کدام یک جانشین کواچ می شود؟
تصمیم گیری در مورد آینده کواچ و تیم ملی دغدغه اصلی این روزهای رییس فدراسیون و اطرافیانش است.
آندره آناستازی
او سال هاست که کاندید سرمربیگری تیم ملی والیبال ایران است و بعد از اتمام سرمربیگری مرحوم حسین معدنی، او به همراه ولاسکو گزینه های هدایت ایران بودند که در نهایت مرد آرژانتینی سرمربی ایران شد. آناستازی با کواچ هم رقیب بود اما قیمت بالای او و شرایط خاصش برای انتخاب دستیاران خود دلیلی شد تا مرد صرب هدایت ایران را برعهده بگیرد و آناستازی یک بار دیگر از دستیابی به سکان هدایت کشورمان بازماند. آناستازی در آن زمان ۶ دستیار با خودش داشت و درخواست قردادی ۴ ساله با آنها را از فدراسیون کرده بود که این کار برای داورزنی و همکارانش سخت بود. حالا او یک بار دیگر گزینه سرمربیگیری ایران می تواند باشد و هم اکنون در لهستان روزهای خود را سپری می کند تا تیم جدید خود را انتخاب کند اما مساله این است که او هنوز شرایط خودش را دارد و باید دید این بار فدراسیون والیبال شرایط تازه ای را می سازد یا اوضاع مثل گذشته خواهد بود.
هیو مک کاچن
مرد نیوزلندی دنیای والیبال قطعا یکی از مطرح ترین افراد دنیای تئوری و عملی والیبال است. مک کاچن با تیم ملی والیبال آمریکا طلای المپیک ۲۰۰۸ را کسب کرد و ۲۰۱۲ با بانوان آمریکا نقره این رویداد بزرگ را به دست آورد. او هم اکنون سرمربی تیم والیبال مینه ستوتا است و در دانشگاه این شهر آخرین تئوری های این ورزش را تدریس می کند. او یکی از مطرح ترین صاحبان سبک در والیبال محسوب می شود به طوریکه جان اسپراو، سرمربی کنونی تیم ملی والیبال آمریکا از شاگردان همین مرد است. اما او مشکل بزرگی دارد و آمدنش به ایران سخت بوده است. مک کاچن اتفاقی ناگوار را در المپیک پکن تجربه کرد و پدر همسر خود را در یک درگیری و با ضربه چاقو از دست داد و به همین دلیل همسر او یک مانع بزرگ برای حضور این مرد در آسیا محسوب می شود. در هر صورت مرد نیوزلندی می تواند گزینه مناسبی برای ایران باشد اما اگر مشکل بنیادین او حل شود.
خاویر وبر
وبر مردی آرژانتینی است که عضو سابق تیم ملی والیبال آرژانتین بود. او با تیم ملی آرژانیتن مدال برنز بازیهای المپیک تابستانی ۱۹۸۸ را به دستآورد. وبر از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۳ سرمربی تیم ملی والیبال آرژانتین بود. او در مدت پنج سال حضورش به عنوان سرمربی تیم ملی آرژانتین به عناوینی نظیر مقام نهم قهرمانی والیبال جهان ۲۰۱۰، مقام پنجم المپیک ۲۰۱۲ لندن و عنوان تاریخی چهارمی لیگ جهانی ۲۰۱۱ رسید. قبل از حضور ولاسکو در تیم ملی والیبال آرژانتین وبر این پست را بر عهده داشت اما حالا می توان نام او را برای سرمربیگری ایران نام برد چرا که وبر در کنار سیچلو می تواند ترکیب رویایی نیمکت ایران را تشکیل دهند. سیچلو به عنوان دستیار روزهای خوبی را در ایران گذارند اما واقعیت این است که جامعه والیبال ایران او را به عنوان سرمربی تیم ملی نمی پذیرند و به همین دلیل حضور در کنار وبر می تواند میانبری برای این ارتباط باشد. در کنار تمام این مسائل متد آرژانتینی در ایران جواب داده است و می توان یک بار دیگر به این روش اعتماد کرد.
رائول لوزانو
بازیکن سابق و مربی آرژانتینی والیبال که و از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۸ سرمربی تیم ملی والیبال لهستان بود. او توانست این تیم را به مدال نقره قهرمانی جهان در سال ۲۰۰۶ برساند و در المپیک ۲۰۰۵ لهستان با هدایت او به مقام پنجم اکتفا کرد. رائول لوزانو در سال ۲۰۰۹ هدایت تیم ملی والیبال آلمان را برعهده گرفت و تا سال ۲۰۱۱ نیز سرمربی آلمانی ها بوده است اما بحث حضور او در ایران به نظر می رسد کاملا منتفی شده چرا که عدم تسلط او بر زبان انگلیسی این احتمال را به همراه دارد تا شاید اثرگذاری مناسب در تیم را نداشته باشد.
مائورو بروتو
مربی اسبق تیم ملی والیبال ایتالیا هم می تواند گزینه باشد که در حال حاضر تیمی در دست ندارد. او از زمانی که هدایت ایتالیا را بر عهده گرفت، این تیم یک مدال برنز در بازیهای المپیک ۲۰۱۲ لندن و یک مدال نقره در جام جهانی ۲۰۱۱ کسب کرد. او شروع خوبی در دنیای مربیگری داشته است اما به نظر می رسد مسولان فدراسیون والیبال ایران به دنبال گزینه ای بزرگتر می گردند تا مشکلات کواچ یک بار دیگر تکرار نشود.
سایر گزینه ها
پرندی در ارزیابی گذشته به دلیل سن بالایش رد شد. برناردی مسولان فدراسیون را بازی داد و بدقولی اش شاید به سود او نباشد. زوران گاییچ هم زمزمه های حضورش است اما شانس زیادی ندراد. دانیل کاستلانی آرژانتینی تنها تجربه اش حضور در فنرباغچه ترکیه بوده و این رزومه برای سرمربیگری ایران کافی نیست.
نظر کاربران
به نظر آقای آندره آنستازی گزینه مناسب تری نسبت به بقیه می باشد