۶۶۳۵۲
۶ نظر
۵۰۰۰
۶ نظر
۵۰۰۰
پ

تولد نوزاد با ۳ والد در کشور امکانپذیر شد

یک متخصص زنان و زایمان گفت: نوزاد با ۳ والد با هدف پیشگیری از تولد نوزادان معلول یا افزایش شانس فرزنددار شدن برای والدینی که به دلیل برخی مشکلات ژنتیکی قادر به داشتن فرزند سالم نیستند، در کشور امکانپذیر است.

خبرگزاری فارس: یک متخصص زنان و زایمان گفت: نوزاد با ۳ والد با هدف پیشگیری از تولد نوزادان معلول یا افزایش شانس فرزنددار شدن برای والدینی که به دلیل برخی مشکلات ژنتیکی قادر به داشتن فرزند سالم نیستند، در کشور امکانپذیر است.

ابوطالب صارمی با اعلام این خبر گفت: این روش همچنین برای خانم‌هایی که در سنین بالا ازدواج می‌کند و مایل به داشتن فرزند هستند - با توجه به اینکه بارداری در سنین بالای ۳۵ سال، احتمال سقط جنین را افزایش می‌دهد- می‌تواند کمک کننده باشد.

وی ادامه داد: چندی پیش، خبری با عنوان «بریتانیا برای نوزادانی با ۳ والد آماده می‌شود» به صورت وسیع در رسانه‌های گروهی دنیا مطرح شد و مورد توجه همگان قرار گرفت.

این فوق تخصص نازایی خاطرنشان ساخت: این شیوه در صورت آنکه جنبه تبلیغاتی به خود نگیرد، به عنوان یک روش منطقی برای پیشگیری از تولد نوزادان معلول یا افزایش شانس صاحب فرزند شدن برای والدینی که به دلیل مشکل میتوکندری و ژن‌های معیوب آنها قادر به داشتن فرزند سالم نیستند، شیوه‌ای مناسب است و هم اینک امکان انجام آن در مراکز درمانی داخل کشور نیز فراهم است.

وی با اشاره به اینکه از نظر علمی در داخل اسپرم و تخمک، نیمی از کروموزوم‌های مرد و نیمی از کروموزوم‌های زن وجود دارد که پس از لقاح، این کروموزوم با هم جفت شده، هسته سلول اولیه جنینی را به وجود می‌آورد، گفت: با تقسیم‌های متعدد و متنوع سلولی، جنین اولیه شکل می‌گیرد.

به گفته صارمی، کروموزوم‌ها که از حدود ۲۰ هزار ژن تشکیل شده‌اند، ناقل خصوصیات والدین هستند. از سوی دیگر ماده تشکیل دهنده ژن‌ها DNA نام دارد که بیماری‌های مختلف ارثی نیز از طریق همین DNA به جنین اتفاق می‌یابد و تنها حدود ۳۷ ژن که در داخل سیتوپلاسم سلول قرار دارند، می‌توانند، باعث انتقال وراثتی برخی بیماری‌های نادر شوند.

وی افزود: در صورتی که هسته اولیه سلول که حاصل کروموزوم‌های زن و مرد و عامل وراثت هستند در داخل سلول‌های حاوی ژن‌های میتوکندری معیوب باشند، به تولد نوزادان معلول منجر خواهد شد. حال اگر سیتوپلاسم این سلول‌ها را که حاوی میتوکندری معیوب باشند، به تولد نوزادان معلول منجر خواهد شد. حال اگر سیتوپلاسم این سلول‌ها را که حاوی میتوکندری معیوب است، خارج و سیتوپلاسم سلول سالم دیگری را جایگزین کنیم، هسته جنین ایجاد شده، فاقد آن معدود بیماری میتوکندری خواهد بود.

وی تصریح کرد: از نظر مسائل وراثتی نیز نوزاد از فرد صاحب سیتوپلاسم جایگزین شده نیز به لحاظ ژنتیکی خصوصیاتی را به ارث نخواهد برد چون عامل اصلی انتقال توارث، هسته سلول است.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • حسين طهراني

    چقدر چرت و پرت گفته....
    ما جمهوري إسلامي هستيم.....
    من كه بدم نمياد ولي....

    پاسخ ها

    • کارشناس ivf

      چه ربطی به جمهوری اسلامی داره؟ازجنبه فقهی باید فقها نظربدن ولی ازجنبه علمی کار خوبیه وجلوی خیلی ازبیماریهای ژنتیکی گرفته میشه.

  • بدون نام

    دقیقا یعنی چه جوری؟یعنی تخم و اسپرم زن و مرد رو باهم ترکیب میکنن بعد وارد بدن زن دیگری میکنن؟

    پاسخ ها

    • مرتضی

      آره عزیزم....

    • دانشجو

      خیر لازم نیست وارد بدن زن دیگری شود از اسپرم و تخمک خود والدین استفاده می شود فقط از سیتوپلاسم تخمک زن دیگری استفاده می شود که دارای میتوکندری های سالم است و به درون بدن مادر منتقل می شود

  • دانشجو

    درون سلول اندامکی به نام میتوکندری وجود دارد که دارای تعدادی ژن است زمان تشکیل سلول تخم سیتوپلاسم سلول مادری به همراه میتوکندری ها از سلول مادری(تخمک) به سلول تخم تشکیل شده منتقل می شوند پس اگر این میتوکندری های مادری دارای جهش هایی باشند آن را به فرزند منتقل میکنند پس اگر شرایطی فراهم شود که سیتوپلاسم سلول مادری را که حاوی میتوکندری معیوب است را از یک سلول تخمک سومی بگیرند که سالم باشد این مشکل برطرف می شود نیاز نیست در بدن زن دیگری قرار گیرد فقط از سیتوپلاسم سلول ان استفاده می شود عامل انتقال دهنده صفات درون هسته سلول زن و مرد است که خوب در این روش از هسته اسپرم و تخمک خود زن و مرد استفاده می شود میتوکندری تعداد محدودی ژن دارد که بیشتر مربوط به متابولیسم هستند

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج