جت مسافربری ۱۵۰ نفره ایرانی
دبیر شورای عالی عتف از پایان طراحی مفهومی و آغاز طراحی جزئیات هواپیمای جت ۱۵۰ نفره ایرانی خبر داد.
دکتر مهدینژاد نوری عصر چهارشنبه در پایان صد و هشتمین جلسه کمیسیون دائمی شورای عالی علوم، تحقیقات و فنآوری در تشریح موضوعات مطرح شده در این جلسه گفت: در این جلسه با توجه به آغاز سال تحصیلی جدید از دانشگاه ها خواستار شدیم که فعالیتهای پژوهشی خود را در راستای پژوهشهای هدفمند و کاربردی به خصوص طرح های کلان ملی سوق دهند تا علاوه بر رفع نیازهای کشور، پیشرفتهای علمی در دانشگاه ها رقم خورد. همچنین تاکید شد تا دستگاههای اجرایی نیز در شناسایی نیاز و واگذاری آن به دانشگاهها تلاش بیشتری کنند تا ارتباط دانشگاه و صنعت قوی تر رقم خورد.
وی یکی دیگر از موضوعات مطرح شده در این جلسه را ارائه گزارش پیشرفت طرح کلان ملی توسعه فنآوریهای کلیدی هواپیماهای جت بالای ۱۵۰ نفره عنوان کرد و گفت: چندین دانشگاه از جمله دانشگاه های صنعتی امیرکبیر، شریف، علم و صنعت، صنعتی اصفهان و پارک علم و فنآوری فارس درگیر این پروژه هستند که کارفرمای اصلی آن نیز سازمان صنایع هوایی کشور می باشد و طی آن یک گزارش خوبی از پیشرفت این پروژه داشتیم.
مهدی نژاد نوری اضافه کرد: طبق گزارش ارائه شده این پروژه تاکنون ۲۰ درصد پیشرفت داشته است و پیشرفتهای موجود سبب شده است که در همکاریهای بین المللی کشورهای صاحب این فنآوری به خوبی ایران را پذیرا باشند و قبول کنند که ایران درمرحله طراحی و ساخت نیز می تواند به عنوان یک شریک وارد پروژه شود این درحالی است که قبل از این پروژه دراین مباحث اصلا اعتباری برای ایران قائل نبودند.
دبیر شورای عالی عتف ادامه داد: به گفته رییس سازمان هوایی پیشرفت این پروژه نسبت به سایر پروژه ها که دانشگاه ها درگیر آن نبودند بسیار خوب بوده که این موضوع تاییدی بر نظر مقام معظم رهبری است که تاکید دارند دستگاه ها با دانشگاه ها کار کنند وعلم را مبنای پیشرفت و توسعه توان داخلی قرار دهند.
مهدی نژاد خاطرنشان کرد: خوشبختانه هم در طراحی موتور هواپیما، بال، بدنه و سیستمهای الکترونیکی هوایی و سیستمهای برقی هواپیما پیشرفتهای خوبی را داشته ایم و هم اکنون درحال وارد شدن به مرحله طراحی جزییات هستیم.
وی در ادامه توضیح داد: زمانی که هواپیما در حال ساخت است در ابتدا این هواپیما یک طراحی مفهومی دارد و پس از آن وارد طراحی جزئی میشویم به نحوی که هر قسمت را براساس ریز جزییات مشخص می کنیم.
مهدی نژاد در ادامه با اشاره به تدابیر اندیشیده شده و همچنین منابع مصوب شده در بودجه ۹۲ اظهار امیدواری کرد که با تامین به موقع منابع بتوان حمایت لازم مادی را از این طرحها صورت داد.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم که روز پنج شنبه با حکم سرپرست این وزارتخانه جای خود را به دکتر احمدی داد تصریح کرد: خوشبختانه به واسطه خیر و برکت طرحهای کلان علاوه بر ایجاد رشتههای جدید، مراکز پژوهشی جدید و سازوکارهای جدید دیگری نیز شکل گرفته است و قطبهای علمی و دانشجویان درگیر این موضوع شدهاند و در واقع این طرح های کلان واقعیات و صالحاتی است که باعث تحول اساسی در دانشگاهها خواهد شد.
ارسال نظر