یک قرن با ساعتهای هوشمند +عکس
با وجود دو ساعت اندروید وِر موجود در بازار و ساعت هوشمند دایرهای شکل موتو ۳۶۰ که طراحی جدیدی را در این حوزه به نمایش گذاشته است، گجتهای پوشیدنی کم کم جای خود را در بین کاربران باز میکنند. در ادامه به سیرتاریخی این ساعتها از گذشته تاکنون میپردازیم.
۱- Ticka Watch Camera، ۱۹۰۵
در واقع تیکا بیشتر یک دوربین جاسوسی بود که در قالب یک ساعت به مشتریان عرضه میشد. تیکا یکی از نخستین مثالهای ساعتهایی است که علاوه بر زمان، قابلیتهای دیگری نیز داشتهاند.
۲-Pulsar P۱، ۱۹۷۲
با معرفی پولسار پی ۱ که در سال ۱۹۷۲ معرفی شد، ساعتها پا به عرصه دیجیتال گذاشتند. این ساعت اولین ساعت LED بود که وارد بازار میشد و به جای عقربههای متحرک از یک مکانیزم الکترونیکی استفاده می کرد. سازندگان آن از نظر جنس مواد به کار رفته در آن هم چیزی کم نگذاشتند و مدل اصلی آن با طلای ۱۸ عیار و به قیمت ۲۱۰۰ دلار (معادل قیمت یک خودرو در آن زمان) به بازار عرضه شد. در بالا، تصویر نسخه سادهتر این ساعت یعنی P۲ را میبینیم که در فیلم جیمز باند Live and Let Die نیز از آن استفاده شد.
۳- Seiko Data-۲۰۰۰، ۱۹۸۳
ساعت دیجیتالی که به همراه یک صفحه کلید عرضه میشد. فقط به بستهبندی زیبای آن توجه کنید. ساعت و صفحه کلید بصورت وایرلس با هم ارتباط داشتند. این ساعت دو حافظه با قابلیت ذخیرهسازی ۱۰۰۰ کاراکتر داشت.
۴- ساعت پنی در کارآگاه گجت (۱۹۸۳)
ساعت مورد استفاده پنی در کارتون کارآگاه گجت در واقع نمایانگر شور و شوق موجود در دهه ۸۰ برای ساعتهای مچی کامپیوتری بود. پنی از این ساعت برای در ارتباط بودن و مراقبت از عمویش استفاده میکرد. اما بیایید کمی در مورد آن فکر کنیم. این قابلیت ما را به یاد ساعت جدید الجی یعنی KizoN میاندازد که برای مراقبت از فرزندان طراحی شده است.
۵- Junghans Mega ۱، ۱۹۹۰
Junghans Uhren، بزرگترین تولیدکننده ساعت آلمان، اولین ساعتی در دنیا که بوسیله امواج رادیویی تنظیم میشد را به بازار عرضه کرد. این ساعت قادر بود تا با دریافت سیگنالهایی از طریق آنتن موجود در خود، زمان را بطور فوقالعاده دقیق نمایش دهد.
۶- IBM WatchPad، ۲۰۰۰
شرکت آیبیام ابتدا مدلی از یک ساعت را طراحی کرد که لینوکس روی آن نصب بود، بلافاصله با تکامل این مدل، آن را با نام Watchpad به بازار عرضه کرد. این ساعت حاصل یک همکاری مشترک بین آیبیام و غول ساعتساز ژاپن سیتیزن بود. اگرچه تولید این ساعت در سال ۲۰۰۲ متوقف شد ولی این ساعت مجهز به ویژگیهایی بود که در زمان خود بسیار جلوتر از فناوریهای آن دوره بود. از جمله این ویژگیها میتوان به قابلیت کنترل PC از طریق بلوتوث و سنسور اثر انگشت برای امنیت بیشتر در این ساعت اشاره کرد.
۷- Microsoft SPOT، ۲۰۰۴
اگر چیزی از اولین وسیله ابتکاری مایکروسافت که در چارچوب لوازم شخصی هوشمند مایکروسافت (SPOT) ساخته شد، به یاد نمیآورید، چندان مقصر نیستید. این ساعت با همکاری Fossil و Suunto ساخته شد. ردموندیها ساعتی ساختند که اطلاعاتی از قبیل قیمت سهام را نمایش میداد. علاوه بر آن این ساعت قابلیت همگامسازی (سینک) با اوتلوک را نیز داشت.
۸- LG GD۹۱۰ Watch Phone، ۲۰۰۹
الجی مدعی است که این ساعت، نخستین ساعت دنیا است که قابلیت پشتیبانی از ۳G و تماس ویدیویی را دارد. این ساعت با استقبال خوبی در بازار مواجه نشد ولی شاید اولین نمونهای از ساعت های هوشمندی بود که امروزه میشناسیم. این ساعت قابلیتهایی مانند صفحهنمایش لمسی، سیستم تشخیص صدا برای برقراری تماس را در اختیار داشت. البته در همین زمان سامسونگ نیز نمونهای مشابه از ساعت با قابلیت برقراری تماس را به بازار ارائه داد که دارای سیستم تشخیص صدا برای برقراری تماس بود.
۹- Pebble، ۲۰۱۲
این ساعت تبدیل به پروژه کیک استارتری شد که بیشترین سرمایه را در تاریخ این سایت جذب نمود. یک نسخهی نازکتر و بسیار زیباتر از این ساعت با نام Pebble Steel در سال ۲۰۱۴ ساخته شده است.
۱۰- Samsung Galaxy Gear, ۲۰۱۳
در اواخر سال ۲۰۱۳، سامسونگ ساعت هوشمند گلکسی گیر خود را با قابلیت S Voice و تعداد محدودی نرمافزار معرفی نمود. این ساعت هوشمند تنها با گلکسی نوت ۳ وگلکسی نوت ۱۰.۱ سازگار بود.
۱۱- Qualcomm Toq, ۲۰۱۳
ساعت هوشمند ساخت کوالکام که از قابلیت ماندگاری بالای باتری بهره برده و در فضای باز و زیر نور خورشید هم صفحه نمایش آن کاملا واضح و خوانا است. طراحی این ساعت بسیار چشمنواز است و هنوز هم در دو رنگ سفید و سیاه با قیمت ۲۵۰ دلار در وبسایت کوالکام به فروش میرسد.
۱۲- Android Wear, ۲۰۱۴
گوگل با معرفی پلتفرم نرمافزاری مخصوص گجتهای پوشیدنی، روح تازهای در کالبد ساعتهای هوشمند دمید.در حال حاضر جی واچ الجی و گیر لایو سامسونگ دو ساعت اندروید وِر بازار هستند و در ماههای پیش رو موتو ۳۶۰ موتورولا نیز به جمع آنها اضافه میشود.
پس از این ساعتها نیز از ساعتی که در انتظار حضورش در بازار هستیم یعنی آیواچ میتوانیم نام ببریم.
ارسال نظر