۱۰۷۲
۵۰۰۳
۵۰۰۳
پ

کتابخوان‌ الکترونیک

تبدیل کتاب‌های کاغذی به الکترونیک، بسیار پیش‌تر از تولید کتاب‌خوان‌های دیجیتال در دنیا آغاز شده است. اما با آمدن کتابخوان‌های الکترونیک به بازار و استقبال از آنها، توجه به نسخه الکترونیک کتاب‌ها نیز بیشتر شده است.



E-Book Reader

کتابخوان‌ الکترونیک

تبدیل کتاب‌های کاغذی به الکترونیک، بسیار پیش‌تر از تولید کتاب‌خوان‌های دیجیتال در دنیا آغاز شده است. اما با آمدن کتابخوان‌های الکترونیک به بازار و استقبال از آنها، توجه به نسخه الکترونیک کتاب‌ها نیز بیشتر شده است. یکی از قدیمی‌ترین تولیدکننده‌های رایگان کتاب الکترونیک، پروژه گوتنبرگ ( Project Gutenberg ) است. در این پروژه در واقع رویای «تبدیل کتاب‌های عادی به الکترونیک» توسط مایکل هارت در سال 1971 آغاز و سرانجام سال 1990 به حقیقت پیوست. این پروژه، کتاب‌هایی از 2 هزار سال قبل از میلاد مسیح تا سال 1960 و بعد از آن را شامل می‌شود. پروژه گوتنبرگ همچنین کتاب‌هایی را که محدودیت زمان کپی‌رایت آنها تمام شده نیز دیجیتال کرده است.

کتاب‌های الکترونیک در واقع نسخه دیجیتال کتاب‌های کاغذی و قابل دریافت از اینترنت هستند. تعداد کتاب‌های دیجیتال و تنوع کتاب‌خوان‌ها هر روز بیشتر می‌شود و شرکت‌های مختلف با محصولات متنوعشان در بازار با هم رقابت می‌کنند.

برخی از کتاب‌خوان‌ها با داشتن 2 گیگابایت حافظه، توانایی ذخیره کردن1500 نسخه کتاب الکترونیک را در خود دارند. فکرش را بکنید؛ 1500 نسخه کتاب در وسیله‌ای به اندازه یک کاغذ A4 ! ویژگی‌های خوب کتاب‌ها و کتابخوان‌های الکترونیک باعث می‌شوند در آینده نزدیک استفاده از آنها بسیار بیشتر از امروز شود؛ مواردی که مطمئنا کتاب‌خوان‌های حرفه‌ای از آنها لذت می‌برند.


چرا کتابخوان الکترونیک؟

ممکن است فکر کنید کتاب‌های الکترونیک را در لپ‌تاپ، نت‌بوک، تلفن همراه و ... نیز می‌توان مطالعه کرد. پس چه نیازی به کتابخوان الکترونیک است؟ باید بدانید که کتابخوان‌های الکترونیک از ویژگی‌های خاصی بهره می‌برند که آنها را از دیگر وسایل دیجیتال که قابلیت کتاب خواندن دارند، مجزا می‌کنند. به طور مثال، تمرکز مداوم و طولانی مدت روی نمایشگر این وسایل برای چشم ضرر دارد. از طرفی وسیله‌ای مانند لپ‌تاپ در مقایسه با کتابخوان‌ها سنگین‌ و بزرگ‌ و عمر باتری آن نیز کوتاه است. در ضمن همان‌طور که گفتیم، نورشان هم چشم کاربر را اذیت می‌کند. ای‌بوک‌ریدرها اندازه‌ای حدود ۱۳۰ × ۱۵۳ × ۱۸۰ میلی‌متر و وزن ۲۸۰ گرم دارند که کمک می‌کند به‌راحتی در جیب، کیف‌دستی یا کوله‌پشتی حمل ‌شوند. کتابخوان‌ها قابلیت‌هایی اختصاصی برای مطالعه کتاب هم دارند که در لپ‌تاپ دیده نمی‌شوند. به‌ طور مثال، می‌توان به‌راحتی صفحه‌ها را ورق زد، آنها را روی نمایشگر دستگاه بالا و پایین برد و حتی ویرایششان کرد. حتی بعضی از انواع پیشرفته‌تر کتابخوان‌ها صفحه لمسی دارند و استفاده از آنها آسان‌تر است.

وضوح نمایشگر این دستگاه‌ها بالاست. این ویژگی از خستگی چشم‌ها جلوگیری می‌کند. همچنین صفحه‌ نمایش کتاب‌خوان‌های الکترونیک برای نشان دادن اطلاعات، از فناوری خاصی به نام جوهر الکترونیک ( E-Ink ) بهره می‌گیرد. این فناوری، تصویری مشابه کاغذ ایجاد می‌کند که فاقد نور و هر نوع تشعشع مضر است. بنابراین مطالعه این کتابخوان‌ها کاملا شبیه خواندن کتاب‌های کاغذی و بی‌ضرر است.

مزیت استفاده از جوهر الکترونیک در کتابخوان‌ها، مصرف بسیار کم باتری، زاویه دید تقریبا ۱۸۰ درجه و ظاهر کاملا شبیه کاغذ آن است. البته بد نیست بدانید نمایشگرهای جدیدی نیز به نام Pixel Qi امسال به بازار جهانی معرفی شده‌اند که دو حالت رنگی ال‌سی‌دی و سیاه و سفید کتابخوان‌ها را با هم دارند. یعنی می‌توان در شرایط مختلف یکی از این دو حالت را انتخاب و بین آنها سوئیچ کرد. شاید بتوان فناوری این نمایشگر را به نوعی رقیبی برای جوهر الکترونیک ( E-Ink ) دانست. فناوری این نمایشگر جدید نیست. در واقع همان فناوری به کار رفته در ال‌سی‌دی‌هاست و از قابلیت‌های لمسی و چندلمسی هم پشتیبانی می‌کند.

جالب است که مانند کتاب‌های کاغذی، کتابخوان‌های الکترونیک را هم می‌توان نشانه‌گذاری کرد. با استفاده از این قابلیت می‌توانید صفحه یا فصل مورد نظرتان را نشانه بگذارید و هر زمان که بخواهید سریعا به آن قسمت از کتاب مراجعه کنید.

علاوه بر این، با استفاده از فرهنگ لغت موجود در آنها می‌توانید معنی کلمه‌ها و عبارات ناآشنا را هنگام مطالعه بیابید.

گاهی به بخشی از مطالب یک کتاب نیاز پیدا می‌کنید و حتی نام کتاب هم یادتان نمی‌آید. اینجاست که کتابخوان‌های الکترونیک به دردتان می‌خورد. با این محصولات یافتن مطالب دلخواه در کتابخانه‌ سیار بسیار ساده است. مثلا با مدل‌هایی همچون کیندل (Kindle) و سونی (Sony) به‌راحتی می‌توانید مطلب مورد نظر را میان صدها کتاب جست‌و‌جو و پیدا کنید.

در کتابخوان‌های الکترونیک مجبور نیستید فونت ریز یا درشت کتاب را تحمل کنید! آنها این امکان را به شما می‌دهند که فونت دلخواهتان را برای مطالعه برگزینید!

در این دستگاه‌ها می‌توان اندازه فونت کتاب را به میل خود و تنها با چند کلیک ساده تنظیم کرد. به علاوه، کاربر این اختیار را دارد تنظیمات هر کتاب را به شکل دلخواهش درآورد. به عبارت دیگر، هر بار که آن کتاب را باز کنید، با همان تنظیم‌هایی که انجام داده‌اید، ظاهر می‌شود. حتی می‌توانید قسمت‌هایی از کتاب را های‌لایت کنید.


وضعیت کتابخوان‌های الکترونیک در بازار ایران

متاسفانه با وجود روند رو به رشد رقابت بین شرکت‌های سازنده کتاب‌خوان الکترونیک در بازا جهانی، این محصول در ایران بسیار مهجور و ناشناخته است. کاربران بسیاری در سراسر ایران حتی شاید نام ای‌بوک ریدر را هم نشنیده باشند. البته شناختنش هم دردی را دوا نمی‌کرد زیرا این کتاب‌خوان‌ها از زبان فارسی پشتیبانی نمی‌کنند. یعنی نمی‌توان با ای‌بوک ریدرها موجود در بازار نسخه فارسی کتابی را مطالعه کرد.

در حال حاضر کتابخوان‌های الکترونیک شرکت‌های سونی، کیندل، نوک، Concord ، Onyx و iRiver را می‌توان در بازار ایران پیدا کرد. البته مدل‌های متفرقه این محصول هم در بازار به چشم می‌خورند که گارانتی یا واردکننده اصلی ندارند!

حدود قیمت برندهای مختلف کتابخوان‌های الکترونیک در ایران بین 130 تا 700 هزار تومان است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج