شانس بالای نکونام برای تصاحب بازیکن سال
کاپیتان تیم ملی فوتبال ایران در حالی با دو بازیکن از چین و کره جنوبی برای رسیدن به عنوان بهرتین بازیکن آسیا رقابت می کند که ساعات مانده به آغاز مراسم بسیار سرنوشت ساز است!
مراسم معرفی برترین های فوتبال و فوتسال آسیا سه شنبه در کوالالامپور مالزی برگزار خواهد شد و جواد نکونام شاخص ترین گزینه فوتبالی ایران است که با دعوت کنفدراسیون فوتبال آسیا یک شنبه شب و بعد از بازی تیمش مقابل ملوان عازم مالزی می شود تا با "ها دائه سونگ" از کره جنوبی و "ژنگ ژی" از چین برای کسب عنوان برترین بازیکن آسیا رقابت کند.
کنفدراسیون فوتبال آسیا برای انتخاب بازیکن سال چند معیار مشخص دارد و بر اساس این معیارها امتیازی به هر بازیکن اختصاص داده می شود. یکی از معیارهای اصلی امتیازدهی به بازیکنان، تعداد انتخاب بازیکن به عنوان بازیکن میدان در دیدارهایی است که در بازی های انتخابی جام جهانی، انتخابی جام ملت های آسیا و لیگ قهرمانان آسیا برگزار می شود. با این حساب هر بازیکنی که بیشترین دفعات در این بازی ها به عنوان بازیکن میدان انتخاب شود، امتیاز بیشتری را به خود اختصاص خواهد داد و در نتیجه شانس بیشتری برای برگزیده شدن به عنوان بازیکن سال قاره را خواهد داشت.
اما نگاهی بیندازیم به بازی هایی که نامزد ایرانی کسب بهترین بازیکن سال آسیا در آن به عنوان بهترین بازیکن میدان انتخاب شده است.
نکونام سه بار در بازی های تیم ملی با لبنان به عنوان بهترین بازیکن میدان انتخاب شده است. کاپیتان تیم ملی دو بار در مرحله انتخابی جام ملت ها و یک بار هم در مرحله انتخابی جام جهانی مقابل لبنان، این عنوان را از آن خود کرده است.
در سوی دیگر "ژنگ ژی" از چین در این زمینه با نکونام وضعیت برابری دارد اما "ها دائه سونگ" بازیکن کره جنوبی تنها دو بار موفق به کسب عنوان بهترین بازیکن میدان شده است. با این حساب باید بازیکن چینی را رقیب اصلی کاپیتان نکو در مراسم انتخاب برترین های قاره کهن بدانیم.
اما اینکه کنفدراسیون فوتبال آسیا با چه معیارهایی از بین "نکونام" و "ژنگ ژی" یکی را انتخاب می کند، سوالی است که تنها در مراسم معرفی برترین ها در روز پنجم آذر می توان به پاسخش دست یافت. با این حال مواردی وجود دارد که در صورت تیزهوشی و غفلت نکردن فدراسیون فوتبال می توانیم این جایزه را سه شنبه در دستان کاپیتان تیم ملی فوتبال کشورمان ببینیم.
به هر حال بر اساس انتخاب هایی که در گذشته صورت گرفته، می توان دریافت که در برخی مواقع این انتخاب ها تحت تاثیر سلایق شخصی بوده است. از طرفی هم روند انتخاب برترین های فوتبال در آسیا همانند مراسم گالا برای فیفا صورت نمی گیرد و حتی ممکن است نظر AFC در دقایق آخر برگردد. نمونه این اتفاق را در سال های گذشته داشتیم و با توجه به انتخاب یکی از کاندیدای ایران در لحظات آخر جایزه به کشور دیگری تعلق گرفت. این اتفاق پارسال برای تیم ملی فوتسال کشورمان رخ داد و عباس ترابیان که برای دریافت جایزه به مالزی رفته بود از لابی علنی ژاپنی ها ساعتی قبل از آغاز مراسم خبر داده بود.
بنابراین بعید نیست چینی ها که اتفاقا نفوذ بیشتری هم نسبت به ایران در کنفدراسیون فوتبال آسیا دارند با یک مذاکره چند دقیقه ای سرپایی رای را به نفع خود برگردانند و جایزه بهترین بازیکن سال به ژنگ ژی برسد.
در چنین شرایطی انتظار می رود مسئولان فدراسیون فوتبال ایران که به تازگی میزبان مسئولان فیفا و AFC در ایران بوده اند از کانال های ارتباطی برقرار شده به نفع نامزد ایرانی خود در بخش بهترین بازیکن کمال استفاده را برده و اجازه تغییر رای در راهروهای هتل مندریان اوریانتال مالزی را ندهند!
پیش از این کفاشان در اظهارنظری درباره نکونام و این که آیا فدراسیون برای انتخاب او لابی خواهد کرد، گفته بود: نکونام نیازی به لابی ندارد.
ارسال نظر