تاریخ خشونت در ال کلاسيکو
برخوردهاي خشن بازيکنان رئال مادريد و تمارض هاي بي دليل بازيکنان بارسلونا، مثل هميشه بازي را به مسير خشونت کشاند. فدراسيون فوتبال اسپانيا و يوفا، در اين مورد دخالت مستقيمي نداشته اند، اما آيا وقت آن نرسيده است که برخوردهاي جدي تري صورت بگيرد؟
ال کلاسیکو هم اکنون ده ها میلیون بیننده دارد و بدون شک از پربیننده ترین بازی های فوتبال است. چنین برخوردهایی تا یک حد و مرز خاصی فوتبال را شیرین خواهد کرد، اما این برخوردها از حد خود گذشته اند. این دو تیم در حال حاضر "زیباترین" فوتبال را به نمایش می گذراند، اما با خشونت و تمارض، از زیبایی این فوتبال کاسته می شود.
آمار بردها و باخت های ال کلاسیکو:
۷ / تعداد کلاسیکو های برگزار شده پس آمدن مورینیو به رئال
۳ / تعداد بردهای بارسلونا
۳ / تعداد تساوی
۱ / تعداد برد های رئال مادرید
"چنین اتفاقاتی در فوتبال عادی است." این سخنانی بود که دقایقی پیش سسک فابرگاس در کنفرانس خبری بیان کرد. آدریانو بعد از ورود به میدان، جو بازی را بسیار متشنج کرد. او در عرض ۲۰ دقیقه، ۵ بار تمارض کرد و تا حد زیادی با اعصاب بازیکنان رئال مادرید، به خصوص سرخیو راموس بازی کرد. حتی لیونل مسی هم در یک صحنه در برابر مارسلو به تمارض پرداخت که ابدا قابل قبول نبود! در ادامه هم مورینیو رفتاری عجیب و غیر ورزشی را از خود در برابر مسی به نمایش گذاشت.
رفتارهای خشونت آمیز بازیکنان رئال مادرید با مرور زمان زیادتر می شد. صحنه برخورد په په با مهاجمین بارسلونا به هیچ عنوان در حد و اندازه ال کلاسیکو نیست! البته برخوردهای خشونت آمیز مختص بازیکنان رئال مادرید نیست، چرا که ژاوی هرناندز هم امروز با تکل خشنش کارت زرد دریافت کرد.
اکثر درگیری های ال کلاسیکو، توسط بازیکنان ذخیره دو تیم آغاز می شود. این نشانگر این است که دو سرمربی، هیچ نوع برخوردی با بازیکنانشان ندارند و بازی جوانمردانه را به آنها گوشزد نمی کنند. جالب اینجا بود که ژوزه مورینیو، خودش هم وارد ماجرا شد و انگشتش را در چشمان تیتو ویلانووا، دستیار گواردیولا فرو کرد و از دور برای او بوس فرستاد!! چندی بعد، کنفرانس خبری مورینیو برگزار و در مورد این حرکت از او سوال شد. سرمربی پرتغالی رئال مادرید، یکی از جواب های کلاسیک خود را ارائه کرد: "تیتو ویلانووا دیگر کیست؟ او را نمی شناسم!!".
آمار زیر مربوط به هفت بازی گذشته می باشد:
1 / تعداد کارت های قرمز بارسلونا
6 / تعداد کارت های قرمز رئال مادرید
25 / تعداد کارت های زرد بارسلونا
37 / تعداد کارت های زرد بارسلونا
این آمار نشان می دهد که در هفت بازی گذشته که در مدت کمتر از یک سال برگزار شده است، 62 کارت زرد به بازیکنان دو تیم نشان داده شده است! این آمار به هیچ عنوان در سطح بهترین بازی جهان نیست. اما چگونه می توان با این برخوردها کنار آمد؟
سال گذشته، باشگاه بارسلونا از ژوزه مورینیو به دلیل صحبت هایش در کنفرانس خبری شکایت کرد. پس از آن رئال مادرید به دلیل تمارض های بی دلیل بازیکنان بارسلونا و همچنین حرف های نژادپرستانه سرخیو بوسکتس به مارسلو، به یوفا شکایت کرد. اما یوفا تنها ژوزه مورینیو را محروم کرد و ابدا هیچ برخوردی با بازیکنان بارسلونا و بوستکس انجام ندادند. در حالی که کلمات بازیکن اسپانیایی بارسلونا، به طور واضح در یک فایل ویدئویی ثبت شده بود.
شاید یوفا اقدام خاصی در مورد دو بازی لیگ قهرمانان اروپا انجام ندهد، اما فدراسیون فوتبال اسپانیا، وظیفه دارد که به این موضوع رسیدگی کند. در کشور انگلیس، بازیکنان حتی به دلیل نوشتن کلام اهانت آمیز در تویتر، جریمه های نقدی سنگینی را متحمل می شوند، چه برسد به چنین رفتارهای زننده ای در مسیر بازی! در کشور ایتالیا، تمارض، محرومیت دارد! یعنی بازیکنی که با تمارض خود باعث تغییر نتیجه بازی شود، به مدت دو یا چند بازی محروم خواهد شد.
به عنوان مثال، میلوس کراسیچ، بازیکن یوونتوس با تمارض باعث شد که بیانکونری یک پنالتی به دست آورده و بتواند تیم بلونیا را شکست دهد. پس از آن او به مدت دو بازی محروم شد. این قانون در یوفا نیز اجرا می شود. ادواردو، بازیکن آرسنال در بازی برگشت پلی آف این تیم در لیگ قهرمانان در برابر سلتیک، به تمارض پرداخت و این تصمیم موجب فریب داور و اعلام پنالتی به سود توپچی ها شد. یوفا ادواردو رو به مدت دو بازی محروم کرد.
سوال اینجاست، که چرا این قانون برای بازی های ال کلاسیکو اجرا نمی شود؟ همانطور که مارسلو، مدافع رئال مادرید باید به دلیل تکل خشنش در برابر سسک فابرگاس محروم شود، بازیکنی که به تمارض می پردازد نیز باید محروم شود. تمارض کردن بارسلونایی ها، مهم ترین دلیلی است که بازیکنان عصبی می شود و دست به بازی خشونت آمیز می زنند. البته این توجیهی برای تکل های خشونت آمیز رئالی های نخواهد بود و هر دو تیم بدون شک در این موضوع نقش داشته اند.
چیزی که واضح است، رئال مادرید برای پیروزی به بازی خشونت آمیز، تکل های په په و برخوردهای خشن سرخیو راموس احتیاج ندارد. بارسلونا نیز برای پیروز شدن به تمارض های آدریانو و یا پدرو رودریگز نیاز ندارد و این موضوع را در فینال لیگ قهرمانان اروپا شاهد بودیم. ال کلاسیکو، داستان بهترین تیم های جهان است که در برابر یکدیگر بازی می کنند، و با تمارض و خشونت از کیفیت بازی خود می کاهند. بازیکنان تیم ملی اسپانیا اکثرا از این دو تیم حضور دارند و از این رو ممکن است که ثبات تیم ملی کشورشان نیز با درگیری های ال کلاسیکوها به خطر بیافتد. با مصاحبه های اخیر پپ گواردیولا و ژوزه مورینیو، به نظر نمی رسد که سرمربی دو تیم قصدی برای کوتاه آمدن داشته باشند، بنابراین دخالت مستقیم فدراسیون فوتبال اسپانیا ضروری است.
منبع : ورزش3
باز نشر: مجله اینترنتی Bartarinha.ir
نظر کاربران
با سلام خسته نباشيد من ازين كارها خوشم نميادچرا فصل قبل كه بازيكني كه روي مسي خطاكردوباعث مسدوم شدن وي شدچراچرا محروش كردن چونكه بازيكني به اسم مسي مسدوم شده اگه اين كار روي يه بازيكن مثل كريستين رونالدو بشه وغيره... اياهمچين راي صادر ميكنندعمرا فوتبال دنيا با بارسلنا دوسته ولي بارئال دشمن همين فرق هاست كه باعث درگيري ميشه