قطبی:
فوتبال در ایران یک تجارت سیاسی است!
بعد از آنکه افشین قطبی با بی بی سی مصاحبه ای داشت و به مشکلاتی هم برخورد کرد، این بار گفت و گویی با الجزیره انگلیسی داشته است. صحبت های قطبی این بار مربوط به رابطه سیاست و فوتبال در ایران است.
گزارش الجزیره که گفت و گوی قطبی را هم دربر دارد مربوط به دخالت سیاسیون در فوتبال و تاثیرپذیری فوتبال از آنهاست. رابطه ای جدانشدنی در ایران که البته نویسنده الجزیره با اطلاعاتی ناقص و البته جانبدارانه به آن پرداخته است.
زمانی که ایران و آمریکا در جام جهانی 98 روبروی هم قرار گرفتند، بیل کلینتون رئیس جمهور آمریکا اظهار امیدواری کرد که این بازی بتواند روابط بهترین بین این دو کشور ایجاد کند. این یکی از معدود دفعاتی بود که رئیس دولت آمریکا به فوتبال توجه نشان می داد اما در ایران توجه رئیس جمهور به فوتبال یک اتفاق معمولی است.
بنابراین هیچ شگفتی وجود ندارد که آمریکا که به اندازه ایران دوستدار فوتبال ندارد، حالا فوتبال توسعه یافته تری داشته باشد. اکتبر سال گذشته، رئیس جمهور ایران محمود احمدی نژاد از تیم ملی حین اردوی تمرینی برای بازی حیاتی این تیم در مقدماتی جام جهانی با کره جنوبی بازدید کرد.
او این بار به تمرین ملحق نشد اما باز هم چیزی برای گفتن داشت: «اگر فکر می کنید که فقط در سطح آسیا خوب هستید در همان سطح خواهید بود و خواهید ماند. سخت باور دارم که ایران به کلاس برتر جهانی تعلق دارد چرا که ما استعدادها و مهارت های متعلق به آن را داریم.»
این کشور همچنان یکی از غول های فوتبال آسیاست اما یکی از آنهایی است که پشت سر کشورهای اول قرار دارد و مدام برای به زیر کشیدن آنها تلاش می کند.
مشکل، دیدارهای سیاسیون پیش از مسابقات نیست بلکه بیشتر کسانی هستند که تشنه تاثیر گذاشتن بر این بازی بسیار پرطرفدار هستندو این باعث می شود نیازهای بلندمدت مانند سرمایه گذاری در توسعه پایه ای فوتبال تیم های پایه و مدرن کردن باشگاه ها و سیستم عملکرد لیگ نادیده گرفته شود.
اسلحه فوتبال
افشین قطبی از سال 2009 تا 2011 سرمربی تیم ملی بودو خود تجربه کرده است که فوتبال ایران چگونه پیش می رود. او به الجزیره انگلیسی توضیح می دهد: «تجربه من به عنوان سرمربی تیم ملی این را می گوید که فوتبال نقش مهمی در جهت گیری سیاسی، اجتماعی و حتی اقتصادی کشور دارد و افرادی که درباره سمت و سوی کشور تصمیم می گیرند به صورت مستمر از این بازی برای اهداف سیاسی استفاده می کنند.»
قطبی که حالا سرمربی شیمیزو اس پالس ژاپن است ادامه می دهد: «این مسئله مزایا و معایبی دارد. منابع مالی دولت از فوتبال پشتیبانی می کند اما اینگونه فوتبال به صورت سیاسی اداره می شود. فوتبال وابستگی زیادی به سیستم سیاسی و پول سیاست پیدا می کند و به سمتش می رود که به عنوان تجارتی سیاسی عمل کند.»
در سال 2006 یکی از معاونان رئیس جمهور (محمد علی آبادی) که رئیس سازمان تربیت بدنی ایران هم بود، رئیس فدراسیون این کشور (محمد دادکان) را پس از یک جام جهانی ناامیدکننده برکنار و سعی کرد که خودش جای او را بگیرد. تنها منع فیفا بود که باعث شد این پروسه کنار گذاشته شود.
گاهی حتی احمدی نژاد به صورت مستقیم عمل می کند. او در استخدام علی دایی به عنوان سرمربی در 2008 و اخراج او در سال 2009 تاثیر خود را داشت و به باز کردن راه برای بازگرداندن علی کریمی به تیم ملی در سال 2008 کمک کرد.
قطبی: نگاه شیمیزو رو به جلوست
افشین قطبی سرمربی شیمیزو اس پالس از کسب تساوی در خانه امیا اردیجا خوشحال بود. قطبی بعد از این تساوی به خبرنگاران گفت: «فکر می کنم شاهد یک بازی بسیار خوب از هر دو تیم بودیم و طرفداران هر دو تیم مسابقه ای را دیدند که ۴ گل داشت. بازی دو نیمه متفاوت داشت، نیمه اول دو تیم بازی پایاپایی را انجام دادند. در نیمه دوم ما دو گل خوردیم اما در ادامه توانستیم بازی را به تساوی بکشانیم و من از این بابت خوشحالم.
ایشیگه هافبک ۱۸ ساله ما برای اولین بار در جی لیگ به زمین رفت. او موقعیت خوبی به دست آورد و موفق شد از آن استفاده کندت و گل اول ما را بزند اما پس از کسب نتیجه ۲-۲ هم دو موقعیت خوب و جدی داشتیم که آنها را از دست دادیم. ما تیم جوانی هستیم که موفق شدیم با پشتکار و تلاش نتیجه خوبی را در خانه حریف کسب کنیم. نگاه شیمیزو رو به جلو است و به نتیجه گیری در آینده امیدواریم.»
نظر کاربران
چشم بسته غیب میگن!!!!!!!!!! حیف اون همه پول ملت !!!!!!!!!!!!