سواستفاده سیاستمداران ایرانی از کلابهاوس؟
دو وزیر دولت روحانی شب گذشته در یکی از اتاقهای شبکه تازه تاسیس کلاب هاوس حاضر شدند و با خبرنگاران و فعالان اجتماعی و کارشناسان سیاست خارجی به گفتگو نشستند.
برترینها: دو وزیر دولت روحانی در یکی از اتاقهای شبکه تازه تاسیس کلاب هاوس حاضر شدند و با خبرنگاران و فعالان اجتماعی و کارشناسان سیاست خارجی به گفتگو نشستند.
مساله اساسی در کلاب هاوس و رومهایی که مقامات ایرانی برگزار میکنند، کنترلگری ممتدی است که برخی کاربران را دلخور کرده، آنها اعتقاد دارند فضای کلابهاوس و امکانات موجود در آن خلاف قواعد آزادی بیان است و این اجازه را میدهد که صدای منتقد به گوش نرسد.
در حالی که دولت از برخی از تریبونها محروم است و از طرف دیگر آماج حملاتی در برخی از تولیدات رسانهها است، در واپسین ساعات ۱۱ فروردین، محمد جواد ظریف و محمد جواد آذری جهرمی از فضای مجازی استفاده کردند تا مستقیما با فعالان فضای مجازی، خبرنگاران، کارشناسان سیاست خارجی و افراد اثرگذار گفتگو کنند.
این فرصت با تشکیل یک اتاق در شبکه اجتماعی تازه تاسیس کلابهاوس توسط فرید مدرسی از روزنامه نگاران اصلاحطلب ایجاد شد و کاربران فضای مجازی با پیوستن به این اتاق، رکورد شرکت در یک بحث زنده را در این شبکه اجتماعی زدند.
کلابهاوس به کاربران اجازه میدهد وارد اتاقهای مختلف شوند و در بحثهای مورد علاقه خود به صورت صوتی شرکت کنند.
شعار کلابهاوس این است که مکالمات باید زنده تجربه شوند و جایی ضبط نخواهند شد.
اما آن چه اتفاق افتاده خلاف این را ثابت میکند. از آنجایی که کلابهاوس فعلا تنها از طریق دعوتنامه و برای سیستم عامل «آی او اس» قابل دسترس است، شبکههایی نیز به موازات آن راهاندازی شده که مکالمات کلابهاوس را منتشر میکنند و در اختیار کسانی که پشت درهای بسته کلابهاوس هستند و یا گوشی آیفون ندارند قرار میدهند.
مدرسی در کلاب هاوس اتاقی را با نام «ناگفته تفاهم نامه ایران و چین در گفت و گوی سخنگوی وزارت امور خارجه» با حضور سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایجاد کرد و تعدادی از فعالان فضای مجازی و خبرنگاران را برای گفتگو درباره این بحث چالش برانگیز فراخواند.
در اثنای گفتگو محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه برای گفتگوی کوتاهی وارد این اتاق شد، اما حضور وی طولانی شد و بیش از دو ساعت به سوالات پاسخ داد.
در اثنای این گفتگو محمد جواد آذری نیز به این روم کلاب هاوس پیوست که البته بیشر زمان را به شنیدن سخنان ظریف و دیگر حاضران گذراند. افراد مختلفی در مدت حضور وزیر امور خارجه با نگرشهای مختلف سیاسی در این اتاق حاضر شدند و سوالات مختلفی را پرسیدند.
ظریف احتمال کاندیدا شدن در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ را کاملا تکذیب کرد.
آذری جهرمی نیز در سخنان کوتاهی درباره فیلتریـنگ توییتر سخن گفت و اظهار کرد: ۶ وزیر امضا کردیم که توییتر از فـیلتــر در بیاید، ولی اصلا در دستور قرار نگرفته است؛ که اشاره وی به کمیته مصادیق مجرمانه است.
سقف حاضران رومهای کلاب هاوس در حال حاضر ۸ هزار نفر است و این روم کلاب هاوس، بعد از حضور ظریف به این سقف رسید و گزارشهای متعددی از عدم امکان اضافه شدن به این اتاق در فضای مجازی منتشر شد.
یکی از کاربران توییتر که پلتفرم غیر رسمی وی برای کلاب هاوس در اندروید، بیشتر مورد استفاده واقع میشود، در توییتی خبر داد که در فاصله زمانی نیم ساعت، نزدیک به ۹۰۰۰ نفر از طریق نسخه غیر رسمی وی آنلاین بوده اند و این تعداد، رکورد قبلی ۴۰۰۰ نفر مربوط به زمان فوت آزاده نامداری را شکسته است.
در جریان این گفتگوی چند ساعته، کاربران توییتر به روایت گفتههای این جلسه پرداختند و توییتر نیز تحت تاثیر این گفتگو قرار گرفت.
کارشناسان فضای مجازی از اتفاقات شب گذشته در کلاب هاوس که با مدیریت فرید مدرسی و همکاری دیپلماسی عمومی وزارت امور خارجه صورت گرفت را پدیدهای منحصر به فرد دانستند و از امشب به عنوان شبی به یاد ماندنی در فضای مجازی ایران یاد کردند.
حالا با گفتگوی وزرای دولت و برخی نمایندگان و محبوبیت این اپ نزد سیاسیون کشور برخی معتقدند که در صورت فیلتر نشدن کلاب هاوس و انتشار نسخه اندروید آن قطعا فضای انتخاباتی تغییر خواهد کرد. در زیر بخشی از واکنش کاربران توئیتر نسبت به مکالمات شب گذشته در این اپلیکیشن را آورده ایم، با هم بخوانیم
نظر کاربران
هر دم از این باغ بری میرسد ...
همه مسئولین آیفون میلیونی دارند ما جی ایکس تو جیب جا شو ،
پاسخ ها
نکته ها دارد.
دمت گرم زدی تو وسط خال
خودتون انتخاب کردید که جور دیگری زندگی کنید
هیچوقت این نکته رو از یاد نبر
آره. اینم یادمون می مونه که همیشه آدمای خودشیفته ای مثل تو هستن که بیان با این اراجیف خودشونو توجیه کنن ۲.۰۵
پدر یا پدربزرگها انتخاب کردن به ما چه ،
گنه کرد زشوشتر آهنگری ، زدند در بلخ گردن مسگری
سال ۹۶ هم پدر یا پدربزرگهاتون بودند که ۴۰ میلیون رای دادند؟
كاربر 9:54 عزيزم شما ميتوني روش ديگري رو براي زندگي كردن انتخاب كني و براي رسيدن به اون زندگي دلخواه بري تو خيابون شعار بدي و خون بدي و حكومت رو از دست كساني كه روش زندگي غيردلخواه تو رو بهت تحميل كردن بگيري.
منتها تو و ميليونها مثل تو تمام هنرتون همين غرزدن هاي پشت صفحه كليد و كامپيوترهاي تو خونه هاتون هست.
آقایون عقب نیوفتن از اپلیکیشن روز دنیا عوام هم که سرگرم خودکشی و قرارداد و مرغ و ...
مسخره اس همه چی رو برای خودشون میخوان
کلاب هاس چیه دیگه فارسی را پاس بداریم برای هر کلمه ۱۱ ملیون هزینه میشود
تابوده همین بوده
دولت از برخی تریبون ها محروم است؟؟؟؟!!!!!!!!!!! چه دروغ شاخداری! برید خجالت بکشید بابا. برید بمیرید.هشت ساله خون مردمو کردن تو شیشه همه جور اختیار و قدرتی هم دست دولت بوده.الهی بترکه دیگه. معنی محروم بودنم فهمیدیم
حالا به ما که رسید شد سواستفاده؟؟ من خودم علاقه ای به این چیزها ندارم ولی به نظرم فضای خوبی هست
باید بستر گفتگو فراهم شود کار درستی می کنند اعتمادی به رسانه ملی نیست
پاسخ ها
نه اعتمادی به صدا و سیما هست نه مسئولین زحمتکش و پاکدست مملکت
نتیجه می گیریم که سیاست مداران ایرانی همه آیفون آمریکایی دارن
پاسخ ها
درود بر تو
فرید مدرسی بلاخره سر سفره نشستی معلوم بود دنبال یه لقمه چرب میگشتی که پیدا کردی البته قبلا درحده کاسه لیس بودی
فقط به کاربران خواستم بگم که در جریان باشند
این اپ سازنده اش هر کس و هر کشوری هست که هنوز نمیدانم ، تمام اطلاعات گوشی شما را با نصب این اپ میتواند داشته باشد از شماره حساب بانکی تا کلیه ایمیل ها و صحبتها و چت های خصوصی شما را .مراقب باشید
خیلی از کاربران المانی به این نکته اشاره کرده اند و نصب و استفاده از انرا منع کرده اند
وزیر ارتباطات باید برای مردم و اپ های داخلی بازار ایجاد کنه انقدر ضعیف و خودفروخته هست رفته سیریش کلاب هاوس شده
مرگ بر امریکا با گوشی اپل تون خیلی جور در نمیآید آقایان...
این شبکه اجتماعی جنب و جوش ساز در آستانه انتخابات معلومه که با سرمایه گذاری و صحنه گردانی اصولگرایان ایجاد شده و فرید مدرسی هم یک اصولگراست که در اصلاح طلبان رخنه کرده همانطور که روحانی اصولگرا به اصلاح طلبان رخنه کرد و هنوزم که هنوزه خیلیاشون نمی فهمند