چینیها اینترنت ملی ایران را راه اندازی میکنند؟!
سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین از چند روز پیش رسما کلید خورد. این طور که به نظر میرسد، راه اندازی اینترنت ملی با کمک چین، یکی از بخشهای این همکاری خواهد بود.
گجتنیوز : سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین از چند روز پیش رسما کلید خورد. این طور که به نظر میرسد، راه اندازی اینترنت ملی با کمک چین، یکی از بخشهای این همکاری خواهد بود.
مدتهاست که طرح صیانت از فضای مجازی و در کنار آن، راه اندازی اینترنت ملی سروصدای زیادی به پا کرده و البته مخالفان فراوانی هم در سطح کشور دارد. از سوی دیگر، سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین از چند روز پیش رسما وارد فاز اجرایی شد و ظاهرا یکی از بخشهای این همکاری، راه اندازی اینترنت ملی در کشورمان خواهد بود.
شبکه ملی اطلاعات سالهاست که یکی از پروژههای مهم و دغدغههای اصلی دولتمردان و نمایندگان مجلس محسوب میشود و حالا راه اندازی آن وارد مرحله جدیتری شده است. دولتیها و مجلسیها، نظارت و کنترل بر فضای مجازی را بسیار مهم و ضروری میدانند و به همین دلیل به طور جدی به دنبال راه اندازی شبکه ملی اطلاعات و اینترنت ملی هستند.
با وجود تلاشهای دولت و در راس آنها وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در سالهای اخیر، بسیاری از کارشناسان حوزه فناوری معتقدند هنوز زیرساختهای لازم برای ایجاد شبکه ملی اطلاعات در ایران وجود ندارد و مسئولان اگر میخواهند در این پروژه شکست نخورند، باید زیرساختهای لازم را فراهم کنند و با یک کار کارشناسی پیش بروند.
الگوبرداری از چین و روسیه برای راه اندازی اینترنت ملی
چین و روسیه به عنوان دو همپیمان کشورمان، جزو کشورهایی هستند که از اینترنت ملی خودشان استفاده میکنند و به همین دلیل مسئولان کشورمان در حال الگوبرداری و کمک گرفتن از آنها هستند. حتی پیش از این رئیس سازمان صداوسیما نیز این موضوع را تایید کرده بود و گفته بود ایران برای شکل دادن به اینترنت ملی خود از روسیه و چین الگوبرداری میکند.
این طور که به نظر میرسد، دولت و مجلس شورای اسلامی قصد دارد برای کنترل اینترنت بین المللی و ایجاد شبکه ملی اطلاعات و اینترنت ملی به منظور حاکمیت بر اینترنت و فضای مجازی، از چینیها کمک بگیرند و علاوه بر استفاده از تجربیات آنها، برای ایجاد زیرساختهای لازم روی همکاری چینیها حساب باز کردهاند. عادل طالبی، دبیر انجمن کسب و کارهای مجازی در خصوص الگوبرداری از چین برای راه اندازی اینترنت ملی اظهار کرد چین پیش از آن که اینترنت فراگیر شود این کار را کرد و بازار مصرف اینترنت به اندازهای بزرگ است که جایگزینها صرفه مالی داشته باشد.
حمید ضیاییپرور، کارشناس حوزه فناوری اطلاعات هم میگوید اینترنت چینی، روسی و آمریکایی بار علمی ندارد. به گفته وی، اینترنت ملی فقط باید بهبود زیرساختها را در بر بگیرد و راهکار درست این است که از ظرفیتهای موجود اینترنت و بسترهایش در سطح جهانی استفاده کنیم. رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس هم مدتی پیش گفته بود:
ما حاکمیتی روی فضای مجازی، موتورهای جستجوگر، پیام رسانهای اجتماعی و پست الکترونیک نداریم، اما برای ما بسیار مهم است که بتوانیم با همکاری چین بر فضای مجازی خود حاکمیت داشته باشیم.
نکته جالب همکاری ایران و چین برای راه اندازی شبکه ملی اطلاعات و اینترنت ملی این است که طبق اصول قانون اساسی و به طور خاص، اصل ۸۱ قانون اساسی، اعطای امتیاز تشکیلات امور تجاری، صنعتی، کشاورزی، معادن و خدمات به خارج ممنوع است. اصل هشتاد و یکم قانون اساسی به طور واضح در رابطه با تسلط خارجیها بر منافع ملی کشور هشدار میدهد و باید دید آیا همکاری با چین برای راه اندازی اینترنت ملی منافاتی با این اصل قانون اساسی ندارد؟
بودجه ۱۰ هزار میلیاردی برای شبکه ملی اطلاعات
مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی مدتی پیش گزارشی منتشر کرد که بر اساس آن در پانزده سال اخیر، ۱۹ هزار میلیارد تومان بودجه برای اجرای طرح شبکه ملی اطلاعات هزینه شده است. در قانون بودجه امسال هم که توسط دولت به مجلس ارائه شده، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بیشتری درصد تغییر بودجه را در بین وزارتخانهها داشته که بخش عمده آن به ایجاد شبکه ملی اطلاعات مربوط میشود. از بودجه ۱۳ هزار میلیارد تومانی وزارت ارتباطات در سال آینده، ۱۰ هزار میلیارد تومان به ایجاد اینترنت ملی و شبکه ملی اطلاعات اختصاص پیدا کرده است.
حالا باید دید با این بودجه ۱۰ هزار میلیاردی و همچنین همکاری با چین، سرانجام پروژه اینترنت ملی و شبکه ملی اطلاعات به کجا خواهد رسید. هرچند ساعتی پیش، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در یکی از شبکههای اجتماعی در پاسخ به کاربران که مساله ملی کردن اینترنت توسط چین را مطرح کرده بودند، گفت: این شایعات بیاساس است.
نظر کاربران
فردا اسم ایرانم عوض میکنن
پاسخ ها
چقدم غربگدا نگران ایرانه.شماها که داشتید می رفتید اصن؟؟
کاربر1133 خدا کنه که بتونیم بریم و از دست شماها راحت بشیم.
دقیقا مثل پرچم سرودش
مگر چین کمونیست نیست و خدا رو قبول نداره پس چرا افسار کلیدی ترین مسائل مملکت رو به یک بی خدا میسپاریم
پاسخ ها
مگه غربگدا خدا رو قبول داره؟ فقط آمریکا جون
سوال هشتاد میلیون همینه
روسیه هم هست
11.52
دیگه تکراری تابلو شدی آمریکا قبول داره خدارو بیسواد مسیحی هستند
۵۲_۱۱ چقدر حقوق میگیری شرق گرا
وزیرشون دروغی میگه شایعه اس
چیه فیلترینگ محدودیت ها جواب نداده کم آوردن
با آمریکا مذاکره نمیکنند وضع مردم درست بشه که باج بدن روسیه چین تاسف
پاسخ ها
احسنت!
چین گدایی روسگدایی سم این روزها
نماینده مجلس هم گفت تو قرارداده وزیر میگه نه جرئت هم ندارند واقعیت رو بگن
مردم ایران مثل چین نیستند از سی سال پیش که ایرانی ها میرفتن ژاپن بپرسید یاکوزاها شاکی بودن از اختراعات خلاف کارای ایرانی ها
پاسخ ها
دقیقا خخخخخ
باشه بشینید نت میلی کنید فکر کنید ما هم بسته بخریم فعال کنیم خخخخخ
اصولگراها نگران وضعیت مالی کاری آینده شون هستند همیشه نگرانند
چکار کردید که انقدر میترسید تو مجازی پخش نشه
چین اصولگرا روسیه خخخخخخخخخ
خدا به خودمون برسه.
چینی هادرسامان دهی اینترنت،قوی هستن!
خداکنه که اینترنت ماهواره ای زودتر در دسترس مردم ایران قرار بگیره تا از شر قانونهای استثماری اینها خلاص بشیم
چینترنت
جدی جدی شدیم مستعمره چین خدایا کجا بریم.
آقا ما اینترنت ملی نمیخواهیم لطف کنید پای این چینیهای بی دین رو بیشتر از این به ایران باز نکنید.
خوب به سلامتی