۹۲۶۱۶
۵۰۰۹
۵۰۰۹
پ

گفت‌وگو با نماینده «پاک‌ترین قشر جامعه ایران»

داور پیشین ایران با حضور در خبرگزاری تسنیم از دوران حضورش در فوتبال و البته مسائل خارج از داوری صحبت کرد.

تسنیم: داور پیشین ایران با حضور در خبرگزاری تسنیم از دوران حضورش در فوتبال و البته مسائل خارج از داوری صحبت کرد.

سعید مظفری‌زاده پس از قضاوت در دربی ۷۸ با وجود اینکه می‌توانست ۶ سال دیگر قضاوت کند، از دنیای داوری خداحافظی کرد. او پس از این موضوع میهمان خبرگزاری تسنیم بود و ظاهرا تحصیل در رشته مدیریت به خوبی تاثیرش را گذاشته، چرا که به همه سوالات تقریبا مدیریت شده پاسخ داد!

گفت‌‌وگوی تفصیلی خبرگزاری تسنیم با سعید مظفری‌زاده را در زیر می‌خوانید:

پشیمان نیستید که از داوری خداحافظی کردید؟

اصلا پشیمان نیستم چون درباره این مسئله واقعا فکر کرده بودم. در زندگی پیش از انجام هر کاری به آن فکر می‌کنم. پیش از این گفته بودم به خاطر خانواده‌ام تصمیم به خداحافظی گرفتم. از طرفی وقتی ادامه تحصیل دادم، متوجه شدم علاقه‌ای که به درس برایم ایجاد شده، پیش از این در من وجود نداشت. با توجه به نمراتی که کسب کردم و اینکه یکی دو بار از طرف دانشگاه مورد تشویق قرار گرفتم، انگیزه‌ام برای ادامه تحصیل بیشتر شد. همه این مسائل فضایی را درست کرد که در مقابل فضای فوتبال قرار داشت. هر چقدر جذابیت فوتبال کمتر می‌شد، جذابیت ادامه تحصیل برایم بیشتر می‌شد.

فکر می‌کنید چرا جذابیت فوتبال ما کم شده است؟

فضای فوتبال ما به سمتی رفت که حداقل برای من مانند گذشته‌ها نبود.

منظورتان این است که فوتبال ما ناپاک شده؟

بحثی درباره پاکی و ناپاکی ندارم. جذابیت فوتبال برای تماشاگران هم کم شده است. راه دوری نرویم، یادم می‌آید همین ۳،۴ سال پیش وقتی استقلال و پرسپولیس به عنوان مثال با سایپا بازی می‌کردند، ۸۰،۹۰ هزار نفر به ورزشگاه می‌رفتند ولی اکنون در حساس‌ترین بازی‌ لیگ تنها ۲،۳ هزار نفر به ورزشگاه می‌روند. این موضوع نشان می‌دهد جذابیت‌ فوتبال کم شده است.

فکر می‌کنم ما از اصل موضوع دور شده‌ایم. از این جمله لذت بردم که گفتند، کاری کرده‌ایم که مردم از فوتبال لذت نمی‌برند. مردم در دنیا از فوتبال لذت می‌برند ولی برای ما فوتبال جنگ اعصاب شده است. متاسفانه تدبیری برای این مسئله نشد و فوتبال ما به اینجا رسید. فوتبال پدیده است و هیچ چیزی مانند فوتبال نمی‌تواند بین افراد با قشرها و سیاست‌های مختلف وفاق ایجاد کند. فوتبال عامل اتحاد بین مردم است. نمونه این مسئله بازی ایران - استرالیا و ایران - آمریکا بود. فوتبال می‌تواند همبستگی بین مردم ایجاد کند و یا آموزش دهد که چطور بتوانیم خیلی چیزها را با فوتبال فراموش کنیم.

در مراسم رونمایی از پیراهن تیم ملی صحبت جمشید مشایخی خیلی به دلم نشست. او گفت به غیرتم به عنوان مرد ایرانی برمی‌خورد که زنان نمی‌توانند به ورزشگاه بروند. واقعا فکر می‌کنم حضور بانوان در ورزشگاه‌ها نه تنها در فوتبال، بلکه در سایر رشته‌ها می‌تواند تحولی در فرهنگ ورزش ما ایجاد کند. ما مردمی هستیم که غیرت خاص خودمان را داریم. وقتی خانواده روبروی ما می‌نشیند، می‌بینیم که چقدر به همدیگر احترام می‌گذاریم. حضور بانوان در ورزشگاه‌ها خوب است و البته نیاز به بسترسازی دارد.

داوری در فوتبال شما را دیگر راضی نمی‌کرد که تصمیم به خداحافظی گرفتید؟

انگیزه‌های غیرفوتبالی‌ام از فوتبال بیشتر شده بود. حقیقتش را بخواهید از فوتبال نمی‌توانم جدا شوم چون با آن بزرگ شدم و زندگی کردم. اصلا نمی‌توانم بدون فوتبال زندگی کنم ولی دوست دارم در جای دیگری به این رشته بازگردم. دوست دارم با ادامه تحصیلم در عرصه دیگری به فوتبال کشورم خدمت کنم.

در بازی استقلال - مس، فرهاد مجیدی از دنیای فوتبال خداحافظی کرد و شما داور آن دیدار بودید. خداحافظی مجیدی در تصمیم‌تان تاثیر گذاشت؟

نه، ایده خداحافظی من خیلی قبل‌تر از این زمان بود. سال گذشته به یکی از مسئولان کمیته داوران اعلام کردم که تصمیم دارم مقداری از فعالیت داوری را کمتر کنم ولی چون متاسفانه در حوزه داوری چند داور کنار رفتند و خداحافظی کردند، به این مسئله رسیدم که اگر من کنار بروم در عرصه بین‌المللی لطمه می‌خوریم.

قرار نگرفتن در لیست داوران قضاوت کننده در جام جهانی و یا جام ملت‌های آسیا هم در تصمیم‌تان تاثیرگذار بود؟

دیگر شرایط لازم برای قضاوت در جام جهانی را نداشتم. بودن در این رقابت‌ها شرایط و ضوابطی لازم داشت که دیگر به من نمی‌‌خورد. با این وجود انگیزه‌ام را در جای دیگر حفظ کرده بودم اما بعدها فضایی در فوتبال بوجود آمد که باعث شد جذابیت آن برایم کم شود.

در فوتبال و داوری به آن چیزی که می‌خواستید، رسیدید؟

بله، حتی بیشتر از آن چیزهایی که می‌خواستم، رسیدم. اعتبار ورزشی‌ام را از داوری دارم. از داوری خاطرات خوبی در ذهنم مانده است.

به گذشته برگردیم. فکر می‌کنید اولین‌بار کجا اسم‌تان مطرح شد؟

اولین بازی که اسمم مطرح شد دیدار رفت جام حذفی بین استقلال و سپاهان بود که سال ۸۳ به عنوان داور چهارم در آن دیدار حضور داشتم. بازی حساسی بود و اتفاقاتی افتاد که رسانه‌ها خیلی به آن پرداختند. پس از آن به فاصله یکی دو سال اولین بازی پخش مستقیمی که به من سپردند، دیدار پرسپولیس - سایپا بود. آن دیدار نخستین دیداری بود که علی دایی به عنوان سرمربی تیم سایپا رودروی پرسپولیس قرار می‌گرفت. بازی حساسی بود. آن بازی پنالتی داشت، گل زودهنگام و دیرهنگام هم داشت و همه اتفاقات در یک بازی رخ داد!



پس از اتفاقات استقلال و سپاهان برخی‌ها در آن زمان معتقد بودند شما به عمد باعث اخراج امیر قلعه‌نویی شدید تا خودتان را مطرح کنید. این موضوع درست بود؟

عده‌ای فکر می‌کردند من به عمد این کار را انجام دادم. به هر حال دیدگاه این عده متفاوت است و به همه چیز منفی نگاه می‌کنند. برای این عده احترام قائلم ولی اصلا اینطور نبود. اتفاقات آن روز فوتبالی بود و من وظیفه خودم را انجام دادم. برای قلعه‌نویی احترام قائلم ولی آن چیزی که آن روز اتفاق افتاد کاملا فوتبالی بود.

چرا وقتی سعید مظفری‌زاده برای استقلال و پرسپولیس قضاوت می‌کرد، اتفاقاتی عجیبی در آن بازی می‌افتاد؟

نمی‌دانم، یکی از بازی‌های حساسی که قضاوت کردم، دیدار پرسپولیس - سپاهان در لیگ هفتم بود. به اعتقاد خودم حساس‌ترین دیداری بود که در طول دوران داوری‌ام، قضاوت کردم. لیگ هفتم به جایی رسید که دیدار این دو تیم در آخرین بازی لیگ حکم فینال را پیدا کرد. بازی حساسی بود و به اعتقاد خودم بهترین قضاوت دوران داوری‌ام را انجام دادم.

آن موقع لفظ غش کردن نبود؟!

نه (با خنده). بازی که به پایان رسید، بلافاصله مسئولان وقت سازمان لیگ یعنی عزیز محمدی و تاج در رختکن به من خسته نباشید، گفتند. تا آن روز دربی به داوران ایرانی سپرده نشده بود. عزیز محمدی همان جا اعلام کرد که قول می‌دهم در اولین دربی پیش‌رو، داوران ایرانی قضاوت خواهند کرد. دلیل‌شان قضاوت خوب ما در حضور ۱۰۰ هزار نفر و ۳۰ هزار نفری بود که بیرون ورزشگاه حضور داشتند. خودم در آن دیدار یک‌ساعت و نیم در راه ورزشگاه بودم. خوشحال بودم که تیم داوری آن دیدار و تلاش ما باعث شد دربی‌ پایتخت به داوران ایرانی سپرده شود.

پس از آن بازی تهدید نشدید؟

تهدید نه، ولی اعتراضی از سوی محمدرضا ساکت مدیرعامل سپاهان به وقت‌های تلف‌ شده صورت گرفت. پس از آن یک هفته به کانادا سفر کردم و در ایران حضور نداشتم.

نترسیدید که بعدها برای‌تان مشکلی بوجود بیاید؟

خوشبختانه ترس برای من مفهومی ندارد. همیشه سعی کردم نترسم چون ترس برای من جایگاهی ندارد. بیشتر داوران ترس ندارند چون اگر این‌گونه بود، وارد عرصه داوری نمی‌شدند و شغل دیگری انتخاب می‌کردند.

منظورمان این است که نترسیدید بعدها در صحنه‌ای از بازی تصمیمی بگیرید که به خاطر اتفاقات بازی پرسپولیس - سپاهان «انگی» به شما بزنند؟

فوتبال همین است. علاوه بر سختی‌های داخل زمین، سختی‌های بیرون از زمین را نیز داریم. هر تیمی که شکست بخورد، همه جوره به شما حمله می‌کند. متاسفانه شجاعت برعهده گرفتن مسئولیت شکست را نداریم و دنبال مقصر می‌گردیم. دوست داریم بار شکست را روی شخص دیگری بگذاریم و آن شخص چه کسی بهتر از داور است؟!

فدراسیون فوتبال و کمیته انضباطی ما هم در این زمینه آنطور که باید و شاید حمایت نمی‌کردند. البته اکنون مقداری بهتر شده ولی در مجموع فدراسیون و کمیته انضباطی در این مورد ضعیف عمل می‌‌کنند. این موضوع باعث می‌شود هجمه علیه داوری بیشتر شود. امروز این هجمه‌ها بدتر و وحشتناک شده است. با این وجود در وبلاگ شخصی‌ام عنوان کردم که در این فوتبال بدون گِله رفتم اما نگران فوتبال‌مان هستم. نگران این هستم که ۲،۳ هزار نفری هم که به ورزشگاه می‌روند، دیگر به ورزشگاه نروند و ما این سرمایه (تماشاگر) را دیگر نداشته باشیم.

بنا بر مسئولیت داوری که داشتم به کشورهای زیادی سفر کردم ولی این همه عشق و علاقه‌ای که در مردم ما وجود دارد، در چنین کشورهایی ندیدم. در هر خانواده‌ای از پیر و جوان می‌بینیم فوتبال را دوست دارند و طرفدار قرمز و آبی هستند. این موضوع اما در حال از بین رفتن است. مسئول آن چه کسی است و چه کسی باید رسیدگی کند؟

قسمتی از این مسئله هم به شما رسانه‌ها باز می‌گردد. یکی از وظایف عمده رسانه این است که مسائل اجتماعی را دنبال و ارزش‌ها را حفظ و با ضد ارزش‌ها مبارزه کند. رسانه‌ها نزدیک‌بینی کردند و دوربین‌بینی انجام ندادند. شاید به خاطر اینکه برخی از آنها (رسانه‌ها) برای تیراژ بیشتر، افزایش بازدید از سایت و یا برای افزایش پیامک‌های برنامه خود از اصل مطلب دور شدند. آنها امروز این دو پیامک را دیدند ولی به این فکر نکردند که فردا روزی باعث شود که ما تعداد زیادی از این مردم را از دست دهیم، بنابراین فکر می‌کنم رسانه‌ها نیز در این زمینه کوتاهی کردند.



شاید وقتی شخصی می‌بیند مظفری‌زاده کم می‌آورد و مجبور به خداحافظی می‌شود، او دیگر نمی‌تواند کاری کند.

من مجبور به خداحافظی نشدم. آدمی نیستم که زیر بار مشکلات شانه خالی کنم و بروم. به خاطر مسائل شخصی از داوری خداحافظی کردم. یکی از هدف‌هایی که داشتم این بود که به فوتبال کشورم بیشتر خدمت کنم.

اظهار نظر یکی از مدیران فوتبال و همزمان شدن خداحافظی شما باعث ایجاد حرف و حدیث‌هایی شد.

بله ولی من این تصمیم را ۲ سال پیش گرفته بودم.

از قبل تصمیم گرفته بودید در دربی خداحافظی کنید؟

نه، ابتدا تصمیم داشتم فعالیتم را کمتر کنم ولی با اتفاقاتی که افتاد مصمم‌تر شدم.

روزی پرویز سیار گفت یک سیب گندیده همه سیب‌ها را خراب می‌کند. اکنون این سیب گندیده در داوری همان یک سیب است یا بیشتر شده است؟

من هیچ‌وقت با این پدیده برخورد نداشتم. به صراحت می‌گویم پاک‌ترین فضا در فوتبال ما داوری است.

حتی با وجود اتفاقاتی که در این چند وقت اخیر درباره داوری رخ داد؟

بله حتی با وجود این اتفاقات. در همه حوزه‌ها بررسی کنید ببینید داوری ما سالم‌تر است یا سایر حوزه‌ها؟ به صراحت می‌گویم سالم‌ترین فضا داوری است.

اما قبول دارید انگ‌های زیادی به داوری چسبانده‌اند؟

به جایی که پشتوانه نداشته باشد، راحت‌تر انگ می‌چسبانند. در هر حوزه‌ای اگر انگی زده شود، خیلی زود مسئولان وارد عمل می‌شوند ولی در حوزه داوری می‌توانی هر حرفی بزنی و کسی هم به شما کاری ندارد.

بدترین انگی که به شما چسباندند چه چیزی بود؟

برخی مواقع صحبت‌هایی مطرح می‌شود که هضم آن برای آدم سخت است. دوست ندارم به گذشته برگردم ولی امیدوارم هر کسی صحبتی می‌کند، از حق و منطق حرف بزند. صحبتی که ناحق باشد، برای من سخت است.

صحبت از پرسپولیسی بودن شما بود. این انگ‌ها روی شما تاثیر نمی‌گذاشت؟

آن هم یک انگ بود. من همیشه کار خودم را انجام می‌دادم و کاری به این حرف‌ها نداشتم.

حتی می‌گفتند شما پرسپولیسی هستید و محسن ترکی استقلالی!

ترکی این همه قضاوت انجام داد، چرا درباره آنها صحبت نمی‌کنند؟ شاید ترکی یک اشتباهی انجام داده باشد، ولی قضاوت‌های خیلی خوبی انجام داده است. چون یک اشتباه کرد، باید به او بگویند استقلالی؟ همین مسائل است که فوتبال ما را عقب می‌اندازد.

سال گذشته در بازی استقلال - تراکتورسازی به دلیل فحاشی تماشاگران، بین دو نیمه حاضر نبودید به ادامه قضاوت بازی بپردازید. همان‌موقع تصمیم داشتید خداحافظی خودتان را اعلام کنید؟

آن موقع گلایه‌هایی داشتم، مسئولان فدراسیون در ورزشگاه حضور داشتند و فرصت مناسب دیدم که با این کار پیامم را رساتر برسانم چون پیش از آن با مسئولان فدراسیون جلسه داشتیم ولی دیدم ترتیب اثری داده نشد.



در این سال‌ها به شما پیشنهاد رشوه داده شده بود؟

خوشبختانه در این چند ساله که حضور داشتم پیشنهادی داده نشد.

نظرتان در مورد صحبت‌های امیر عابدینی چیست؟

دیگر دوست ندارم در این باره صحبت کنم. هر صحبتی را باید در مقطع خودش پاسخ داد.

* تسنیم: اما محکم و واضح پاسخ ندادید؟

اتفاقا خیلی محکم و واضح پاسخ دادم. شکایتم را پیگیری کردم که دست فدراسیون است.

شما می‌گویید از داوران حمایت نمی‌شود. وقتی در دپارتمان داوری اعضا بین خودشان اختلاف دارند و نمی‌توانند همدیگر را تحمل کنند چطور می‌خواهید از داوران حمایت شود؟

شاید این مشکلاتی که در یکی دو سال اخیر بوجود آمد به این دلیل بود که سازمانی که باید از داوری حمایت می‌کرد، درون خودش مشکل داشت. همین موضوع باعث شد داوری ما در این یکی دو سال لطمه بخورد. وقتی از بیرون دیدند که خود داوران با هم تفاهم ندارند، به خودشان اجازه دادند به داوری حمله کنند. در برنامه‌ای از بازیکن سپاهان گلایه کردم که علیرضا رحیمی (مدیرعامل پیشین سپاهان) گفت شما بین خودتان مشکل دارید. متوجه شدم او درست می‌گوید. او گفت شما بیایید مشکلات را حل و احترام خودتان را حفظ کنید. خوشبختانه در این دو سه ماه اخیر تفاهم بین مسئولان داوری بوجود آمد که شرایط داوری ما را بهتر کرد.

شما قربانی این موضوع هم شده بودید که می‌گفتند بازی‌های پخش مستقیم را به شما نمی‌دادند...

قضاوت در آزادی خیلی مهم نیست. وظیفه من داوری است. من نمی‌دانم در یک مسابقه چه کسی کمک‌هایم هستند و چه کسی ناظر است. برای من فرقی نمی‌کند بازی پخش مستقیم است یا در ورزشگاه آزادی برگزار می‌شود یا شهرستان‌ها.

دوست نداشتید بازی‌های پخش مستقیم‌ها را قضاوت کنید؟

دوست داشتن من معنی ندارد. تمایل درونی‌ام این بود که دیداری را که به من می‌سپارند، خوب قضاوت کنم.

شما زمانی مجری برنامه ورزشی همگام با ورزش بودید. درباره این تجربه صحبت کنید.

سال ۸۰ یا ۸۱ بود که در برنامه فوتبال برتر و همگام با ورزش کار مجری‌گری انجام می‌دادم اما با توجه به اتفاقات دیدار استقلال - سپاهان در جام حذفی، مسئولان شبکه سه سیما گفتند یا داوری را انتخاب کن یا مجری‌گری را. واقعا هم نمی‌شد همزمان کار کرد. نمی‌توانستم امروز داوری را انجام دهم و فردای آن در مورد داوری حرف بزنم. اصل شبکه بی‌طرفی است و آنها پیشنهاد دادند یکی را انتخاب کنم. هر چند اجرا را دوست داشتم ولی چون عاشق داوری بودم به سمت داوری رفتم.

الان پیشنهاد دهند به تلویزیون برمی‌گردید؟

راه خودم را مشخص کردم و دوست دارم طبق برنامه‌ریزی خودم پیش بروم.

یعنی به کانادا بروید؟

برای ادامه تحصیل به کانادا می‌روم. اگر بتوانم در کشور خودم حضور داشته باشم خوب است ولی دانشگاهی که درس می‌خوانم، دانشگاه خوبی است. دوست دارم مدرک خوبی بگیرم که در آینده بتوانم به فوتبال کشورم خدمت کنم.

در بخش داوری یا حوزه‌های دیگر فوتبال؟

بیشتر دوست دارم در بخش داوری خدمت کنم.

برخی داوران به خاطر ظاهرشان معروف شدند. چهره مظفری‌زاده چقدر به داوری او کمک کرد؟

اعتقاد دارم همه چهره‌ها جذاب است و تنها نوع جذابیت فرق می‌کند. هر کسی سبک کاری خودش را دارد و نوع رفتارهایش با سایرین متفاوت است. روال کاری من این است که به همه احترام بگذارم. چون دوست داشتم احترام ببینم، به همه احترام گذاشتم.

در مجموع قبول دارید داوران خوش‌چهره نیستند؟!

(می‌خندد). داوران در دنیا چهره‌های خاصی دارند. یا خوش‌تیپ و خوش‌چهره هستند یا مانند کولینا داور معروف ایتالیایی ترسناک! جذابیت دنیا به همین تفاوت چهره‌ها است. همه چهره‌ها جذابیت دارد و تنها شکل آن متفاوت است. شاید از دید شما چهره من اینگونه است.

خیلی از مدیران و مربیان از شخصیت شما تعریف کردند. فکر می‌کنید نوع قضاوت‌تان به شما کمک کرد یا شخصیتی که دارید؟

از لطف آنها ممنونم ولی احترام خط مشی زندگی من بود. نمی‌توانم کتمان کنم که داوری خیلی به اعتبارم کمک کرد. حتی داوری ایرادهایی که در رفتارم داشت را برطرف کرد. داوری برای من معلم بود. نسبت به داوری و فوتبال احساس دین دارم.



پیش آمده که مغرور شوید؟

سعی کردم مغرور نشوم. اگر آن لحظه به این فکر می‌رسیدم که مغرور شده‌ام جلوی آن را می‌گرفتم. شاید به قول شما در صحنه‌ای با غرور قضاوت کرده باشم ولی در مجموع نمی‌توانم در این باره نظر دهم.

بزرگترین اشتباه داوری شما؟

هر اشتباهی که انجام می‌دادم برای من بزرگترین اشتباه بود. وقتی بازی را به خوبی قضاوت می‌کنی بعدش لذت می‌بری ولی اگر کوچکترین اشتباهی را انجام دهی، تحت فشار قرار می گیری.

برخی مواقع این سوال بوجود می‌آید که چرا به عنوان مثال در صحنه‌ای مظفری‌زاده تکلی را خطا نمی‌گیرد ولی همان تکل در محوطه جریمه خطا به حساب می‌آید؟

فضای محوطه جریمه با بقیه نقاط فرق می‌کند ولی خطا، خطا است. تفاوت محوطه جریمه این است که تمرکز بیشتری داری و وقتی که خطایی صورت می‌گیرد همه باید از محوطه بیرون بروند تا یک نفر پشت ضربه پنالتی قرار بگیرد.

نگفتید بزرگترین اشتباهی که داشتید کدام بازی بود که پس از بازی مجبور شدید مُسکن بخورید؟ شاید بازی پرسپولیس - صبا که هوا مه‌آلود بود.

مُسکن که نخوردم اما نمره خوبی در آن بازی نگرفتم ولی به نسبت نمره‌ام پایین نبود. قبول دارم جزو بازی‌هایی بود که اشتباه زیاد داشتم. داوری بدون اشتباه نمی‌شود.

برخی‌‌ معتقدند سوت‌‌های داوران هم در مساوی شدن دربی تاثیر دارد.

دربی شرایط و حساسیت خودش را دارد. داور مدیر است و بر اساس شرایط مسابقه باید بازی را کنترل کند. در جمعیت ۱۰۰ هزار نفری باید ۲۲ نفر را مدیریت کنی.

گفته می‌شود با قضاوت داوران ایرانی تعداد تساوی‌های دربی‌ بیشتر شده است؟

نه، شما آمار بازی‌ها را بگیرید. وقتی مربی، بازیکن یا تماشاگر بگوید همه بازی‌ها را ببازیم ولی در این بازی بازنده نباشیم معلوم است که بازیکنان با احتیاط وارد زمین می‌شوید. داور اصلا تاثیری در تساوی دربی‌ها ندارد. داوران بزرگی به ایران آمدند و اشتباهات بزرگی داشتند ولی داوران ایرانی اشتباه آنچنانی نداشتند.

توصیه‌ای پیش از بازی به شما نمی‌شد؟

تنها بازی که هیچ‌کس با ما حرف نزد، همین بازی بود چون کسی ما را نمی‌دید. حتی تلفنی هم حرفی نمی‌زدند چون هیچ‌کس را ندیدیم که بخواهیم صحبتی داشته باشیم. این تنها بازی بود که هیچ‌کس حتی این جمله را نگفت که حواس‌تان را جمع کنید. حتی خسته‌نباشید هم نگفتند. تنها هتل محل اقامت‌مان فرق می‌کرد.

اتفاق افتاده در این چند سال به شما پیشنهاد بازیگری دهند؟

چند سال پیش در ابتدای داوری بودم و در جمعی حضور داشتم که به من پیشنهاد داده شد اما گفتم این کار با کاری که انجام می‌دهم، جور در نمی‌آید.



گذران زندگی شما که از داوری نبود؟

خیر.

اگر از این راه مجبور به امرار معاش بودید، باز هم حاضر بودید این شغل را انتخاب کنید؟

من همیشه به علایقم احترام می‌گذارم ولی در شرایط این موضوع قرار نگرفتم که بگویم آیا باز هم داوری را انتخاب می‌کردم یا نه.

مبلغی که برای هر قضاوت به داوران پرداخت می‌شود، چقدر است؟

برای داور وسط ۵۰۰ هزار تومان و برای کمک داور ۳۵۰ تومان.

نمی‌خواهیم اتهام بزنیم ولی شایعه شده برخی داوران و یا کمک داوران که تنها راه امرارمعاش آنها از طریق داوری بود، به دلیل شرایط سخت مالی پول دریافت کرده‌اند.

من این موضوع را نشنیدم ولی حالا که این صحبت را مطرح کردید باید بگویم در هر عرصه‌ای بستر هر کاری مهیا و اجرای آن کار راحت است. شما وقتی شرایط مالی‌تان بهتر باشد، با خیال راحت‌تر و با جان و دل کار خبرنگاری را انجام می‌دهید.

حکم کمیته انضباطی درباره محسن قهرمانی باعث ایجاد چنین حرف‌و حدیث‌هایی شد...

محسن قهرمانی همکارم بود و به عنوان همکار از شرایطی که برای او بوجود آمد ناراحت شدیم ولی چون بحث او بیرون از داوری بود باید به کمیته انضباطی احترام بگذاریم چون وقتی می‌گوییم کمیته انضباطی نمی‌‌تواند در مسائل داوری دخالت کند، ما نیز نباید در مسائل انضباطی دخالت کنیم.

دوست دارید در مورد محسن قهرمانی و مرتضی کریمی صحبت کنید؟

تمایلی ندارم، دوست داشتم این اتفاقات پیش نمی‌آمد تا هم جامعه داوری تحت فشار قرار نمی‌گرفت و هم قهرمانی، کریمی و هر شخص دیگری که نامش مطرح شد، در آرامش بودند. امیدوارم این موضوع ختم به خیر شود.

کلا نمی‌خواهید صحبت کنید؟

چون این موضوع خارج از داوری است وارد آن نمی‌شوم. در هر حوزه‌ای ممکن است اتفاقاتی بیفتد ولی جامعه داوری ما نسبت به همه حوزه‌ها (فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و ...) سالم‌تر است.

اما به مردم حق دهید که به برخی مسائل مشکوک شوند. هم‌زمان با اتفاق قهرمانی، محسن ترکی حاضر نشد بنابردلایلی به ادامه قضاوت بپردازد و سپس شما خداحافظی کردید.

پیش از این اتفاق خیلی‌ها از جمله محمود رفیعی، داود رفعتی و ... از داوری رفتند. این داورانی که نام بردم بین‌المللی بودند. عده‌ای منفی‌نگر هستند.

برای‌تان اتفاق افتاده که در بازی‌های لیگ به بازیکن خاصی حساس باشید؟

هیچ‌وقت با پیش‌فرض به زمین نمی‌رفتم ولی بازیکنانی بودند که خودشان باعث این مسائل می‌شدند. به عنوان مثال صابر میرقربانی خیلی خودش را روی زمین می‌انداخت.

الگوی داوری داشتید؟

من به الگوی فردی اعتقادی ندارم.

با کدام داور ارتباط نزدیک‌تری دارید؟

با همه داوران صمیمی بودم. من خیلی زود ارتباطم صمیمی می‌شد ولی در حال حاضر با علیرضا فغانی بیشتر در تماس هستم. خیلی دوست داشتم او در جام جهانی به عنوان تیم اصلی قضاوت می‌کرد.

بازیکنی هم بوده که در زمین شما را تحت تاثیر قرار دهد؟

بازیکنانی چون مهدی مهدوی‌کیا، کریم باقری و وحید طالب‌لو اینگونه بودند.

* تسنیم: دوست داشتید جای بازیکن خاصی باشید؟

همیشه دوست دارم جای خودم باشم.

بزرگترین حسرت شما؟

من حسرت نمی‌خورم چون همیشه تلاشم را انجام می‌دهم. همیشه همه چیز دست شما نیست و خواست خدا است.

رشته تحصیلی‌تان را مرتبط با داوری انتخاب کردید؟

رشته تحصیلی‌ام در دوره کارشناسی مهندسی عمران بود و در کارشناسی ارشد مدیریت.

مدیریت را مرتبط با داوری انتخاب کردید؟

چطور؟

چون بیشتر سوالات ما را با مدیریت پاسخ دادید!

صادقانه به هر سوالی پاسخ دادم.

امیر عابدینی مدعی شده بود اشک‌های شما به خاطر دخترتان یک نوع فیلم هندی بود.

این نظر شخصی او بود. اصلا اشکی نریختم که بخواهم فیلم هندی بازی کنم. شاید از نظر ایشان مسائل احساسی هندی است ولی از نظر من محترم است و اشک‌های دخترم برای من خیلی ارزش دارد.

از کسی دلخور هستید؟

اگر بگویم از برخی حرف ها دلخور نشدم، دروغ گفته‌ام.

پیش آمده که از داوری استفاده و در جایی پارتی بازی کنید؟

هیچ‌وقت نخواستم سوءاستفاده کنم ولی مورد لطف دوستان قرار گرفته‌ام.

کتاب خاطرات دارید؟

ندارم ولی دوست دارم بنویسم.

حرف‌های نگفته‌ای دارید که بخواهید بگویید؟

اگر ناگفته باشد در آنجا می‌نویسم (می‌خندد).

در بچگی طرفدار کدام تیم بودید؟

من طرفدار تیم ملی هستم چون بهترین خاطره‌ام دیدار ایران - استرالیا بود. به همین خاطر بازیکنان ۹۸ فرانسه را به شدت دوست دارم. در جام ستاره‌ها که برای آنها قضاوت می‌کنم، با آنها حرف می‌زنم. تنها جای عابدزاده در جام ستاره‌ها خالی است و آرزو می‌کنم سالیان سال سلامت باشد.

با نام‌های زیر اولین چیزی که به ذهن‌تان می‌رسد را بگویید.

داوری: عشق من

کفاشیان: مرد دوست‌داشتنی

حسین عسگری: مدیری خوب

فریدون اصفهانیان: ساده و بی‌آلایش

امیر عابدینی: سکوت می‌کنم

امیر قلعه‌نویی: دوست‌ داشتنی

علی پروین: دوست‌داشتنی

محسن قهرمانی: همکار محترم

محسن ترکی: همکار داوری

شعار داور عزیزم دقت کن!: شعار جدید

سپاهان: تیم سیستماتیک

پرسپولیس و استقلال: تیم‌های بزرگ و محبوب و ستون‌‌های ورزش

برنامه نود: برنامه جذاب
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج