آیا شوهر می تواند مانع اشتغال همسرش شود؟
اصولا وظیفه کار و تامین معاش زندگی بر عهده مرد است، این موضوع نه تنها در قانون که قبل از آن در شرع هم مورد تاکید قرار گرفته است.
در واقع حقوق به تبعیت از دین اشتغال را از وظایف مهم مرد میداند، البته زن هم میتواند در سند ازدواج شرط کند که پس از ازدواج مشغول به کار شود یا اگر تاکنون شاغل بوده است همچنان به شغل خود ادامه دهد.
اگر در قباله ازدواج در قسمت مشخصات طرفین در مورد زن نوشته شود کارمند،کارگر یا هر عنوان دیگر اصل بر این است که شوهر با علم و اطلاع از شغل خانم با او ازدواج کرده است پس دیگر نمیتواند او را از ادامه اشتغال منع کند.
نباید فراموش کرد که حتی اگر اشتغال زن در قباله ازدواج به صورت یک حق شرط شود باز شوهر این امکان را دارد که اگر مدتی بعد شغل او را مخالف مصالح خانوادگی و حیثیت یا شان خود یا زن تشخیص داد از دادگاه ممانعت زن از ادامه کار را بخواهد.
ماده ۱۱۱۷ قانون مدنی میگوید: "شوهر میتواند زن خود را از حرفه یا صنعتی که مخالف مصالح خانوادگی یا حیثیات خود یا زن باشد منع کند. "
قاضی دادگاه تنها کسی است که میتواند تشخیص دهد آیا شغل زن حقیقتا با حیثیت و مصالح خانوادگی زوجین مخالف است یا خیر. پس در این مورد که شغل زن خلاف مصلحت است یا خیر نظر مرد تعیین کننده نیست و قاضی است که باید نظر آخر را بدهد.
نظر کاربران
من فارغ التحصیل این رشته هستم نه هیچوقت حاضرم خرج کسی رو بدم نه حاضرم اجازم دست کسی باشه، به این دلیل و صدها دلیل دیگه مجرد میمونم.
اجازه نفس كشيدن چي؟! يا اونم تو شروط ضمن عقد بايد ذكر شه؟
چرا اونوقت؟؟؟ مگه مرد چه چیزی اضافه تر از زن داره؟؟
چقدر مسخره
کار جوهر مرداست نه زن
کار کردن خانما فقط واسه تامین معاش نیست حس استقلال و عدم وابستگی و منزلت اجتماعی هم هست پس من به عنوان یک خانم شاغل به هیچ عنوان حاضر نیستم این حسا رو فقط به خاطر شوهر از دست بدم
پس مجرد بمون ترشی خوبی میشی جانم،،بالا بری پایین بیای اول و اخرش اجازه ات دست شوهرته،،تا بوده ه
من دوستم موقع عقد شاغل بود .ولی از اونجایی که
شرع وعرف به مردها امتیاز میده . برای احیا حق خودت باید کفش آهنیی داشته باشی .از حقوق خودش اجازه خرید یک جفت جوراب هم ندارد .با پررویی میگه من اجازه میدم که تو بریی سر کار بقیه را خودتان حساب کنید .