۴۳۴۹۲
۲ نظر
۵۰۰۳
۲ نظر
۵۰۰۳
پ

آیا سطح زمین خراش بر می‌ دارد؟

كمتر از چند روز دیگر به‌وقوع یك رویداد نجومی كه از ماه پیش در صدر خبرهای این حوزه قرار گرفته مانده است.

جام جم آنلاین : كمتر از چند روز دیگر به‌وقوع یك رویداد نجومی كه از ماه پیش در صدر خبرهای این حوزه قرار گرفته مانده است.

براساس گزارش‌های رسمی اعلام شده از ناسا، بیست و هفتم بهمن امسال (پانزدهم فوریه) سیاركی به بزرگی نصف یك زمین فوتبال و به وزن ۱۳۰ هزار تن با سرعت ۶.۳ كیلومتر بر ثانیه از فاصله كمتر از ۲۷ هزار كیلومتری سطح زمین یعنی ارتفاعی پایین‌تر از محل استقرار ماهواره‌های مخابراتی و هواشناسی از كنار زمین عبور خواهد كرد كه اگر به هر علتی تغییر مسیر دهد یا تحت‌تاثیر عوامل و پدیده‌های نجومی به زمین نزدیك‌تر شود با آن برخورد كرده و انفجار عظیمی به وقوع می‌پیوندد.

نگران نباشید. اساسا قرار نیست این سیارك دست نوازشی به سر زمینیان بكشد؛ اما این رویداد نجومی برای بسیاری از علاقه‌مندان به حوزه نجوم یا بهتر بگوییم برای ستاره‌شناسانی كه در انتظار رویدادهای نادر نجومی لحظه شماری می‌كنند، فرصت مغتنمی برای شناخت هرچه بهتر سیارك‌ها و اجرام كیهانی است. تاكنون بندرت شاهد عبور سیاركی در فاصله‌ای به این نزدیكی از سطح زمین بوده‌ایم.



در همسایگی این كره خاكی سیارك‌هایی در ابعاد و اشكال گوناگون وجود دارد كه می‌توان آنها را در محدوده‌ای از سیارك‌های بسیار كوچك به اندازه یك توپ والیبال تا صخره‌های بزرگی به عرض چند كیلومتر طبقه‌بندی كرد.

از زمانی كه كاوش در فضا مورد توجه قرار گرفته است تا امروز هیچ یك از ساكنان زمینی شاهد عبور جسمی به این بزرگی از نزدیكی سطح زمین نبوده‌اند. این سیارك كه با سرعت از جنوب غربی تا شمال شرق زمین حركت خواهد كرد، در آسمان تاریك شب در اروپا، آسیا، آفریقا و استرالیا همچون جرم درخشانی بر فراز آسمان قابل رویت است، اما تصور نكنید همه می‌توانند مسیر حركت این سیارك را در آسمان تعقیب كنند. تنها ستاره شناسان آماتور باتجربه از عهده رصد این سیارك بر می‌آیند.

طبق بررسی‌های آماری هر ۴۰ سال یك بار سیارك‌های مشابهی از نزدیكی سطح زمین عبور می‌كنند، اما معمولا هر ۱۲۰۰ سال یك‌بار این سیارك‌ها به قدری به زمین نزدیك می‌شوند كه می‌توانند سطح زمین را خراش دهند.

خدا را شكر كه به نظر می‌رسد این سیارك یك سیارك سنگی است، در غیر این صورت اگر قرار بود یك سیارك آهنی از نزدیكی سطح زمین عبور كند، احتمال برخورد آن با سطح زمین به مراتب بیشتر بود.

گرچه عبور سیاركی در این ارتفاع كه نزدیكی محل استقرار ماهواره‌های مخابراتی و هواشناسی است، می‌تواند تهدیدی برای آنها باشد، اما حتی احتمال این‌كه این سیارك یكی از این ماهواره‌ها را هدف قرار دهد نیز بسیار ناچیز است. پس آسوده بخوابید زمین در امن و امان است.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • man

    این خبر رو که باید دیروز درج میکردین!!!!!!

  • سپیر

    یکمی دیر این خبر رو نزدید!!
    دوروز پیش همین سیارکی که میگفتن هیچ تاثیری بر زمین نخواهد داشت به گفته خودتون 1200 نفر رو مجروح کرده!
    قدرت کائنات خیلی بیشتر از تصور ماست

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج