمکن شیشه عقب و شیشه بالابرهای برقی جلو و عقب بهره می برند.
البته لازم به ذکر است که امکانات رفاهی در مدل های فول این دو خودرو نیز که شامل رینگهای آلومینیومی، فرمان D کات با کلیدهای کنترلی، سیستم مالتی مدیا به همراه مانیتور، دوربین دنده عقب و رهیاب ماهوارهای است با یکدیگر مشابه هستند.
ساینا و کوییک در بخش امکانات ایمنی نیز تا حد زیادی شبیه به هم هستند و از امکاناتی مانند سیستم ترمز جلو دیسکی، سیستم ترمز عقب کاسهای، سیستم ترمز ABS + EBD، کیسه هوای راننده و سرنشین جلو ، سیستم ضد سرقت، قفل مرکزی و کمربند ایمنی جلو با قابلیت تنظیم ارتفاع بهره می برند. البته که ایمنی این دو برادر نیز اصلا مناسب نیست و در سطح بسیار پایینی قرار می گیرند.
شرایط بازار ساینا و کوییک
از نظر بازار خرید و فروش چه در نسخه های صفر کیلومتر و چه در نسخه های کارکرده شرایط هر دو خودرو بسیار مطلوب است. این دو برادر همانطور که اشاره شد جزو خودروهای اقتصادی بازار کشور هستند و افراد زیادی خریدار خودرو در این رنج هستند. ساینا و کوییک نیز بخاطر خدمات پس از فروش بسیار خوب، استهلاک پایین و تعمیرات آسان همیشه پرطرفدار بودهاند.
سخن پایانی
ساینا و کوییک همانطور که اشاره کردیم دو خودروی اقتصادی در بازار ایران هستند. این دو خودرو که در اصل نسخه های بروز رسانی شده تیبا و تیبا 2 می باشند از نظر طراحی ظاهری و کابین و همچنین از نظر کیفی خودروهای کاملا معمولی و بلکه ضعیفی هستند. تنها تفاوت این دو خودرو از نظر طراحی ظاهری خصوصا در بخش عقب و کلاس بدنه است که سبب شده تا هر کدام طرفداران خاص خود را داشته باشند. در واقع این دو خودرو به غیر از تفاوت های ذکر شده ارجحیت خاصی نسبت به یکدیگر ندارند اما اگر هر کدام از آنها را خریده باشید یا در آینده بخواهید صاحب یکی از آنها شوید بعدا در فروشش به زحمت نخواهید افتاد چرا که این خودروها با وجود نقاط ضعف و منفی متعدد همیشه از نظر رونق بازار سطح قابل قبولی دارند.
نظر کاربران
زحمت نکشید دوتاش ارزش یه فرغون ندارن
ساینا چون صندوق داره برای خانواده مناسب تره
صدای موتور ساینا کمتر داخل اتاق میاد
محصولات سایپا درسته شتاب کمتری دارند ولی کم خرج هستند و دیر به تعمییر میفتند
همچین میگه ساینا بخرم یا کوییک،،انگاری بین کارخانه بنز و بی ام و مونده......!!!!عمووو خر همون خره،پالونش عوض شده،،ارابه مرگ را میخوای بخری برو سراغ همون پراید،،چون کمتر دست بردن داخلش و خالص تره😃😃
خدایی هر دو اشغالند #اگر کم پولی پراید بهتر از اینهاست#
پورشه بخرید
تابوت، تابوت است چه چوبی باشد ویافابرگلاس ویاازآلمینیوم.پس فرقی ندارد.آماراین ۶ روزعیدراببین بعدبخر حدود۳۰۰نفرکشته و۷۰۰۰نفرمجروح که بیشترشان هم بعدا" جان خودراازدست خواهندداد فقط بخاطرعدم استحکام این ارابه های مرگ که جان عزیزشان رابه آن می سپارند. میرسلیم کجایی ؟؟؟اینجاست که فرق لندکروز با پرایدخان ۴۰۰میلیونی معلوم میشود. یعنی فرغون بجای .....
بخدا جفتش اشغال هست خدا بر تمامی مدیران سایپا لعنت کنه که اینا تحویا مردم میدن
مثل این هست بپرسید که کدام کیسه زباله را استفاده کنم...
مهم استقامت خودرو در هنگام تصادفات است که حلقه گم شده است....و تاوان آن جان مردم بیگناهه.....
بخداازبی پولی وبدبختی که مردم این ماشینها رامیخرندچون نه ایمنی دارندونه امکانات خوبی دارند
قشر آسیبپذیر جامعه باید خودرو با کیفیت و مستحکم رو به گور ببریم. خدا لعنت کنه باعث و بانی رو که ارابه مرگ تحویل مردم میدن
آرابیه مرگ
واقعن۲۰۷جدیدزدن خیلی خوبه
چه کسی اجازه واردات خودرو نمیدهد؟چه کسی جان مردم را یه سودش ارجحیت میدهد؟چه کسی باعث گرانی ها میشه؟ مردم چقدر مقصر هستن؟
حتی نمیشه گفت کدوم بد ترن
کاربر،،۹:۱۶😄😄😄 خیلی خوب کفتی