۴۳۷۳۱۷
۱ نظر
۵۱۵۷
۱ نظر
۵۱۵۷
پ

با «اسکیمر»؛ ابزار جدید کلاهبرداری آشنا شوید

گزارشی از دستگاه اسکیمر که کلاهبرداران با استفاده از آن اقدام به خالی کردن حساب طعمه های خود می کنند.

مجله همشهری سرنخ - فاطمه شیرمردی: گزارشی از دستگاه اسکیمر که کلاهبرداران با استفاده از آن اقدام به خالی کردن حساب طعمه های خود می کنند.

تا حالا درباره کلاهبرداری های اسکیمری و اسکیمرها مطالب زیادی منتشر شده است. این که عده ای با استفاده از این روش به راحتی به اطلاعات کارت عابربانک طعمه های شان دست پیدا می کنند و پس از تهیه کارتی شبیه آن، همه موجودی حساب آنها را در یک چشم بر هم زدن خالی می کنند. اما اسکیمر چیست و این روش کلاهبرداری اصلا چطور صورت می گیرد و چگونه می شود از گرفتار شدن در دام اسکیمرها در امان بود.
با «اسکیمر»؛ ابزار جدید کلاهبرداری آشنا شوید

اسکیمر یعنی چه؟

واژه اسکیمینگ که «کلاهبرداری های اسکیمری» هم از آن به دست آمده، به معنی کپی کردن اطلاعات کارت های اعتباری است. بنابراین اسکیمر هم به فرد یا شیءای گفته می شود که کار کپی کردن این اطلاعات را انجام می دهد و اینجاست که کلاهبرداری اسکیمری متولد می شود. اما کلاهبردارها برای اینکه بتوانند این اطلاعات را به دست آورند، از چه ابزاری استفاده می کنند؟

اسکیمر در حقیقت یک نوع تراشه است. تراشه ای کوچک که کلاهبردارها معمولا آن را در دستگاه پوز یا ورودی عابربانک قرار می دهند و با استفاده از این روش، به راحتی اطلاعات نوار مغناطیسی موجود در کارت های عابربانک افراد را کپی می کنند. این، اولین راه برای ساختن کارتی شبیه کارت شماست.

این اما همه ماجرا نیست چرا که کلاهبرداران برای این که بتوانند موجودی حساب شما را خالی کنند، علاوه بر اطلاعات نوار مغناطیسی کارت عابربانک شما، به رمز کارت تان هم نیاز دارند. آنها برای به دست آوردن رمز هم نقشه های مختلفی دارند، نقشه هایی که به راحتی آب خوردن انجام می شود.

فروشنده یا کلاهبردار؟

کلاهبرداران اسکیمری برای به دست آوردن رمز شما معمولا در نقش فروشنده ظاهر می شوند. از همین فروشنده هایی که ممکن است هر روز در گوشه و کنار شهر ببینید. آنها حتی ممکن است از دستگاه پوز مغازه ها برای اجرای نقشه خود استفاده کنند. به این ترتیب، زمانی که شما راهی این فروشگاه ها می شوید و پس از خرید کالای مورد نظرتان، کارت خود را در اختیار فروشنده قرار می دهید تا آن را در دستگاه پوز بکشد، در اولین مرحله، اسکیمری که در دستگاه نصب شده، اطلاعات اولیه کارت تان را کپی می کند، پس از آن فروشنده از شما می خواهد که شماره رمز خود را بگویید و شما هم که احتمالا در آن لحظه حسابی اعتمادتان جلب شده و محال است تصور کنید فروشنده خوش اخلاق یک کلاهبردار باشد، رمز را می گویید. غافل از این که همان موقع فروشنده کلاهبردار، رمز کارت شما را گوشه ای ثبت می کند تا پس از ساخت کارتی جعلی بر اساس اطلاعات کارت شما و در اختیار داشتن رمز، در زمان مناسب حساب شما را خالی کند.

موسی حسینی رییس پلیس فتای استان فارس در این باره می گوید: «هر کارتی که نوار مغناطیسی داشته باشد از کارت اعتباری گرفته تا بن کتاب، کارت ورود و خروج کارمندان و ... می تواند مورد سوء استفاده کلاهبرداران اسکیمری قرار بگیرد. نمونه این نوع کلاهبرداری برای اولین بار و در سال ۸۷ در استان فارس اتفاق افتاد و در پی آن پسر جوانی با کار گذاشتن تراشه ای در دستگاه عابربانک منتظر قربانیان خود می ماند و پس از آن که آنها کارت خود را داخل دستگاه می انداختند و اطلاعات شان با تراشه کپی می شد، او به بهانه این که خودش هم کار بانکی دارد، کنار دستگاه می ایستاد و هنگام وارد کردن رمز توسط قربانیانش، دست آنها را نگاه می کرد.

او که برای شماره کارت های کپی شده و رمزهایی که در دفترچه اش ثبت می کرد کد گذاری کرده بود تا بعدا به راحتی تشخیص دهد که کدام رمز متعلق به کدام کارت بوده، به راحتی و پس از مدتی توانست حساب خیلی از افراد را خالی کند.

این فرد پس از به دست آوردن اطلاعات کارت طعمه هایش، چند کارت عابربانک خام تهیه می کرد. سپس با استفاده از یک دستگاه رایتر، اطلاعات را در کارت خام ثبت می کرد و به این ترتیب کارتی کاملا مشابه با کارت طعمه هایش به دست می آورد و با استفاده از آن دست به سرقت می زد.»

اما در نهایت با شکایت چند نفر از شاکیان و چک کردن دوربین های مداربسته بانک هایی که حساب افراد از آنجا خالی شده بود، بالاخره پلیس موفق به دستگیری متهم شد. این فرد که دانشجوی رشته الکترونیک بود، خودش اقدام به ساخت دستگاه اسکیمر کرده و ابتدا از روی کنجکاوی اقدام به کپی کردن اطلاعات افراد کرده بود اما پس از مدتی این کار برای او چیزی جز سرگرمی و کنجکاوی شد و او به کلاهبرداری و سرقت از حساب افراد روی آورد.

اگر تصور می کنید این تنها نمونه و شگرد از سرقت های اسکیمری است، سخت در اشتباه هستید، چرا که با گذشت زمان، این روزها شگردهای کلاهبرداران اسکیمری هم پیشرفته تر شده است. دو سال پیش هم باندی مخوف و تبهکار با شیوه ای مدرن اقدام به کلاهبرداری اسکیمری در استان فارس کردند که در نهایت گرفتار شدند.
با «اسکیمر»؛ ابزار جدید کلاهبرداری آشنا شوید

موسی حسینی می گوید: «این یکی از بزرگ ترین باندهای کلاهبرداری به شیوه اسکیمری بود که در شیراز دستگیر شدند. در این شیوه گروهی کلاهبردار که همگی تحصیلکرده و از دانش علمی برخوردار بودند در اقدامی عجیب دست به کلاهبرداری از حساب بانکی افراد زیادی زدند اما شیوه آنها به این صورت بود که تراشه ای را در دستگاه عابربانک کار گذاشته بودند و گاهی با قرار دادن تراشه ای دیگر در کیبورد عابربانک، علاوه بر کپی برداری اطلاعات نوار مغناطیسی کارت عابربانک، به راحتی و از راه دور به رمز کارت های طعمه هایشان نیز دست پیدا می کردند.»

قسمت مهم ماجرا اینجا بود که تراشه همرنگ و هم شکل دستگاه ای تی ام بود و افرادی که مشغول انجام کار بانکی شده و از آنها کلاهبرداری صورت گرفته بود هیچ کدام شان متوجه این تراشه نشدند. رییس پلیس فتا در ادامه توضیح می دهد: «روی این تراشه، حافظه ای تعبیه شده بود که اطلاعات کارت های اعتباری را پس از کپی برداری مستقیما به دستگاه کامپیوتر کلاهبرداران انتقال می داد. به همین خاطر آنها پس از پایان ساعت کاری بانک و برای خالی کردن حساب افراد وارد عمل می شدند.

این سرقت ها در یکی از خیابان های اصلی شیراز انجام شده بود که بیشتر بانک ها در این خیابان شعبه داشتند و این، کار را برای کلاهبردارن راحت کرده بود.

«آنها به این دلیل پس از ساعت کاری اقدام به کلاهبرداری می کردند که اگر مالباختگان متوجه خالی شدن حساب شان می شدند نتوانند کاری کنند چرا که بانک تعطیل بود و آنها نمی توانستند جلوی حساب خود را ببندند یا کارت شان را بسوزانند.»

اما با همه هوش و ذکاوتی که این کلاهبرداران به خرج داده بودند، کمی بعد پس از شکایت شکات زیادی، شناسایی و دستگیر شدند. این در حالی بود که پس از این ماجرا و گزارش هایی که پلیس فتا در اختیار بانک ها قرار داد، آنها مجبور شدند برای جلوگیری از این شیوه کلاهبرداری، دستگاه های عابربانک خود را به آنتی اسکیمر مجهز کنند؛ تراشه ای که با نصب آن در دستگاه های عابربانک مانع از انجام هرگونه دزدی و سرقت اسکیمری می شود.

کلاهبرداری اسکیمری از دستگاه پوز

کلاهبرداری به شیوه اسکیمری فقط مربوط به دستگاه های ای تی ام یا همان عابربانک ها نیست و حالا که در هر مغازه و فروشگاهی از دستگاه پوز استفاده می شود، این شگرد کلاهبرداری به این دستگاه ها هم کشیده شده است.

دستگاه هایی که این روزها در خیلی از مغازه ها و فروشگاه ها مورد استفاده قرار می گیرد و شما برای این که در دام کلاهبرداران اسکیمری گرفتار نشوید لازم است که در استفاده از این دستگاه ها نهایت دقت و حساسیت را به خرج بدهید و همیشه خودتان شخصا از کارت اعتباری تان در دستگاه پوز مغازه ها استفاده کنید.

موسی حسینی رییس پلیس فتای استان فارس می گوید: «یکی دیگر از باندهای بزرگ اسکیمری در تهران دستگیر شد. ماجرا مربوط می شود به مغازه پیتزا فروشی در یوسف آباد تهران که افراد با خیال راحت و پس از صرف ناهار یا شام خود، کارت اعتباری شان را در اختیار صندوق دار قرار می دادند اما خبر نداشتند که آنها اطلاعات حساب مشتریان را کپی کرده و پس از آن مبالغ مورد نیازشان را از آن برداشت می کردند.»

در این شیوه صندوق دار با همدستی صاحب مغازه ابتدا کارت مشتری را در دستگاه پوز اسکیمری خود می کشید و پس از آن با اعلام این که دستگاه کارت تان را نمی خواند، این بار آن را در دستگاه پوز اصلی می کشیدند و رمز وارد می کردند. این در حالی بود که آنها در همان حال که اطلاعات را با دستگاه پوز اسکیمری خود کپی کرده بودند، هنگام وارد کردن رمز، آن را در گوشه ای یادداشت و پس از آن در فرصتی مناسب حساب فرد را خالی می کردند.»

در این کلاهبرداری خیلی از مشتریان فکرش را هم نمی کردند که صاحب مغازه بخواهد این بلا را سرشان بیاورد اما در نهایت این دو تبهکار حرفه ای نیز به دام قانون گرفتار شدند تا یکی دیگر از بزرگ ترین پرونده های اسکیمری در کشور بسته شود.
با «اسکیمر»؛ ابزار جدید کلاهبرداری آشنا شوید

سرهنگ حسینی در پایان می گوید: «خیلی از کلاهبرداران اسکیمری، خودشان اقدام به ساخت این دستگاه ها می کنند اما آنها خبر ندارند که بالاخره به دام ماموران گرفتار خواهند شد چرا که پلیس همیشه چند قدم از کلاهبرداران جلوتر حرکت می کندو با همه شگردهای آنها آشنایی دارد.»

به گفته رییس پلیس فتای استان فارس، افراد بهتر است در استفاده از کارت های اعتباری دقت داشته و هنگام کشیدن کارت اعتباری در فروشگاه ها خودشان این کار را انجام داده و کارت خود را دست کسی ندهند و رمز آن را نیز با صدای بلند برای فروشندگان اعلام نکنند.

این دستگاه های سیار

با ورود دستگاه پوز سیار به سیستم تراکنش های بانکی، شگرد کلاهبرداران اسکیمری باز هم تغییر یافت و آنها برای اجرای نقشه های شان حالا به استفاده از این دستگاه ها روی آورده اند.

مردان کلاهبرداری که با این شگرد در شهرستان یزد دست به سرقت و کلاهبرداری می زدند از اولین کسانی بودند که از دستگاه های پوز سیار برای اجرای نقشه های شان استفاده کردند.

اما ماجرای این کلاهبرداری چطور شکل گرفت؟ شگرد این میوه فروش و همدستانش به این صورت بود که آنها موز را با قیمتی زیر قیمت بازار عرضه می کردند و به فروش می رساندند. به همین خاطر آنها خیلی زود توانستند مشتریان زیادی را به سمت خود جذب کنند؛ طوری که مردم برای خرید موز از این میوه فروش ها صف می کشیدند اما مشتریان باید برای خرید موز نه تنها کارت بانکی شان را در اختیار متهمان قرار می دادند بلکه رمز خود را نیز به آنها می دادند و پس از آن مبلغی از حساب مشتری برداشت می شد اما کسی خبر از نقشه سیاه دزدان میوه فروش نداشت و مشتریان نمی دانستند که آنها دستگاهی را در کارتخوان خود قرار داده بودند که همه اطلاعات کارت بانکی شان را کپی می کرد.

از طرفی از آنجا که مشتریان رمز کارت شان را نیز در اختیار آنها قرار می دادند، پس از خرید و رفتن مشتری، فروشنده های تبهکار به سرعت رمز بانکی آنها را در گوشه ای یادداشت می کردند. پس از آن متهمان با کپی کردن اطلاعات مالباختگان در کارت های خام، کارتی شبیه به کارت عابربانک آنها تهیه کرده و از آنجایی که رمز مشتریان را نیز در دست داشتند، حساب آنها را در فرصتی مناسب خالی می کردند تا این که با شکایت چند شاکی، تحقیقات پلیس فتا برای دستگیری سارقان اسکمیمری آغاز شد و خیلی زود با بررسی های فنی و پلیسی، کلاهبرداری اسکیمری میوه فروشان تبهکار توسط پلیس لو رفت و آنها خیلی زود به دام ماموران پلیس گرفتار شدند.

راهکارهای پیشگیری از کلاهبرداری اسکیمری

رمز خود را عوض کنید

شاید یکی از راه حل های ساده برای جلوگیری از این دست کلاهبرداری ها این باشد که وارد کردن رمز عبور از سوی خود مشتری انجام شود و به گفته سرهنگ علیرضا آذردرخش رئیس اداره پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا، این راه می تواند تضمین کننده امنیت کارت بانکی افراد باشد چرا که حتی در صورت نصب اسکیمر روی دستگاه های کارتخوان، سارقان بدون در دست داشتن رمز عبور مشتری، قادر به برداشت پول از حساب قربانیان خود نخواهند بود.

سرهنگ آذردرخش در این باره می گوید: «دستگاه های کارتخوان سیار در بسیاری از موارد باعث سهولت در تراکنش های بانکی و به همین خاطر استقبال مردم از این دستگاه ها باعث شده تا وقوع کلاهبرداری های اسکیمری هم افزایش پیدا کند. این در حالی است که اعتماد بیش از حد هموطنان یکی از عوامل موثر در وقوع چنین کلاهبرداری هایی است. به همین خاطر اگر هموطنان در هنگام خرید، خودشان عملیات پرداخت را انجام داده و رمز عبور را وارد کنند، امکان سوءاستفاده وجود نخواهد داشت.»

به گفته رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا، نظارت بانک مرکزی و سایر دستگاه های مرتبط بر نحوه عملکرد و احراز هویت افراد متقاضی دریافت دستگاه کارتخوان هم بسیار مهم است و ساماندهی دارندگان دستگاه های کارتخوان می تواند نقش زیادی در کاهش وقوع جرایم در این حوزه داشته باشد. «دستگاه های کارتخوان مجهز به اسکیمر معمولا چسب خورده یا شکسته اند یا قطعه ای غیرمعمول به آن اضافه شده، بنابراین با نگاه کردن به دستگاه نیز می توان از وجود اسکیمر مطلع شد اما بهترین راه برای جلوگیری از این نوع کلاهبرداری این است که هرگز رمز خود را در اختیار فروشندگان قرار ندهید و به صورت دوره ای و ماهانه رمز کارت تان را عوض کنید.»
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    چرا و از کجا به راحتی کارت خام تهیه می کنند؟! دستگاه تولید تراشه را از کجا می آورند؟! چرا با گذشت هشت سال ،دستگاهها مجهز به ضد این تراشه نیستند؟!!!

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج