۳۷۷۵۸۳
۱ نظر
۵۰۱۸
۱ نظر
۵۰۱۸
پ

میراث ناملموس قوچان ثبت ملی شد

مسؤول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری قوچان از ثبت ملی فنون و مهارت دوخت چارق‌دوزی این شهرستان به همراه ۱۳ اثر دیگر از سراسر استان به ‌عنوان میراث‌ ناملموس خراسان رضوی خبر داد.

خبرگزاری فارس: حجی محمد تقدیسی ظهر شنبه در نشستی خبری در محل نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری قوچان اظهار داشت: در یک سال گذشته علیرغم اعتبارات کم‌کارهایی نظیر محوطه‌سازی روبروی اداره به میزان ۲۸ میلیون تومان و ساخت هفت آلاچیق در پارک نشاط انجام‌شده است.

وی بابیان اینکه اهدای اشیاء تاریخی به موزه مردم‌شناسی قوچان، راه‌اندازی کارگاه گلیم‌بافی به‌صورت زنده در محل موزه، و انجام مکاتبات برای حمام‌های تاریخی از دیگر اقدامات به شمار می‌آِید، گفت: مکاتباتی برای تملک حمام معروف به «سرکاری» با شهرداری انجام‌شده و دو مصوبه داشته‌اند اما تاکنون اتفاقی نیفتاده است.

مسؤول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری قوچان با تأکید بر اینکه ۴۷ اثر تاریخی ثبتی و ۹۰ اثر حفاظتی غیر ثبتی در این شهرستان وجود دارد، بیان کرد: برای تبدیل این نمایندگی به اداره دو امتیاز کم داریم که یکی از مهم‌ترین دلایل، نبود اقامتگاه و هتل در این شهرستان است وگرنه حدود پنج سال پیش تبدیل به اداره شده بود.
میراث ناملموس قوچان ثبت ملی شد

تقدیسی با اشاره اینکه در سال گذشته ۲۵ نفر از حفاران غیرمجاز دستگیر و طی ۱۰ روز گذشته نیز چهار حفار غیرمجاز از داخل چاه دستگیر شدند، تصریح کرد: یک‌صد نفر از هنرمندان صنایع‌دستی تسهیلات پنج میلیون تومانی دریافت و نشان مرغوبیت صنایع‌دستی برای دو اثر گلیم و چارق برای این شهرستان به‌دست‌آمده است.

وی با یادآوری اینکه ۷۶ اثر ناملموس در خراسان رضوی ثبت‌شده است، تأکید کرد: فنون و مهارت دوخت چارق‌دوزی قوچان به همراه ۱۲ اثر دیگر از این استان به‌عنوان میراث ناملموس خراسان رضوی ثبت ملی شدند.

مسؤول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری قوچان یادآور شد: شش اثر معنوی بازی‌های محلی عشایر خراسان، ترانه‌های کودکانه کردی کرمانجی، چیستان‌های کردی کرمانجی، لالایی‌های کردی کرمانجی و مهارت دوخت لباس زنان عشایر خراسان نیز ثبت ملی شده‌اند که کار پژوهش آن‌ها در این شهرستان انجام‌گرفته است.

تقدیسی بابیان اینکه پیگیری برای ثبت شیره انگور، روغن زرد و دوتار و انجام کارهای پژوهشی در حال انجام است، گفت: تشکیل انجمن میراث فرهنگی، ایجاد نمایشگاه اسناد و آثار تاریخی، مستندسازی از کارگاه‌های نمد، گلیم‌بافی، چارق و...، راه‌اندازی غرفه فروش محصولات صنایع‌دستی و صدور کارت صنعتگری برای ۲۰۰ نفر از هنرمندان از دیگر اقدامات صورت گرفته به شمار می‌آید.

وی با گلایه از اینکه حمام‌های تاریخی قوچان در حال از بین رفتن و نیازمند پیگیری سریع مسؤولان است، عنوان کرد: حسینیه حاجی کریمی، بیمارستان طالقانی، سردابی روستای رهورد، غار روستای کلر، رباط شورچه و سهل‌آباد، یخچال نمدمال‌ها و هشتی درب جنوبی امام‌زاده سلطان ابراهیم قسمتی از بناهای تاریخی ثبت‌شده این شهرستان است.

مسؤول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری قوچان بابیان اینکه قیمت حمام «سرکاری»، ۶۷۰ میلیون تومان تخمین زده‌شده که شورای شهر طی دو مصوبه به دنبال تهاتر این مکان است، گفت: برای حضور کارشناس برای ثبت حمام‌های روستای دوغایی و نوروزی نیز مکاتباتی با مشهد صورت گرفته ولی فکر می‌کنیم قوچان مورد بی‌مهری قرارگرفته است.

تقدیسی ایجاد بوستان عشایر با نمادها و المان‌های عشایری در این شهرستان را یکی از مصوبات شورای اسلامی شهر قوچان دانست و اظهار کرد: اگر یک خیر به‌جای مدرسه‌سازی یکی از حمام‌ها را خریداری و به کار مرمت آن‌ها کمک کنند بسیار ماندگار می‌شود زیرا اعتبارات مرمت بناهای اضطراری بسیار اندک است.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • هموطن

    دم همه ی قوچانیا گرم.پرچمتون همیشه بالا ست.

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج