۴۴۵۳
۵۰۰۶
۵۰۰۶
پ

استخرهای آلوده؛ مکانی برای شیوع بیماریها

تابستان که از راه می رسد استقبال از استخرهای عمومی به شدت افزایش می یابد. این موضوع باعث می شود برخی از استخرها در اعمال نکات بهداشتی کوتاهی کنند. استفاده از موادی به غیر از کلر برای ضدعفونی آب استخر، عدم توجه به رعایت بهداشت عمومی و... از جمله مواردی است که موجب انتقال انواع بیماریها در این اماکن می شود.

وزارت بهداشت در بخشنامه ها و دستورالعملهایی که همه ساله در آستان فصل تابستان برای استخرهای عمومی ابلاغ می کند، موضوع رعایت بهداشت فردی را به شدت مورد توجه قرار می دهد به طوریکه اگر فردی مبتلا به بیماریهای پوستی، قارچی و عفونی است باید از مراجعه به استخر خودداری کند.

اما به نظر می رسد برای رعایت چنین موارد حساس و مهمی، اهرمهای نظارتی لازم وجود ندارد. چه بسا افرادی هستند که مبتلا به بیماری واگیر هستند ولی چون این موضوع را جدی نمی گیرند، در نتیجه مشکلاتی را برای سایر افراد به وجود می آورند.

دوش گرفتن قبل و بعد از شنا، استفاده از کلاه شنا، حوله، دمپایی شخصی نیز بسیار ضرورت دارد. به طوریکه توصیه می شود از وسایل دیگران یا اجاره کردن این وسایل خودداری شود.

به گفته متخصصین بیماریهای پوستی، اگر استفاده از استخر با توجه به اصول بهداشتی نباشد می تواند برای فرد مشکلاتی را به وجود آورد چرا که استخر یک مکان عمومی است و با سلامت همه افراد ارتباط دارد. همچنین رعایت نکردن بهداشت در استخر می تواند موجب انتقال بیماری شود.

والدین باید به فرزندان خود بیاموزند که از ادرار کردن در آب استخر خودداری کنند زیرا این کار علاوه بر ناپسند بودن، موجب بروز عفونتهای روده ای، انگلی و قارچی می شود. همچنین در صورتی که میزان کلر استفاده شده در آب استخرها، زیر حد استاندارد باشد، باکتریهای گرم منفی روده ای موجب بروز اسهالهای عفونی می شود و در صورت خوردن آب و تماس دست با آب آلوده، اسهال، استفراغ، تب و عفونت روده ای در فرد بروز می کند. این مشکل در کودکان بیشتر است.

بیماران مبتلا به عفونت انگلی در صورتی که قبل از رفتن به استخر دوش نگیرند، آب را آلوده کرده و انگلها را که با چشم قابل رویت نیستند، در آب پخش می کنند و در نتیجه موجب بروز این بیماری می شوند. نکته مهم دیگر عفونتهای قارچی است که در محیطهای گرم بیشتر زندگی می کنند و معمولاً در چینهای بدن مثل زیر بغل و کشاله ران مشاهده می شود و در صورتی که فرد مبتلا به این عفونتها به استخر برود موجب آلودگی آب و انتقال بیماری به دیگران می شود.

رقیه عابدی ، سوپروایزر آموزشی بیمارستان پوست رازی در این ارتباط گفت: انواع قارچهای پوستی اعم از قارچ لای انگشتان پا، سر و... جزو بیماریهای عفونی فصل گرما به شمار می آیند که رعایت بهداشت فردی بهترین راه مقابله با بروز این عارضه پوستی است.

رطوبت، گرما و تعریق فراوان شیوع و گسترش بیماریهای قارچی پوست را افزایش می دهد همچنین تماس مستقیم از راههای انتقال آن است از این رو افراد مبتلا به قارچهای پوستی باید از رفتن به استخرهای شنا برای جلوگیری از انتقال آن به سایرین خودداری کنند.

عابدی به هموطنان توصیه کرد برای کاهش میزان تعریق، رطوبت و گرما و شیوع عفونتهای قارچی پوست در ایام گرم سال افراد از پوشیدن لباسهای تنگ و نایلونی پرهیز کنند.

سوپروایزر آموزشی بیمارستان پوست رازی افزود: قارچهای پوستی در اشکال مختلفی از جمله پتیریازیس و رسیکالر در نواحی مختلف چینهای بدن نظیر کشاله ران، زیرناخنها، زیربغل، روی سر و حتی به صورت برفکهای دهانی در مخاط دهان تظاهر می کنند.
وی ادامه داد: عفونتهای قارچی که به برفک دهان معروف است عفونتهای فرصت طلبی هستند که در مصرف کنندگان داروهای کورتونی، مبتلایان به ضعف سیستم ایمنی بیشتر دیده می شود که در این افراد رعایت بهداشت دهان الزامی است.

سوپروایزر آموزشی بیمارستان پوست رازی یادآور شد: درمان و راه پیشگیری از این عفونتهای قارچی رعایت بهداشت فردی و استفاده از داروهای قارچی به اشکال کرم و پماد است و چنانچه این عفونتهای قارچی به خون و مخاط راه یابند استفاده از داروهای ضد قارچی سیستمیک توصیه می شود.

مهندس سیدرضا غلامی، رئیس اداره بهداشت مواد غذایی و بهسازی اماکن عمومی وزارت بهداشت با اشاره به ابلاغ دستورالعمل رعایت نکات بهداشتی در استخرهای عمومی، گفت: رعایت اصول فردی توسط مردم و اصول بهداشتی توسط متصدیان استخرها دو اصل تفکیک ناپذیر برای جلوگیری از شیوع بیماریهای ناشی از استفاده استخرها است.

وی با تاکید بر نظارت دائمی و مستمر بازرسان بهداشت محیط از استخرها و آزمایش میزان کلر و کدورت آن در آب استخرها، گفت: مقدار کلر استفاده شده در آب استخرها باید بین 1 تا 3 میلی گرم در لیتر باشد.

دکتر علی میکائیلی، متخصص قارچ شناسی با اشاره به اینکه آلودگیهای قارچی در استخرها و سالنهای ورزشی افزایش چشمگیری در فصول گرم دارد و دومین عامل شیوع آلودگی قارچی است، گفت: "اپیدرموفیتون فلوکوزوم" در مکانهای ورزشی و سالنهای استخر شیوع بالایی در فصل گرم پیدا کرده و موجب بروز بیماریهای جلدی در استفاده کنندگان از این سالنها می شود و همچنین کاندیدا آلبیکنس نیز می تواند موجب شیوع بیماریهای قارچی پوستی خصوصا در نواحی چین دار بدن شود.

وی با تاکید بر اینکه افراد بیمار نباید از این مکانها استفاده کنند، افزود: همانگونه که در استخرها تعدادی افراد به عنوان نجات غریق فعالیت می کنند تا جان انسانها را در موارد لزوم نجات دهند، یک ناظر بهداشتی نیز باید افراد را پیش از ورود به استخر از نظر ضایعات جلدی مورد معاینه قرار دهدو از سلامت پوستی استفاده کنندگان از استخر مطمئن شود.

این متخصص قارچ شناسی بر جمع آوری آبهای کف پای مراجعان در کنار استخرها در کانالهای جداگانه تاکید کرد و یکی از راههای انتقال آلودگی را صندلها و کمدهای لباس دانست و گفت: افراد باید از صندلهای شخصی استفاده کرده و هنگام قراردادن لباسها در جالباسی از لوازم یکبار مصرف جهت ایجاد حائل بین لباس و کمد استفاده کنند.

منبع: خبرگزاری مهر

باز نشر: مجله اینترنتی Bartarinha.ir

استخرهای آلوده؛ مکانی برای شیوع بیماریها


پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج