مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به افزایش چاقی و اضافه وزن در کشور گفت:بیش از ۷۰ درصد میانسالان چاق هستند یا اضافه وزن دارند و حتی این مساله در ۲۰ درصد کودکان زیر ۲ سال کشور هم وجود دارد.
خبرگزاری ایرنا: مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به افزایش چاقی و اضافه وزن در کشور گفت:بیش از ۷۰ درصد میانسالان چاق هستند یا اضافه وزن دارند و حتی این مساله در ۲۰ درصد کودکان زیر ۲ سال کشور هم وجود دارد.
زهرا عبداللهی روز چهارشنبه در همایش تغذیه سالم در انستیتو تغذیه و صنایع غذایی افزود: شیوع چاقی و اضافه وزن با افزایش سن در ایران بیشتر میشود به طوری که ۵۴ درصد زنان و ۵۴ درصد مردان، دچار اضافه وزن یا چاقی هستند و ۷۰ تا ۸۰ درصد زنان و مردان بالای ۴۵ سال به چاقی و اضافه وزن مبتلا هستند.
وی همچنین با اشاره به اجرای بسیج ملی تغذیه سالم از ۲۹ آذر تا ۱۵ دی افزود: دیابت، بیماری های قلبی-عروقی، سرطان و بیماریهای تنفسی عامل ۵۲ درصد مرگ ها در ایران است.
وی ادامه داد: عادات بد غذایی عامل ۳۰ درصد از موارد سرطان در ایران است، ۱۹ درصد سرطان ها که سرطان گوارشی هستند نیز به علت تغذیه ناسالم به وجود میآیند و این عامل، موجب ۳۱ درصد بیماری های قلبی و عروقی است.
عبداللهی ادامه داد: یکی از عوامل مهم بروز سرطان و بیماریهای قلبی-عروقی، مصرف اندک سبزی و میوه است به طوری که ۸۸ درصد ایرانیان الزام مصرف روزانه پنج وعده سبزی و میوه را رعایت نمیکنند.
وی خاطرنشان کرد: حد مجاز مصرف شکر در روز ۲۵ گرم است، در حالی که ایرانیان روزانه ۶۶ گرم شکر مصرف میکنند که بیش از ۲ برابر حد استاندارد است. همچنین هر ایرانی روزانه ۴۶ گرم روغن مصرف میکند در حالی که میزان توصیه شده آن ۳۵ گرم است.
این مقام مسئول در وزارت بهداشت همچنین از کاهش ۵۰ درصدی میزان نمک در نان خبر داد و اظهار کرد: به طور متوسط در گذشته هر صد گرم نان بین ۲ تا سه گرم نمک داشت که اکنون استاندارد اجباری آن به یک درصد کاهش یافته است و با این کار روزانه سه گرم از مصرف نمک مردم کم میشود.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
ارسال نظر