وجود ۵۰۰ هزار صندلی خالی در دانشگاه ها
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: دانشگاه های سراسر کشور در تمامی مقاطع تحصیلی امسال با کاهش تعداد دانشجو مواجه بودند به طوری که اکنون ۵۰۰ هزار صندلی خالی در دانشگاه های کشور وجود دارد.
خبرگزاری ایسنا: وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: دانشگاه های سراسر کشور در تمامی مقاطع تحصیلی امسال با کاهش تعداد دانشجو مواجه بودند به طوری که اکنون ۵۰۰ هزار صندلی خالی در دانشگاه های کشور وجود دارد.
دکتر محمد فرهادی در نشست صمیمی با دانشگاهیان دانشگاه لرستان اظهار کرد: بیش از ۱۰۷ هزار دانشجو در استان مشغول به تحصیل هستند که از این تعداد ۵۰ هزار نفر دانشجوی دانشگاههای دولتی لرستان هستند.
وی با تأکید بر ضرورت پیاده سازی طرح ساماندهی آموزش عالی و آمایش، افزود: امسال در همه مقاطع با کاهش دانشجو مواجه بودیم و تعداد ورودیهای امسال کمتر از تعداد صندلیها بود.
وزیر علوم اضافه کرد: در سالهای گذشته تعداد دانشجویان ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر بودند و هم اکنون تعداد آنان به ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر رسیده که البته این روند کاهشی تا چند سال ادامه دارد.
فرهادی افزود: علت کاهش تعداد دانشجو در دانشگاههای کشور به دلیل نبود متقاضی بوده است.
وی با اشاره به اینکه مجتمع گلخانهای کشت و صنعت در لرستان ظرفیت خوبی برای جذب فارغالتحصیلان رشته کشاورزی است، تصریح کرد: علاوه بر دانشجویان رشته کشاورزی باید فکری به حال اشتغال فارغالتحصیلان علوم انسانی کرد امروزه در دنیا کلینیکهای تخصصی فلسفه که پاسخگوی برخی نیازهای افراد جامعه هستند راه اندازی شده که بیانگر نقش و کارکرد رشتههای علوم انسانی در کنار رشتههای فنی، مهندسی و مهارتی است.
وزیر علوم اظهار کرد: در کنار رشتههای فنی و حرفهای و مهارتی نیاز به رشتههای جامعهشناسی، اقتصاد و حسابداری داریم.
فرهادی درخصوص سرانه استاد به دانشجو در دانشگاه لرستان اظهار کرد: نسبت سرانه استاد به دانشجو در کشور ۱ به ۲۷ است در حالیکه این رقم در دانشگاه لرستان ۱ به ۳۲ است.
وی عنوان کرد: در برنامه ششم توسعه نسبت سرانه استاد به دانشجو ۱ به ۲۰ لحاظ شده اما بهترین حالت ۱ به ۱۸ است.
فرهادی درخصوص وضعیت بورسیهها گفت: ستادی در وزارت علومن تشکیل شده تا موضوع بورسیهها را تعیین تکلیف کند و یا اینکه افرادی که بورسیه شدند را به دانشگاههای غیردولتی، آزاد، یا فرهنگیان معرفی کنند.
وزیر علوم ادامه داد: برای دانشجویان مقطع دکتری هر سه ماه یکبار مبلغی بین ۶۵۰ تا ۷۵۰ هزار تومان تسهیلات کمک هزینهای پرداخت میشود که این رقم برای ۴۵۰ دانشجوی مقطع دکتری دانشگاه لرستان پرداخت شده است و این کمک هزینه استمرار دارد.
فرهادی گفت: از محل اعتبارات اوراق قرضه اسلامی مبلغ خوبی را برای وزارت علوم اختصاص دادند که بخشی از آن نقدی پرداخت شده و بخشی به مرحله پرداخت رسیده که با تخصیص این اعتبارات بدهیهای سنواتی دانشگاهها پرداخت میشود.
وزیر علوم درخصوص پژوهش با بیان اینکه اعتباری از محل جدول ۱۴ و اوراق قرضه اسلامی برای امسال با مبلغ ۱۳۰۰ میلیارد تومان به وزارت علوم پرداخت شده و برای سال آینده این رقم افزایش خواهد داشت، یادآورشد: اعتبارات ارزی و ریالی در سال آینده برای تجهیزات آزمایشگاهی، پارکها و مراکز تحقیقاتی و کارگاهها تخصیص داده میشود.
وی افزود: تشکیل شوراهای پژوهشی در دانشگاه لرستان کاری ارزنده است و پیگیر هستیم پروژههای پارک علم و فناوری استان تخصیصهای حود را دریافت کنند تا در سال ۹۶ به اتمام برسانند.
فرهادی در بحث همکاری و همافزایی دانشگاه لرستان با دانشگاههای خارج از کشور گفت: علاوه بر دانشگاههای خارجی میتوان با دانشگاههای داخلی نیز همافزایی داشته باشید.
در پایان این نشست وزیر علوم با خواسته دانشجویان مبنی بر حذف هزینه ایاب و ذهاب دانشگاه لرستان به مبلغ ۳۰ هزار تومان موافقت کرد.
نظر کاربران
به جهنم دانشگاه رفتن دیگه سودی برای ما جوانان ندارد
الحمدلله
من نميدونم چ اصرار بيجاييه ك بين مردم جا افتاده ك همه بايد دكتر مهندس شن؟
و يا سياسته ك چون كار نداريم، فعلا جوونا رو تا چند سال توي دانشگاها مشغولشون كنيم
انقدر هزینه های دانشگاه زیاده که منم مجبور شدم تا فوق دیپلم بیشتر نخونم
وقتی هر مهد کودکی شد دانشگاه ،وقتی به هر چی سیکل ردی بود لیسانس و دکترا دادین و گند زدین به هر چی مهندس و دکتر با سواد بود و سطح توقعات را بیخودی بالا بردین که بگین ما چند هزار درصد تو علم پیشرفت داشتیم .واقعا همه کارتون نمایشیه و شو هست .به قول دوستمون به جهنم که خالیه حالا کو کار .گند زدین به همه چی
با پولش پراید خریدم مسافر کشی میکنم دانشگاه برای
آقازاده ها خوبه مدرک بگیرند بشن مدیر عامل
برای چی چند سال از عمرشونو پشت این صندلیا تلف کنن،آخرشم بشن مهندس یا دکترای بیکار.برید کاسه کوزتونو جمع کنید.سربازیشونو میرن بعدم وارد بازار کار میشن البته اگه بازم کاری باشه.
بنده مدرک کارشناسی دارم و نزدیک 2سال هست که بیکارم و هرجا رفتم دنبال کار میگن ما خودمون داریم کارگران را هم کم میکنیم ، سرمایه هم نداریم که بریم مغازه بزنیم و درآمد کسب کنیم ، فعلا یه ماهی میشه که با موتور مسافر جابجا می کنیم ببینیم چی میشه
درس خوندن تو این مملکت فقط واسه کسانی خوبه که پارتی درست و حسابی داشته باشند ، اونایی هم که پول دارند که درس خوندن واسشون زنگ تفریحه ، با پول کاراشونا جلو میبرند
امثال بنده هم باید تو این مملکت بسوزیم و بسازیم
میخوام صد سال سیاه پر نشه...کارش تضمین شده هستش از طریق دانشگاه رفتن؟؟؟