پیرترین کشورهای جهان کدامند؟
بر اساس پیشبینی سازمان ملل، در سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۵۰، ایران از نظر سرعت پیر شدن جمعیت، رتبه سوم جهان را به خود اختصاص میدهد. اینفوگرافیک زیر نمایانگر پیرترین کشورهای دنیا و منطقه است.
جمعیتشناسان مدتی است درباره بحران جمعیتی ایران و ورود آن به مراحل میانسالی و سالمندی هشدار میدهند. به اعتقاد آنها، تا ۳۰ - ۲۰ سال آینده، کشور ما وارد دوران کهنسالی جمعیت میشود.
سازمان ملل هم پیشبینی کرده جمعیت بالای ۶۰ سال ایران در سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۵۰ با رشد ۲۶ درصدی به ۳۳ درصد کل جمعیت کشور برسد و ایران از نظر سرعت پیر شدن جمعیت، رتبه سوم جهان را به خود اختصاص دهد.
توجه به این هشدارها از آن جهت اهمیت دارد که میتواند تبعاتی همچون افزایش هزینههای درمانی و کاهش تعداد نیروی کار مولد را در پی داشته و اقتصاد هر کشور را تحتالشعاع قرار دهد. توسعه اقتصادی هر کشور به میزان زیادی به کمیت و کیفیت نیروی کار آن کشور وابسته است.
زمانی که افراد پنجمین دهه از زندگی خود را پشت سر میگذارند، احتمال مشارکت آنها در کار و فعالیت اجتماعی کاهش مییابد و از سوی دیگر پیری جمعیت زنگ خطر را برای ظهور یک چالش خطرناک دیگر به صدا درمیآورد و آن هم گسترش موج بیماریهای غیرواگیردار است.
در حال حاضر، بیماریهای غیرواگیردار عامل ۶۰ درصد از مرگ و میرها و حدود نیمی از کاهش طول عمرها را تشکیل میدهند. این بیماریها دلیل اصلی مرگ و میر افراد سالخورده و غیرسالخورده در کشورهای فقیر و غنی جهان محسوب میشوند. مهمترین بیماریهای غیرواگیردار عبارتند از بیماریهای قلبی و عروقی، سرطان، دیابت و بیماریهای مزمن تنفسی.
اما پیری جمعیت تنها مختص کشور ما نیست و کشورهای دیگر هم با آن دست به گریبانند. اینفوگرافیک زیر نمایانگر پیرترین کشورهای دنیا و منطقه و درصد و رتبه جهانی آنها است.
در این اینفوگرافیک میبینیم که ایران با ۵ درصد در رده ۱۳۸ قرار دارد و با توجه به هشدارهای کارشناسان و سازمان ملل، لازم است در کنار توجه به امور جوانان، از حالا برای جمعیت سالمندی که در پیش رو خواهد بود برنامهریزی کنیم تا ناگهان غافلگیر نشویم.
نظر کاربران
به فکر مردم باشند تا انها هم به فکر ازدواج وبچه باشند ما یه بچه داریم لبه پرتگاهیم،الانم که ازدواج کردن برای قشر متوسط به پایین امر محالی شده.
کاهش تعداد نیروی کار مولد!!! خیلی جالب بود