ارسلان؛ از NBA به پادگان!
ارسلان که بعد از یک فصل بازی در چین و سپس حضور در لیگ تابستانی NBA یک بار دیگر به ایران آمده، دوباره مشکلات قدیميرا پیدا کرده و نمیتواند در لیگ بازی کند.
وضعیت نامناسب برای سربازقهرمانهای بسکتبال
هنوز بلایی که سر امیر صدیقی آمد را فراموش نکردهایم. او که در اوج جوانی پای ثابت اردوهای تیم ملی شده بود و در مهرام هم بیش از گذشته بازی میکرد و نوید داشتن یک ستاره را در سالهای آینده میداد، به یکباره مجبور شد برای گذراندن خدمت سربازی به نیروی زمینی برود که تیم آن سالش در حد لیگ یک هم نبود. نتیجه آن اتفاق، افت محسوس و سنگین او بود که هنوز هم پس از دو فصل حضور در مهرام و حالا شیمیدر، نتوانسته همان امیر صدیقی قبل شود. حالا قرار است نخستین ایرانیاي که در NBA درفت شده را هم به همان سرنوشت دچار کنیم؟
وضعیت سربازها در بسکتبال ایران خیلی مساعد نیست. تیمهای خوب و با کیفیتی در لیگ برتر حضور ندارند که بازیکنان حداقل مطمئن باشند از لحاظ فنی متضرر نمیشوند. نیروی زمینی تازه امسال توانسته تیميمتوسط را راهی لیگ برتر کند و در سالهای گذشته واقعا شرایط حضور در این لیگ را نداشت. همین امروز هم برای بسیاری از ستارههای جوان تیم ملی مثل آرمان زنگنه، بهنام یخچالی و ... رفتن به نیروی زمینی و دو فصل بازی در این تیم مساوی است با چند سال عقب افتادن از مسیر پیشرفت.
سایر رشتههای پر طرفدار در ایران وضعیت بسیار بهتری دارند. در فوتبال همیشه یکی، دو تیم خوب در لیگ برتر وجود دارند که بازیکنان مشمول میتوانند در آنها بازی کنند. در والیبال تعداد زیادی از بازیکنان پس از گذراندن دوره آموزشی سرباز فدراسیون میشوند و دوران خدمتشان را میگذرانند. در تکواندو باشگاه سر و شکل دار و قدرتمندی مانند پاس قوامین هست که ملیپوشان را در خود جای میدهد و از طرف دیگر قهرمانان درجه یک این رشته از طریق مدالهای جهانی و بازیهای آسیایی شانس زیادی برای معافیت دارند. وضعیت در کشتی هم به همین منوال است و کشتیگیران درجه یک شانس نسبتا خوبی برای معافیت دارند.
در مجموع در کمتر رشتهای مانند بسکتبال بازیکنان برای گذراندن خدمت سربازی با چنین مشکلات جدیاي مواجه میشوند. باقی جوانها هم دارند از معافیت تحصیلی استفاده میکنند و مشخص نیست در نهایت برای گذراندن خدمت مقدس سربازی شان چه خواهند کرد؟
مدارک دانشجویی ارسلان قانونی نیست؟
اینطور که از صحبتهای رئيس فدراسیون و خود ارسلان کاظميبر میآید او در دانشگاه ثبتنام کرده. حالا چطور و چگونگیاش را باید از خود او پرسید اما دانشگاه نمیتواند بدون استعلام از نظام وظیفه عمومياز دانشجویانش ثبت نام کند و ارسلان اگر واقعا به طور کامل و قانونی در دانشگاه ثبت نام کرده، نباید هیچ مشکلی برای استفاده از معافیت تحصیلی و به تبع آن بازی در لیگ ایران داشته باشد.
حالا باید دید طی روزهای آینده آیا ارسلان مجبور میشود به نیروی زمینی برود و در این تیم بازی کند یا میتواند قانونی بودن و درست بودن مدارکش را به فدراسیون و تربیت بدنی نیروهای مسلح اثبات کند.
مشحون: کاظميدر ایران نبوده پس چطور دانشجو شده؟
محمود مشحون درباره آخرین وضعیت صدور کارت بازی برای ارسلان کاظمياینطور توضیح میدهد: «کاظميدانشجوی دانشگاه جندیشاپور اهواز معرفی شده، در حالی که در آن زمان اصلا در ایران نبوده است. بحث دوم هم قضیه نظام وظیفه او است که ما تابع قوانین جمهوری اسلاميهستیم».
او ادامه میدهد: «ما به باشگاهش اعلام کردیم در صورتی که کلیه مدارک منطبق با پذیرش در مسابقات باشد، بلافاصله کارت بازی او صادر میشود اما تا الان با وجود تمام مصاحبهها و گفتارهای منعکس شده در سایتها به هیچ وجه مدارک کامل کاظميبه فدراسیون ارائه نشده است».
مشحون همچنین میگوید: «او از خرداد ماه سال گذشته تا ۱۰ روز پیش در ایران حضور نداشت. حالا اینکه دانشگاه جندیشاپور اهواز به چه صورت برای او کارنامه و کارت صادر کرده است ما از این قضیه آگاه نیستیم. از طرفی حتی مدارک مربوط به رضایتنامه باشگاهش در چین نیز به ما ارائه نشده است».
بارانچشمه: ارسلان سرباز است!
رئيس سازمان تربیت بدنی نیروهای مسلح کشور گفت: «ارسلان کاظمياجازه خروج از کشور را ندارد و باید وضعیت سربازیاش را مشخص کند».
سردار مهرعلی بارانچشمه درباره ابهامات ایجاد شده در مورد وضعیت ارسلان کاظميمیگوید: «این ملیپوش بعد از یک سال به کشور برگشته و میخواهد بازی کند اما با توجه به اینکه متولد سال ۱۳۶۹ است، مشمول خدمت مقدس سربازی است و با توجه به اینکه در دانشگاه حضور نداشته و ادامه تحصیل نداده، دانشجو محسوب نمیشود. در این مدت هم هیچ ثبت ناميبرای دانشگاهها وجود نداشته و با این شرایط سرباز است و مجوز بازی برای او صادر نمیشود. ارسلان کاظميتا مشخص شدن کامل وضعیت سربازیاش حق بازی ندارد. بعد از اینکه او سرباز شود هم جز در تیمهای نظامينمیتواند دست به توپ شود.» رئيس سازمان تربیت بدنی نیروهای مسلح ادامه میدهد: «او باید وضعیتش را مشخص و تکلیفش را معین کند. پس از اینکه وارد دوران سربازی هم شد باید در تیم نیروی زمینی به میدان برود. در قانون سرباز قهرمان هم داریم که ورزشکاران ملیپوش در دوران خدمت خود باید در تیمهای نظاميآن رشته بازی کنند مگر اینکه در دو یا سه ماه آخر خدمت خود باشند. در آن صورت هم اگر باشگاه نیازی نداشت طبق قوانین نیروهای مسلح دربارهاش تصمیم گیری میشود».
ارسال نظر