نظر نامزدها درباره تفکیک جنسیتی در دانشگاه
هشت سال از آغاز طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاه های ایران می گذرد، حالا ادامه اجرای این طرح چه موافقان و مخالفانی درمیان کاندیدا های ریاست جمهوری دارد؟
تفکیک جنسیتی، طرحی که طی ۸ سال اخیر به یکی از جنجالی ترین مباحث در دانشگاه های کشور تبدیل شده است، حالا سرنوشت متفاوتی در میان اظهار نظری های ۸ کاندیدای ریاست جمهوری در دوره یازدهم دارد.
عده ای سرسختانه موافق این طرح هستند و عده ای دیگر مخالف. هم اکنون از میان ۸ نامزد احراز صلاحیت شده، ۶ نامزد نسبت به این موضوع اظهار نظر کرده اند. محمد رضا عارف، حسن روحانی مخالف سرسخت این طرح هستند و غلامعلی حداد عادل و سعید جلیلی از موافقان آن.
همچنین محمد باقر قالیباف و علی اکبر ولایتی مواضع معتدل تر و غیر مستقیمی نسبت به اجرای این طرح داشته اند و غرضی و رضایی اظهار نظری در این باره نداشته اند. طرح تفکیک جنسیتی طرحی است که از اوایل آغاز به کار دولت نهم در دستور کار وزارت علوم قرار گرفت و در دانشگاه های همچون دانشگاه علامه طباطبایی ، دانشگاه صنعتی اصفهان و دانشگاه مازندران بیش از پیش در دولت دهم توسعه پیدا کرد.
تفکیک جنستی و پذیرش تک جنسیتی
پذیرش تک جنسیتی و سایر طرح هایی همچون آن که در راستای سیاست های تفکیک جنسیتی دانشگاه ها صورت گرفته است در پشت پرده خود مشکلات را برای داوطلبان به همراه دارد. مهم ترین این مشکلاتی کاهش شدید شانس داوطلبانی است که با رتبه های بالای خود به دلیل پذیرش جنسیتی نمی توانند به دانشگاه های معتبر داخلی و رایگان وارد شوند.
به طوری که براساس آمار سازمان سنجش آموزش کشور تنها ۱۷ درصد از دانشگاه های دولتی پذیرای دانشجویان هستند. همچنین دانشگاه پیام نور با ۵/۵۲ درصد از کل ظرفیت اعلام شده بیشترین پذیرش را در میان دانشگاه های کشور دارد.
در جدول زیر اظهار نظرهای صورت گرفته از سوی نامزد های انتخابات ریاست جمهوری در زمینه تفکیک جنستی را بخوانید .
نام کاندیدا |
اظهار نظر |
سعید جلیلی |
تفکیک جنسیتی و اسلامیکردن دانشگاهها جزو برنامههای اصلی و یکی از محورهای اساسی برنامه های من است . |
حسن روحانی |
در کجای قانون اساسی مجوز تفکیک جنسیتی در دانشگاهها صادر شده و از آن سخنی به میان آمده است؟/محروم کردن زنان جامعه از تحصیل در برخی از رشته های علمی که بعضا مطرح می شود بر مبنای کدام طرح و برنامه یا سند علمی و فرهنگی است؟ طرح تفکیک جنسیتی نه دارای کار کارشناسی است و نه با خواست جامعه انطباق دارد/"دولت آینده دولتی است که میان زن و مرد در کسب موقعیت های شغلی تبعیضی قائل نخواهد شد و به زن ایرانی نگاه جنسیتی نخواهد داشت."/اسلامی کردن دانشگاهها جلو و عقب بردن روسری نیست.دختران جامعه ما اهل عفاف هستند و مشکلات در این زمینه با تذکر حل می شود" اما "اگر اسلامی کردن دانشگاهها به این معناست که استادی نظرش را اعلام نکند، استاد مطهری می گفت در دانشگاه اعلام کرده ام که استادی که معتقد به مارکسیسم است نظرات خودش را مطرح و من هم نظرات خودم را بیان کنم ." |
علی اکبر ولایتی |
در مورد تفکیک جنسیتی در دانشگاه ها معتقدم که انقلاب اسلامی به معنای بازگشت به ارزش های دینی است؛ یک تمدن تبلور فرهنگ محسوب می شود و دین هم رکن اصلی یک جامعه فرهنگی خواهد بود. هرگاه انقلاب از عامل به وجود آورنده خود دور شود، به همان نسبت از درون دچار پوسیدگی خواهد شد . |
غلامعلی حداد عادل |
من با تفکیک جنسیتی موافقم و باید ادامه یابد و معتقدم همانطور که بعد از انقلاب در اتوبوسها تفکیک جنسیتی انجام دادیم میتوانیم در جاهای دیگر این تفکیک را انجام دهیم. ما در ابتدای انقلاب پس از اینکه این اقدام را در اتوبوس انجام دادهایم مشاهده کردیم که درک این موضوع برای مردم سخت بود ولی امروز این اتفاق عادی شده است و حتی بدحجابها نیز هیچ مشکلی با این قضیه ندارند./ به عنوان یک مسلمان اعتقاد دارم در زمانی که اختلاط زن و مرد نیاز نباشد، باید تفکیک صورت بگیرد. در دانشگاه ها نیز همین طور است. اگر در یک رشته و برای یک کلاس ۱۰۰ دانشجو وجود دارد و قرار باشد این کلاس در دو تایم تشکیل شود، بهتر این است که کلاس ها به صورت مجزا برای خانم ها و آقایان تشکیل شود . |
محمد رضا عارف |
تفکیک جنسیتی در دانشگاه ها بی حرمتی به دانشجوست با رفع تبعیض ها باید منزلت دانشجوی دختر در مقابل پسر حفظ و سهمیه بندی ها در قبال دانشجو برداشته شود . |
محمد باقر قالیباف |
در مورد تفکیک جنسیتی اگر بگوییم دانشگاه هایی همچون دانشگاه الزهرا(س) داشته باشیم که مختص خانم ها باشد، چه اشکالی دارد؟ اما اگر غرض این است که سر کلاس درس تفکیک جنسیتی انجام دهیم، از نگاه های کوتاه مدت است و با این حرف ها به مقام دانشجو و دانشگاه توهین می کنیم. واقعیت آن است که ما باید در دوره مدرسه تا دانشگاه کار را به صورت منطقی دنبال کنیم . |
در حال حاضر براساس اطلاعات مندرج در دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری سال 1391 و1392 تفکیک جنسیتی بیش از ٦٠ دانشگاه کشور، نزدیک به ٦٠٠ کدرشته دانشگاهی را تک جنسیتی کرده اند که در این میان در رشته علوم ریاضی 194 رشته فقط مرد، 71 رشته فقط زن، در رشته علوم تجربی 57 رشته فقط مرد و 94 رشته فقط زن، علوم انسانی 44 رشته فقط مرد و 93 رشته فقط زن پذیرش می کنند که با توجه به سهم 60 درصدی زنان در کنکور های سراسری، دختران تبعیض بیشتری پیش روی خود می بینند.
نظر کاربران
خدایی عارف و روحانی خیلی روشن فکر و آزاد اندیش هستند.
رأی ما اصلاحات
درود بر عارف و روحانی
پاسخ ها
درود...
درود و صدها درود بر دکتر عارف
پاسخ ها
عزیزم ...آفرین...البته کاربر خانومید دیگه؟؟؟
درود بر شما که این همه ساده ایییییییی
من نه طرفدار اصلاحاتم و نه اصولگرا..من میانه رو هستم..به دور از جنگ و جدال سیاسی میخوام بگم خداوکیلی اگه تفکیک دانشجویی صورت بگیره مشکلات حل میشه؟؟؟الان که اینجوریه درصد ازدواج پایینه وای به وقتی که تفکیک جنسیتی هم بشه ....
درود بر عارف و روحانی ..........
روشنفکری یعنی این *
پس کو نظر دکتر رضایی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
پاسخ ها
آره پس کو نظر رضایی لابد رضایی یه چیزی گفته که به مزاقشون خوش نیومده
البته ظاهرا ایشون اصلا چیزی نگفتن.
درود بر جلیلی. امیدوارم جلیلی رئیس جمهور بشه. از افراط گرایی خیلی خوشم میاد!
چرا ما اینقدر به جوونای خودمون اعتماد نداریم ؟؟؟؟؟ همین باعث میشه که توجه به خیابونا بره و جوونای ما اونجا دنبال همسر بگردن.
رای ما دکتر روحانیییییییی
تريبون دست شماست اصلاحات.كي گفته شما محدوديت داريد ديروز تو دانشگاه تهران يه سري هر چي دوست داشتن گفتن كسي هم هيچ كاري باهاشون نداشت.چقدر مظلومه اين جمهوري اسلامي حالا اگه بدونيد تو آمريكا و اسرائيل و عربستان و بحرين و تركيه با حزب اپوزوسيون چيكار ميكنن.
درررررررررررررووووووود بر روحانی...
فققققققققققققط دکتر روحانی
بنظر من تفکیک در دانشگاه ها باعث حذف ازدواج دانشجویی میشه که امار ازدواجو نابود میکنه
پاسخ ها
کاملا درسته.