آمار فشارخون بالا در کشورهای کم درآمد!
یافته محققان نشان می دهد سه چهارم افراد مبتلا به فشارخون در جهان در کشورهای کم درآمد و متوسط درآمد زندگی می کنند و دسترسی به درمان مناسب ندارند.
محققان دانشگاه تولان لوئیزیانا دریافتند بیش از ۳۰ درصد از افراد بزرگسال جهان مبتلا به فشار خون بالا هستند و ۷۵ درصد این جمعیت مبتلا در کشورهای کم درآمد و متوسط درآمد زندگی می کنند.
یافته های این مطالعه مبتنی بر تحلیل داده های ۲۰۱۰ و شامل بیش از ۹۶۸ هزار فرد شرکت کننده از ۹۰ کشور جهان است.
جیانگ هه، عضو تیم تحقیق، در این باره می گوید: «جمعیت مسن و شهرنشینی که غالبا همراه با سبک ناسالم زندگی از جمله رژیم غذایی حاوی سدیم، چربی و کالری بالا و فقدان فعالیت فیزیکی است، نقش مهمی در بروز اپیدمی فشارخون بالا در کشورهای کم درآمد و متوسط درآمد دارد»
فشارخون بالا فاکتور اصلی و پرخطر بیماری قلبی و سکته و همچنین علت قابل پیشگیری و اصلی مرگ زودهنگام و ناتوانی در جهان است.
در این مطالعه محققان با استفاده از شیوع فشار خون بالا براساس سن و جنسیت از ۱۳۱ گزارش قبلی، شمار افراد مبتلا به فشار خون را در سطح جهانی و منطقه ایی برآورد کردند.
طبق این گزارش، بین سال های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۰ شیوع فشارخون بالا در کشورهای پردرآمد تا ۲.۶ درصد کاهش یافته، در حالیکه در کشورهای کم درآمد و متوسط درآمد ۷.۷ درصد افزایش داشته است.
محققان عدم دسترسی به درمان موثر و کنترل فشارخون در کشورهای کم درآمد را علت اصلی این مسئله می دانند.
ارسال نظر