۴۱۴۲۱۷
۵۰۰۷
۵۰۰۷
پ

۵۰ درصد مبتلایان سکته مغزی افسرده می شوند

عضو هیات علمی گروه علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: ۵۰ درصد مبتلایان به سکته مغزی دچار افسردگی می شوند.

خبرگزاری ایرنا: عضو هیات علمی گروه علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: ۵۰ درصد مبتلایان به سکته مغزی دچار افسردگی می شوند.

دکتر علی شهبازی گفت: براساس آمار موجود ، سکته مغزی در بیش از 70 درصد مبتلایان، ناتوانی و معلولیت ایجاد می کند و در بیش از 30درصد موارد، احتمال بازگشت بیماری ظرف چند ماه آینده وجود دارد؛ ضمن اینکه شمار اندکی از مبتلایان نیز دچار حملات تشنجی می شوند.
وی خاطرنشان کرد: سکته مغزی به علت گرفتگی عروق مغزی یا در موارد کمی به علت خونریزی مغزی ممکن است ایجاد شود؛ این بیماری معمولا در سنین بالاتر و مبتلایان به فشار خون اتفاق می افتد.
این متخصص علوم اعصاب شناختی ادامه داد: همچنین افراد مبتلا به بیماری های قلبی و عروقی به ویژه آنان که ضربان قلبشان نامنظم است، بیشتر از سایرین به سکته مغزی دچار می شوند بنابراین در حوزه تشخیص و درمان آن، چکاپ های سالانه در افراد بالای 40 سال مهم است تا وضعیت سلامت این افراد از نظر چربی و قند خون و بیماری های قلبی و عروقی بررسی شود.
عضو هیات علمی گروه علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: سبک زندگی، ورزش، کنترل رژیم غذایی و کم کردن استرس در تشخیص زودرس و پیشگیری از سکته مغزی ، نقش حیاتی دارد.
شهبازی تاکید کرد: کنترل فشار خون نیز که معمولا در سنین بالاتر اتفاق می افتد از اهمیت بسزایی برخوردار است .
وی یکی از عوارض بیماری های قلبی و عروقی را سکته مغزی عنوان کرد و افزود: نکته مهم در این نوع سکته، مغتنم شمردن زمان طلایی رسیدن بیمار به اولین مرکز درمانی است چرا که این زمان طلایی حیاتی است .
وی اظهار کرد:این زمان طلایی برای اینکه آسیب را تا حدی قابل برگشت و از عوارض آن پیشگیری کند، معمولا کمتر از سه ساعت است. باز کردن لخته خون در فرد دچار سکته مغزی در این بازه زمانی می تواند بسیار کمک کننده باشد.
عضو هیات علمی گروه علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: خوشبختانه دانشگاه علوم پزشکی ایران ، امکانات باز کردن لخته خون در مبتلایان به سکته مغزی را در شهر تهران در بخش نورولوژی بیمارستان فیروزگر فراهم کرده است تا اگر بیمار کمتر از سه ساعت به بیمارستان برسد با داروی باز کننده لخته خون از زمان طلایی استفاده کنند.
شهبازی اظهار امیدواری کرد که اقدامات بروز و کمک کننده در این زمینه در سراسر ایران گسترش یابد.
وی تصریح کرد: شاید یکی از مشکلات ما در زمان طلایی مبتلایان به سکته مغزی در تهران، ترافیک باشد ؛ طبق برخی گزارشات ، این مشکل در بیماران دچار سکته مغزی خیلی مشکل زا شده است؛ اگر این مشکل حل شود درصد زیادی از بیماران حداقل می توانند کمتر آسیب ببینند.
کارگاه سکته مغزی گذرا (TIA) با همکاری مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی دانشگاه علوم پزشکی ایران و دانشگاه RWTH آخن آلمان که از امروز یکشنبه آغاز شده است تا 11 آبان در دانشگاه علوم پزشکی ایران، دائر است و دانشجویان مقطع دکترا و فوق دکترا در این کارگاه با تکنیک های کار در زمینه مکانیسم های آسیب سلول های مغزی آشنا می شوند.

سکته مغزی ، ضایعات نخاعی و بیماری های مزمن و تحلیل برنده مغز مانند ام اس و ای ال اس یا همان اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (نوعی بیماری تخریب کننده اعصاب مرکزی و محیطی) از موضوعات مورد بحث این کارگاه است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج