اولین پیروزی والیبال ایران در دور دوم
تیم ملی والیبال ایران در نخستین دیدار از مرحله دوم رقابت های قهرمانی جهان با نتیجه ۳ بر یک استرالیا را شکست داد.
ملیپوشان ایران در دور مقدماتی ۴ پیروزی برابر آمریکا، ایتالیا، بلژیک و پورتوریکو کسب کردند و تنها یک شکست مقابل فرانسه داشتند. در مقابل استرالیا دو پیروزی مقابل کامرون و ونزوئلا و سه شکست برابر آرژانتین، صربستان و لهستان داشت. آنها در دور نهایی به همراه ایران در جدول گروه E قرار دارند. استرالیا که در این مرحله نسبت به ۷ تیم دیگر صفر امتیاز دارد برای صعود به دور نهایی باید همه حریفان خود را شکست دهد. از این رو این تیم انگیزه زیادی برای پیروزی بر شاگردان اسلوبودان کواچ داشت اما برخلاف بازیهای مقدماتی المپیک لندن، استرالیا مقابل ایران حرفی برای گفتن نداشت.
استرالیا در ۶ ماه اخیر ۴ بار در مسابقههای تدارکاتی برابر تیم ملی والیبال ایران به میدان رفته است. آنها در آستانه لیگ جهانی والیبال در تهران دو بار و در آستانه مسابقههای قهرمانی جهان در لهستان نیز دو بار با ملیپوشان ایران بازی کردند. از این جهت کادر فنی دو تیم ایران و استرالیا شناخت بسیار خوبی از یکدیگر داشتند.
تیم ملی والیبال ایران با پیراهن سفید و ترکیب سعید معروف، محمد موسوی، امیر غفور ، آرمین تشکری، فرهاد قائمی و فرهاد ظریف بازی را آغاز کرد.
همچنین استرالیا با ترکیب آیدان زینگل، تراویس پاسیر، توماس ادگار، هریسون پیاگوک، آدام وایت، لوک پری به میدان رفت.
ست نخست: ۲۵-۲۳ ایران
تیم ملی والیبال ایران بازی را مقتدرانه آغاز کرد. دفاع روی تور عالی از بازیکنان ایران یکی، دو امتیاز ابتدایی را به سود ایران تمام کرد. امیر غفور به عنوان مهاجم اول ایران در این مسابقه نقش آفرینی می کرد. او سعی داشت در این مسابقه بیشتر اسپک های فنی را در دستور کار قرار دهد. میانگین قدی استرالیا از تیم ایران بیشتر بود. آن ها سعی داشتند که با سد دفاع سه نفره اسپک های قدرتی ایران را مهار کنند. مثل همیشه سرعت در دستور کار ایران و کاپیتان سعید معروف بود. ایران با اختلاف سه امتیاز وقت استراحت فنی نخست را به سود خود تمام کرد. هماهنگی ادگار و آدام وایت نقطه قوت تیم استرالیا بود. پاس های بریده سعید معروف علاوه بر مدافعان حریف گاهی بازیکنان ایران را هم گیج می کرد.
مجتبی میرزاجانپور سعی داشت تا با سرویس های هدف دار خود دریافت حریف را به زانو درآورد. در سرویس فرهاد قائمی و موسوی موفق تر از سایرین بودند. لوک پری لیبروی جوان تیم استرالیا با توپ گیری های خوب خود اجازه نمی داد اختلاف امتیاز ها زیاد شود. ایران تا امتیاز ۱۸ برابر با حریف پیش می رفت. اما در امتیازهای پایانی این بازی گروهی و هماهنگ شاگردان کواچ بود که امتیاز می گرفت و ایران ۲۵ بر ۲۳ پیروز شد.
ست دوم: ۲۵-۲۱ ایران
در ست دوم استرالیا کار را محکم تر آغاز کرد. آن ها نمی خواستند به ایران امتیاز بدهند. استرالیا برای صعود به دور بعدی مسابقات ناچار به پیروزی در تمام مسابقات خود بود. هریسون سعی می کرد تا به هر ترتیب ممکن توپ های سالمی را برای اسپکرهای استرالیا بسازد. اما سرویس های خوب و هدف دار ایران اجازه حملات سرعتی را به حریف نمی داد. استرالیا مجبور بود بازی را روی توپ های بلند ببرد. در مقابل محمد موسوی و آرمین تشکری نمایش فوق العاده ای در پست سرعتی داشتند.
محتبی میرزاجانپور و پایپ های بی نقص او همچنان در ست دوم امتیاز می گرفت. استرالیا با ۱۲۰ درصد توان خود بازی می کرد اما نمی توانست پایاپای ایران پیش بیاید. ایران با آنالیز مناسب از ضعف توپ گیری های حریف با سرویس های هدف دار نبض بازی را در دست داشت. ایران با سه امتیاز برتری از حریف پیش می رفت. شهرام محمودی در امتیازهای پایانی این ست به میدان رفت. امیر غفور تا اینجا نمایش مطلوبی داشت. توماس ادگار همچنان در مقابل سید محمد موسوی ناکام بود. ایران در ست دوم با امتیاز ۲۵-۲۱ پیروز شد و تا اینجا حداقل یک امتیاز از این مسابقه گرفت.
ست سوم: ۲۵- ۲۱ استرالیا
استرالیا دیگر چیزی برای از دست دادن نداشت. دو تیم بعد از ۱۰ دقیقه استراحت به میدان آمدند. آن ها سعی داشتند با سرویس های موجی خود تیم ایران را مهار کنند. بازی قدرتی ایران اما دست کمی از بازی سرعتی اش نداشت. توماس ادگار در آغاز ست سوم یک فوق ستاره بود. او بارها از منطقه دو آبشارهای کوبنده ای را به زمین ایران می فرستاد. موسوی سعی داشت تا با دفاع خود حملات حریف را مهار کند. اما بخت هم با استرالیا یار بود تا این تیم خیلی زود چهار امتیاز جلو بیفتد. شاگردان کواچ بعد از پیروزی در ست های نخست قدری حریف را دست کم گرفته بودند.
بعد از وقت استراحت فنی نخست و صحبت های کواچ بازیکنان ایران قدری به خود آمدند. حالا استرالیا در فاکتور دفاع و سرویس با ایران برابر بود. برتری ایران در اسپک اما همچنان ادامه داشت. سرانجام پاس های طلایی معروف کار خودش را کرد. همکاری خوب او با قائمی اختلاف امتیاز دو تیم را به حداقل رساند. پروازهای طلایی و تماشایی امیر غفور اجازه نمی داد استرالیا بیش از یکی، دو امتیاز جلو بیفتد. عبادی پور به جای میرزاجانپور به میدان رفت تا دریافت های ایران تقویت شود.
ایران در امتیاز ۱۵ گیر کرد و استرالیا ۵ امتیاز متوای گرفت تا کار ایران در ست سوم ساخته شود. قائمی دو سه امتیاز سرویس برای ایران گرفت اما دیگر دیر شده بود و استرالیا به پیروزی ۲۵ -۲۱ رسید.
ست چهارم: ۲۵- ۱۷ ایران
تیم ملی والیبال ایران ناباورانه و با اشتباه های سهوی ست قبل را باخته بود، به میدان آمد تا کار را تمام کند. آدام وایت در دریافت نمی توانست کاری از پیش ببرد. آبشارهای قدرتی امیر غفور کابوس دریافت کننده های استرالیا بود. او با هوشمندی خود نهایت بهره را از دست دفاع روی تور حریف می برد.
ایران با اختلاف چهار امتیاز جلو افتاده بود. سرمربی استرالیا مجبور شد تا وقت استراحت بگیرد تا از آماج حملات ایران بکاهد. استرالیا اگر در این مسابقه شکست می خورد از صعود به دور نهایی تقریبا ناامید می شد. بازی تماشایی تیم ایران در واقع همچنان اختلاف امتیازها را زیاد می کرد. استرالیا کاملا از هم گسیخته بازی می کرد. ایران با سرویس های خوب بازی تاکتیکی خود را به حریف دیکته می کرد. ایران بلندزن های خوبی داشت.
این بار استرالیا در امتیاز ۸ گیر کرد و ایران پنج امتیاز پیاپی گرفت. ایران ۱۷ بر ۹ پیش افتاد تا استرالیا ناامید شود.
با سرویس غلامی ایران ۲۰-۱۰ به برتری اش ادامه داد. عبادی پور برتری ۲۳-۱۳ را به ایران هدیه کرد و سرانجام ست چهارم این مسابقه در یک بازی یک طرفه با امتیاز ۲۵ -۱۷ به سود ایران تمام شد.
تیم ملی والیبال ایران در ادامه این رقابت ها از ساعت ۱۹:۱۰ فردا (پنج شنبه) به مصاف شاگردان خولیو ولاسکو در تیم ملی آرژانتین می رود.
نتایج سایر دیدارها مرحله دوم مسابقات قهرمانی جهان تا پایان بازی ایران:
آرژانتین یک - فرانسه ۳ ( ۲۵-۲۱، ۱۷-۲۵، ۲۷-۲۹، ۱۸-۲۵)
برزیل ۳ _ بلغارستان صفر ( ۲۵-۱۵، ۲۵-۲۱، ۲۵-۲۱)
فنلاند صفر _ روسیه ۳ ( ۱۰-۲۵، ۱۸-۲۵، ۱۶-۲۵)
صربستان ۳ _ ایتالیا صفر ( ۲۵- ۱۹، ۲۹-۲۷، ۲۵-۲۲)
نظر کاربران
ماشاءا.. به غیرت این بچه ها.خدا قوت