۷۲۶۲۲۴
۵۰۱۵
۵۰۱۵
پ

آداب روزه‌داری برای دیابتی‌ها

توصیه می‌شود این افراد از روزه‌داری پرهیزکنند، بخصوص آنهایی که افت قند خون داشته و دچار بی‌هوشی و کتواسیدوز (که از عوارض حاد دیابت است‌) شده‌اند.

وبسایت جام جم: دیابتی‌ها با رعایت چه اصولی می‌توانند روزه بگیرند‌؟ کسانی که مبتلا به دیابت نوع یک هستند روزانه حداقل تا ۵ بار انسولین مصرف می‌کنند و نباید روزه بگیرند و باید رژیم غذایی منظم و با فواصل نزدیک داشته باشند.

توصیه می‌شود این افراد از روزه‌داری پرهیزکنند، بخصوص آنهایی که افت قند خون داشته و دچار بی‌هوشی و کتواسیدوز (که از عوارض حاد دیابت است‌) شده‌اند.

اما بسیاری از افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ می‌توانند روزه‌داری داشته باشند. معمولا ایده‌آل‌ترین حالت این است که این افراد از ۲ تا ۳ ماه قبل از شروع ماه رمضان به فکر این مساله باشند و به پزشک مراجعه کنند و مشاوره بگیرند تا بدون مشکل یا با مشکلات کمتری روزه بگیرند.

مبتلایان به دیابت نوع ۲ فقط نیاز به رژیم غذایی، ورزش و تحرک بدنی و داروی خوراکی دارند و بارعایت رژیم غذایی و فعالیت بدنی و مصرف داروهایی که افت قند خون ایجاد نمی‌کند، می‌توانند روزه بگیرند. اما باید رژیم غذایی را رعایت کنند و قند ساده و چربی کمتر مصرف کنند. از فیبرهای غذایی استفاده کنند و آب زیادی در فاصله افطار تا سحر بنوشند. این افراد یکجا نباید افطار کنند. سعی کنند افطار سبک میل‌کنند و یک تا دو ساعت بعد شام بخورند.

بجز دیابتی‌های نوع یک کدام دسته دیگر از بیماران نباید روزه بگیرند‌؟

کسانی که دیالیز می‌شوند جزو افراد پرخطر هستند و چون دیابت‌شان با انسولین کنترل می‌شود به رو‌زه‌داری توصیه نمی‌شوند. افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی - عروقی وکسانی که سابقه سکته قلبی یا سکته مغزی دارند نیز جزو گروه‌های پرخطر هستند و توصیه به روز‌ه‌داری نمی‌شوند.

مناسب‌ترین زمان‌ برای سنجش قند خون طی روزه‌داری چه موقع است‌؟

بهتر است دو ساعت بعد از سحر، دو ساعت بعد و قبل از افطار نیز قند خون چک بشود. چون بعد از افطار و سحر، افزایش قند خون وجود دارد و قبل از افطار هم سطح قندخون پایین است‌. لازم نیست در تمام ایام روز‌ها این کار انجام شود. اگر روزهای اول مشکل نباشد، فاصله سنجش‌ها را کمی بیشتر می‌کنیم. قند بالای ۳۰۰ در هر زمانی یا در طول روز و قند زیر۷۰ در ساعات ابتدایی روز یا قند زیر۶۰ در نزدیک افطار باشد، باید روزه باز شود. افت قند خون از افزایش قند خطرناک‌تر است‌. کسی که قند خونش بالای ۳۰۰ است شاید بتواند روز بعد روزه بگیرد‌. چون ممکن است علت افزایش قندخون او مصرف زیاد زولبیا بامیه یا حلیم وشله‌زرد بوده باشد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج