۵۸۳۲۲۴
۵۰۰۲
۵۰۰۲
پ

پشتوانه‌سازی، پادزهر والیبال ایران

تیم ملی والیبال ایران با نمایشی مقتدرانه در آسیا برای ششمین‌بار به رقابت‌های والیبال قهرمانی جهان صعود کرد اما ادامه راه والیبال ایران نیاز به توجه به آینده دارد.

ایسنا: تیم ملی والیبال ایران در پایان رقابت‌های انتخابی قهرمانی جهان که به میزبانی شهر اردبیل برگزار شد توانست در بین پنج تیم حاضر در گروه B منطقه آسیا با اقتدار به عنوان تیم اول و بدون شکست به قهرمانی جهان صعود کند. هرچند این موفقیت با توجه به حضور والیبال ایران در تنها پنج دوره این رقابت‌ها عملکردی قابل قبول به حساب می‌آید اما نیاز به پشتوانه‌سازی و توجه به جوانان باید در اولویت فعالیت‌های شخص سرمربی تیم‌ملی و فدراسیون والیبال باشد.
چهارمین حضور متوالی والیبال ایران در قهرمانی جهان

تیم‌ ملی والیبال ایران در پایان رقابت‌های انتخابی قهرمانی جهان ۲۰۱۸ در منطقه آسیا موفق شد با کسب چهار پیروزی بلیط رقابت‌های جهانی را کسب کند. شاگردان ایگور کولاکوویچ پس از انجام چهار بازی توانستند با چهار پیروزی و بدون حتی یک ست باخته و کسب دوازده امتیاز مقتدرانه در صدر گروه B قرار بگیرند.
والیبال ایران نخستین‌بار در سال ۱۹۷۰ به قهرمانی جهان راه یافت و به عنوانی بهتر از بیست و یکمی دست نیافت. دومین حضور ایران هجده سال بعد و در سال ۱۹۹۸ بود که مسابقات به میزبانی ژاپن برگزار شد و ایران به عنوان نوزدهمی جهان رسید. پس از پیشرفت والیبال ایران از اوایل سال ۲۰۰۳ به بعد، حضور متوالی ایران در رقابت‌های قهرمانی جهان نیز آغاز شد. بعد از حضور نداشتن در سال ۲۰۰۲ در سال ۲۰۰۶ ایران باز هم در ژاپن حاضر شد و دوباره توفیق آن‌چنانی نیافت و بیست و یکم جهان شد. در سال ۲۰۱۰ و در ایتالیا، تیم ایران برای اولین‌بار به صورت متوالی به رقابت‌های قهرمانی جهان راه یافت و بازهم نتوانست به عنوانی بهتر از نوزدهمی دست یابد.

پنجمین حضور که درخشان‌ترین عملکرد والیبال ایران در مسابقات قهرمانی جهان تاکنون است در سال ۲۰۱۴ بود جایی که مسابقات به میزبانی لهستان برگزار شد و تیم ایران با نسل طلایی‌اش توانست هفت برد و پنج باخت را کسب کند و با قبول شکست برابر روسیه به مقام ارزشمند ششمی جهان دست یافت. درخشش ایران در این رقابت‌ها بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های جهان داشت تا جایی که روزنامه گاتزتا دلااسپورت به ایران لقب تیم افسانه‌ای جام هجدهم را داد.

جبران نتایج لیگ جهانی

در این دوره از رقابت‌ها که در اردبیل برگزار شد، تنها حریف جدی ایران تیم چین بود. چین برای نخستین‌بار در طول تاریخ والیبال خود از یک مربی غیربومی استفاده کرد. رائول لوزانو که سال پیش سرمربیگری تیم ملی والیبال ایران را برعهده داشت، چهار ماهی است که هدایت تیم چین را بر عهده گرفت. ایران با اقتدار توانست چین را هم در دومین دیدارش در مرحله گروهی سه بر صفر شکست دهد. والیبال ایران در دور گروهی به هیچ تیمی حتی یک ست هم نداد. کره جنوبی با یک تیم جوان به این رقابت‌ها پا گذاشت.

پس از کسب نتایج ضعیف تیم ملی والیبال ایران در لیگ جهانی ۲۰۱۷ که طرفداران والیبال را آزرده خاطر کرده بود، فدراسیون والیبال ایران برای جلب حمایت‌های دوباره مردم و آشتی والیبال دوستان با تیم ملی، به دنبال کسب بهترین نتایج با کولاکوویچ بود.

کولاکوویچ هم که با موج زیادی از انتقادات در مورد استفاده نکردن از جوانان در ترکیب تیم ملی و نیز کسب نتایج ضعیف متهم شده بود می‌خواست در انتخابی قهرمانی جهان، نتایج بد لیگ جهانی را به فراموشی بسپارد.

نیاز به پشتوانه در برخی پست‌ها

در این رقابت‌ها تیم ایران با ترکیبی کامل و با تمامی ستاره‌هایش پای به رقابت‌ها گذاشت و توانست بهترین نتیجه را در این رقابت‌ها کسب کند اما نکته آن‌جاست که کولاکوویچ تنها به پیروزی در هر بازی توجه دارد اما والیبال ایران نیاز به پشتوانه‌سازی دارد.

تمرکز کامل مرد صرب والیبال ایران بر پیروزی در هر دیدار قابل ستایش است اما در برخی پست‌ها باید به آینده توجه کرد.

کولاکوویچ پس از حضورش و اصرار بر حضور ستاره‌های والیبال ایران در لیگ‌های معتبر اروپایی باعث شد میلاد عبادی‌پور و جواد معنوی‌نژاد راهی لیگ ایتالیا و لهستان شوند اما این پایان کار نیست.

در پست قطر پاسور (پشت خط زن) پس از خداحافظی شهرام محمودی، تنها امیر غفور نشانی از یک بازیکن شش دانگ را دارد. در پست پاسور نیز پس از سعید معروف، دیگر جوانان فاصله زیادی دارند. هم‌چنین پس از دعوت نکردن از عادل غلامی در پست سرعتی زن هم تنها سید محمد موسوی به عنوان یک بازیکن تعیین کننده در تیم ایران حضور دارد.

رشد والیبال نباید مقطعی باشد

با توجه به چنین شرایطی انتظارها از کولاکوویچ بیش‌تر از یک مربی است. رشد والیبال در سال‌های گذشته باعث شد تا همگان به این نتیجه برسند که ایران در رشته‌های تیمی هم می‌تواند در جهان ورزش حرف‌های زیادی برای گفتن داشته باشد ولی این پیشرفت نباید مقطعی باشد.

امیدواریم تنها نتیجه‌گرایی در دستور کار فدراسیون والیبال و شخص کولاکویچ نباشد. مردم ایران والیبال را می‌فهمند و بازیکنان والیبال را دوست دارند. این که مردم پس از نتایج لیگ جهانی از عملکرد تیم ملی ناراضی بودند، حقیقت دارد زیرا پتانسیل والیبال ایران بیش‌تر از نتایج کسب شده در لیگ جهانی بود.

کولاکوویچ در این دوره از رقابت‌های انتخابی والیبال جهان که میزبانی آن هم با اردبیل بود مقتدرانه صعود کرد و شاید سرمربی تیم‌ملی می خواست جواب منتقدان را بدهد اما تیم‌های حاضر در گروه ایران تیم‌هایی نبودند که والیبال ایران را به دردسر بندازند. حتی چین با لوزانو هم تنها یک ست ایران را تحت فشار قرار داد و کره جنوبی، قزاقستان و قطر هم حریفان سر سختی نبودند. حتی این تیم چین را بازیکنان زیر ۲۳ سال ایران در قهرمانی آسیا شکست داده بودند.

مردم ایران با چند شکست تیم ملی را تنها نمی‌گذارند. والیبال در سال‌های گذشته دل مردم را همواره شاد کرده است و این مسیر باید ادامه‌دار باشد اما در این راه باید کولاکوویچ به جوانان بیش‌تر توجه کند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج