۵۸۴۸۹
۱۸ نظر
۵۰۰۳
۱۸ نظر
۵۰۰۳
پ

لغو فیلترینگ فیس‌بوک در دولت روحانی؟

در دوره‌ای که نامزدهای انتخاباتی از طرح‌ها و ایده‌های خود می‌گفتند، رییس جمهوری منتخب هم به انتقاد از وضعیت حاکم بر فضای مجازی پرداخته و حتی شرایط فعلی اینترنت را در شان مردم نمی‌دانست.

خبرگزاری ایسنا: در دوره‌ای که نامزدهای انتخاباتی از طرح‌ها و ایده‌های خود می‌گفتند، رییس جمهوری منتخب هم به انتقاد از وضعیت حاکم بر فضای مجازی پرداخته و حتی شرایط فعلی اینترنت را در شان مردم نمی‌دانست.

حال با انتخاب او به عنوان رییس جمهوری و صحبت‌هایش مبنی بر لزوم اعتماد و دادن آزادی به مردم، زمزمه‌هایی مبنی بر برداشتن فیلتر برخی‌ سایت‌ها مثل فیس‌بوک در دولت بعدی شنیده می‌شود.

تاکنون در ایران آماری درباره تعداد سایتهای فیلتر شده منتشر نشده و معلوم نیست چه تعداد از سایتها هنگام دسترسی با محدودیت و مشکل مواجهند اما آنچه مشخص است آن که تعداد صفحات پالایش شده در ایران چنان بالاست که حتی دبیر شورای عالی فضای مجازی نیز بر این نکته تاکید کرده و وعده کاهش فیلترینگ را داده است.

اما با توجه به اهمیت اینترنت در دنیای امروز، حتی سیاسیون هم از این سایت شبکه اجتماعی غافل نمانده و حتی طرفداران برخی شخصیتهای مجازی هم صفحات مختلفی را با نام ایشان ایجاد کرده‌اند و این موضوع در زمان انتخابات نیز به وضوح مشاهده شده و طرفداران هر یک از کاندیداها سعی بر آن داشتند که از این فضا برای دستیابی به اهداف خود بهره بگیرند.

در این میان با توجه به اهمیت اینترنت، در روزهای پیش از انتخابات کاندیداهای ریاست جمهوری نیز به ذکر دیدگاه‌های خود درباره اینترنت پرداخته و حتی حسن روحانی در این باره به صراحت عنوان کرد که وضعیت فعلی اینترنت در شان کشور نیست. البته اگرچه روحانی در این صحبت‌ها به طور واضح و مشخص به بحث فیلتر شدن سایت‌ها اشاره نکرد اما در صحبت‌هایی که پس از انتخاب به عنوان رییس جمهوری منتخب مطرح کرد همواره از لزوم باز شدن فضا و اعتماد بیشتر به مردم سخن گفت.

اکنون تازه‌ترین آمارهای جهانی فیس بوک گویای آن است که تعداد کاربران این شبکه اجتماعی در حال رسیدن به ۷۰۰ میلیون نفر است که البته در این میان کشورهای متعددی هم هستند که دسترسی به این سایت را محدود یا متوقف کرده‌اند. در ایران نیز عضویت در شبکه‌های اجتماعی خارجی ممنوع بوده است.

این در حالی است که علاقه کاربران به حضور در شبکه‌های اجتماعی چنان بالا بوده که نه تنها بازاری خوب برای انواع فیلترشکن‌ها ایجاد کرده بلکه بسیاری را هم بر آن داشته است که نسبت به طراحی و راه‌اندازی نمونه‌های داخلی و بومی این شبکه‌ها اقدام کنند.

حال با انتخاب رییس جمهوری جدید کشور، برخی فعالان فضای مجازی با انتشار نامه‌ای خطاب به او خواسته‌های خود در زمینه اینترنت و کاهش فیلترینگ را مطرح کرده و در فیس‌بوک هم صفحه‌ای با عنوان «کمپین درخواست از روحانی برای رفع فیلتر فیس‌بوک» آغاز به کار کرده و در قالب آن حامیان این صفحه خواهان لغو فیلترینگ فیس‌بوک در ایران شده‌اند.

پیش از این نیز زمانی به نقل از دبیر شورای عالی فضای مجازی این گونه اعلام شد که ممکن است این شبکه اجتماعی رفع فیلتر شود؛ موضوعی که بعدها از سوی مهدی اخوان بهابادی تکذیب شده و دبیر این شورا این گونه اعلام کرد که چه در گذشته و چه امروز هیچ گاه ادعای آزادی فیس بوک را نداشته‌ است.

وی در آن دوره درباره فیس بوک اظهار کرده بود: به عنوان یک شبکه اجتماعی که در خارج از کشور فعالیت دارد، فرقی بین این شبکه با سایر شبکه‌های اجتماعی قائل نیستیم و پیش از این هم اعلام کرده‌ایم که عضویت در این شبکه‌ها به طور طبیعی جرم نیست اما دور زدن سامانه فیلترینگ کشور طبق قانون جرم محسوب می‌شود.

اخوان بهابادی در عین حال گفته بود: اصل وجود شبکه‌های اجتماعی براساس نظر تمام متخصصان امر مورد تایید و موافقت قرار گرفته است. چرا که این شبکه‌ها استفاده‌های متعددی دارند. اما باید به این نکته هم توجه داشت که هر یک از آن‌ها توسط گروهی خاص و با اهدافی ویژه طراحی شده‌اند که فیس بوک هم از این قاعده مستنثی نیست و هرچند ممکن است در برخی موارد برای عده ای فوایدی داشته باشد اما قطعا مضرات خاص خود را هم به دنبال خواهد داشت.

حال با تمام این تفاسیر باید همچنان منتظر ماند تا با گذشت زمان و روی کار آمدن دولت یازدهم مشخص شود که آیا کاربران از این پس تغییری در زمینه اینترنت، سرعت و هزینه‌های آن و میزان فیلترینگ مشاهده خواهند کرد یا خیر؟
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بهنام

    قطعا شرایط فعلی اینترنت و حوزه های دیگر فرهنگی در شان مردم نیست اما مشکلات فرهنگی بزرگتری هم هست که اصلا کسی بهش توجه نمی کنه. اولویت مسائل ما در این برهه فیس بوک و امثالهم نیست که انقدر روش داره مانور داده میشه.

  • ووو

    مگه فقط دست آقای روحانیه؟!

    اگه هست ایووول!

  • babak

    مطمئن باشین که قطعی و فیلترینگ های گذشته نه دست آقای هاشمی بوده نه آقای خاتمی نه آقای احمدی نژاد

    پاسخ ها

    • محمد

      چشم بسته غيب ميگی؟ خوب معلوم دست اونا نبوده! مگه نمی دوني دست خود مسئولين فيس بوکه!!!!!!!!!!!

    • babak

      پس مطمئنا آقای روحانی هم در قطع فیلترینگ یا اجرای اون نقشی ندارند، باید مسئولین فیس بوک رو راضی کنیم

    • محمد

      آره بابک جون مگه نمي دونی ما توی تحريم بوديم و هستيم !!!

  • سام

    الآن خيلي از مشكلاتمون حل شده فقط فيس بوك مونده اخه بعضي ها جنبه فسي بوك رو ندارن أميد وإرم كه كلا فليتر بشه و به كارهاي بزرگتر فكر كنييم نه اينكه اين چيزها واسمون مهم باشه دكتر روحاني. روحاني مچكريم...............

    پاسخ ها

    • مانا

      fبانظرت موافقم

    • شسی

      برو بابا

  • اراک

    رییس جمهوری منتخب هم به انتقاد از وضعیت حاکم بر فضای مجازی پرداخته و حتی شرایط فعلی اینترنت را در شان مردم نمی‌دانست. کاش ازین حرفها با عمل دباره بشنویم

  • ehsan

    جمعیت فیسبوک تا 2سال پیش 700 میلیون بود.الآن 1.5 میلیاردو رد کرده.لطفا تصحیح کنید.

    پاسخ ها

    • بدون نام

      1.5 میلیارد انسان؟

  • امير

    مملكتي كه حق استفاده از يه شبكه مجازي معمولي رو نداره قطعا از حقوق ديگر خود نيز محروم خواهد شد

  • مهدی

    فیسبوک در اکثر کشورها جهت تبادل اطلاعات علمی – اقتصادی و…. است اما در ایران ۹۰ درصد جهت کثیف کاری – دوست یابی و … است اقای روحانی امار فحشا در ایران به نقل از منابع معتبر رو به رشد هست بهتره کنترل و رسیدگی بیشتر شود و شما ابتدا به فکر گرانی – بیکاری و هزاران مشکل دیگر باشید .
    پاسخ

    پاسخ ها

    • زلف علی خواجوی

      کاميلا با حاج مهدی موافگم!

  • غریبه

    حالا که روحانی رئیس جمهور منتخب شده باید خود فیس بوک رفع فیلتر کنن تا من کاربر بتونم از فیس بوک استفاده کنم!

  • سيد ابولفضل

    اقاي روحاني شما ملت و كاربران اينترنت رو درك ميكنيد و اميدواريم كل فيلترينگ رو لغو كنيد و فقط سايتهاي سياسي فيلتر باشد و اميدواريم لغو فيلترينگ اتفاق بيفتد تا كاربران اينترنت ديگر از فيلتر شكن استفاده نكنند و ديگه بيشتر از اين ناراحتي اعصاب و ناراحتي هاي روحي رواني دچار نشوند چون فيلترينگ نتوانست كاري پيش ببرد چون كاربران هر جور شده با فيلتر شكن و وي پي ان به خواسته هاي شرعي و غير شرعيشان رسيدن پس بهتر نيست كلا اين فيلترينگ نباشه چون بجز هزينه براي كشور سودي نداره بخدا قسم اگر برداشته بشه 100 درصد كاربران اينترنت شما رو دعا و در دوره بعد هم راي شان شما هستيد

  • بدون نام

    فيلتر از نظر من براي اين ايراني جماعت لازم نه كه من خودم ايراني نيستم نه ولي در كل تا وقتي سو استفاده باشه نياز هست يا هو كه ديگه امنتر از فيسبوك بود سر همه گرم بود خود ياهو خسته شد ورود اي پي ايران به سايتش يا خدماتش هر چي شما اسمش بذارين ممنوع كرد هر كاربر ايراني ياهو كمش 10 تا ايدي داره اولين باري كه ميره توي يه سايت ميگرده اول راه تقلب پيدا كنه جالب اينه كه چيزي هم كه پيدا ميكنه دلش نمياد تنها استفاده كنه توي وب ميذاره با موبايلش بلوتوث ميكنه و.....نميگم من به گفته بعضيا امل يا خشكه مقدس هستم ولي در كل بايد دست مسئولين بوسيد براي فيلتر اين موارد ولي در بعضي مواقع مثال گوگل كروم امكانات سر گرم كننده جالبي هست كه فيلتر شده مثل شبيه ساز اتاق عمل يا بازي ها وخيلي برنامه هاي جالب اونايي كه كروم استفاده ميكنن ميدونن حالا يه عكس اونم انيميشن لباس مناسب نداره دليل به فيلتر شدن نميشه اميدوارم مسئولين بتونن سيستم فيلترينگ طوري پياده كنن كه از همه امكانات محروم نشيم كه بعضيا .....وقت خوش

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج