محققان دریافتند که جویدن کافی مواد غذایی، باعث آزاد شدن نوع خاصی سلول ایمنی در دهان می شود که مانعی حفاظتی در برابر عفونت های دهانی است.
خبرگزاری ایرنا: محققان دریافتند که جویدن کافی مواد غذایی، باعث آزاد شدن نوع خاصی سلول ایمنی در دهان می شود که مانعی حفاظتی در برابر عفونت های دهانی است.
گرچه نقش مواد مغذی خوراکی های مصرفی در سلامت سیستم ایمنی مسلم است، اما براساس یافته جدید تیم تحقیق انگلیسی و آمریکایی، عمل جویدن نیز در این زمینه نقش مهمی دارد.
جویدن غذا از بدو کودکی به افراد توصیه می شود و براساس مطالعه جدید که در مجله journal Immunity منتشر شد، می تواند باعث آزاد شدن سلول های ایمنی موسوم به Th۱۷ در دهان شود.
سلول های TH۱۷ بخشی از سیستم ایمنی را شکل می دهند که وجود آنها برای حفاظت در برابر عفونت های باکتریایی و قارچی که معمولا در دهان یافت می شود، اهمیت دارد.
به گفته دکتر جوان کونکل از دانشگاه منچستر انگلیس و سرپرست تیم تحقیق، سلول های Th۱۷ در حضور باکتری پروبیوتیک در روده و پوست تولید می شوند، اما تاکنون مکانیسم های تولید این سلول ها در دهان مشخص نبود.
به گفته دکتر کونکل، نیروی مکانیکی مورد نیاز عمل جویدن باعث سایش فیزیولوژیکی و آسیب در دهان می شود و همین آسیب موجب تحریک سلول های Th۱۷ می شود.
محققان برای این مطالعه، به موش ها تا سن ۲۴ هفتگی مواد غذایی نرم خوراندند که جویدن کمتری لازم داشت؛ سپس در سن ۲۴ هفتگی میزان حضور سلول های Th۱۷ در دهان این جوندگان را اندازه گیری کردند و متوجه کاهش قابل توجه تولید این سلول ها شدند که به گمان محققان، ناشی از کاهش آسیب فیزیولوژیکی ناشی از سایش دهان بود.
با کاهش میزان نرمی مواد غذایی مصرفی موش ها، محققان متوجه افزایش آسیب فیزیولوژیکی در دهان این جوندگان و به تبع آن، افزایش تولید سلول های یاد شده شدند.
بر این اساس، پژوهشگران دریافتند که جویدن مواد غذایی می تواند باعث مصونیت در برابر بیماری شود؛ با این حال، آنها هشدار دادند که افزایش تولید سلول های Th۱۷ دهان همیشه مفید نیست، تولید بیش از حد این سلول ها می تواند خطر پریودنتال یا بیماری های لثه را افزایش دهد. همچنین قرار گرفتن طولانی مدت دهان در معرض آسیب فیزیولوژیکی ناشی از سایش می تواند تبعات بیماری لثه را تشدید کند.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
ارسال نظر