انتقاد مهدویکیا از عدم توجه به فوتبال پایه
مدیرفنی تیم فوتبال جوانان کشورمان از کمبود توجه به فوتبال پایه در ایران انتقاد کرد.
وی با تاکید براینکه کشورهایی چون ویتنام و مالزی در فوتبال آسیا رشد خواهند کرد، افزود: متاسفانه در کشورمان شاهد چنین وضعیتی نیستیم. من ۳ ، ۴ سال روی فوتبال پایه کشور تحقیق کردهام و با بررسی شرایط معتقدم مربیان فوتبال پایه ما از جمله بیداریان که روزگاری شاگردش بودهام به حق خود نرسیدهاند.
کاپیتان پیشین تیم ملی فوتبال تاکید کرد: روزی نظر دوستیمهر را درباره مقایسه تیمهای نوجوانان و جوانان فوتبالمان با تیم بانک ملی که ما در آن بازی میکردیم جویا شدم که با تاسف باید بگویم دوستیمهر به من گفت اگر این تیمها ۴۰ درصد کیفیت آن تیم بانک ملی را داشتند هر سال قهرمان آسیا میشدیم. این موضوع نشان میدهد تا چه اندازه کیفیت فوتبال پایه ما پایین آمده است.
مهدویکیا تصریح کرد: باشگاههای سازندهای چون بانک ملی که هر سال ۵ بازیکن به تیم ملی میدادند و یا راهآهن تعطیل شدهاند و حتی میشنویم که برخی باشگاهها تیمهای پایهای خود را اجاره میدهند و هیچ بودجه و پشتوانهای برای آنها وجود ندارد.
وی با اشاره به تیمی که در جام جهانی ۹۸ فرانسه حضور داشت خاطرنشان کرد: ببینید ما چه پشتوانهای روی نیمکت ذخیرههای آن تیم داشتیم و چه بازیکنانی نتوانستند به جام جهانی بیایند اما اکنون بدنه اصلی تیم ایران برای جام جهانی بالای ۳۰ سال است. این مشکل را آلمان در جام جهانی ۹۸ داشت که میانگین سنی بازیکنانش بالای ۳۰ سال بود اما حذف در این رقابتها و نتیجه نگرفتن در جام ملتهای سال ۲۰۰۰ سبب شد تا آلمان تشکیلات جدیدی را در بخش پایهای خود برنامهریزی کند که من با توجه به حضورم در فوتبال آلمان از سال ۹۹ آن را از نزدیک دیدم.
بازیکن سابق تیم ملی فوتبال افزود: اکنون میانگین سنی بازیکنان تیم آلمان به ۲۳ سال رسیده است.
مهدویکیا با انتقاد از امکانات برخی مدارس فوتبال گفت: بازیکنان روی چمن مصنوعی که مانند موکت است تمرین میکنند یا ۵۰ نفر را در فضایی که برای ۲۰ نفر است جای میدهند که این شرایط برای استعدادیابی مناسب نیست.
وی تاکید کرد: زمانی که در بانک ملی بودم در ۱۵ سالگی همه ما فوتبالیستهای کاملی بودیم اما در پرسپولیس بازیکنی را داشتیم که در سن ۲۴ سالگی اصول اولیه دفاع را بلد نبود!
بازیکن سابق تیم ملی فوتبال در پایان گفت: در بخش مدارس فوتبال نباید تنها شعار داد و به فکر کسب درآمد بود بلکه باید تمام توجهات به شکوفایی استعدادها باشد.
ارسال نظر