مجازات فروش فیلترشکن چیست؟
طبق قانون جرایم رایانهیی فروش هر نرمافزار و یا ابزار الکترونیکی که به منظور استفاده از سایتهای فیلتر شده توزیع شود، جرم محسوب شده و پیگرد قانونی دارد.
این روزها بسیاری از کاربران اینترنت کشور برای دستیابی به سایتهای مختلف و به ویژه شبکههای اجتماعی از جمله فیسبوک از فیلتر شکن بهره میگیرند و اگرچه آمار دقیقی از فروش فیلترشکنها در دسترس نیست اما تاکید مقامات قضایی مبنی بر این که ۲۰ تا ۳۰ درصد از کاربران اینترنت کشور از نرمافزارهایی مانند vpn برای دسترسی به سایتهای مختلف بهره میگیرند گویای آن است که به هر حال فیلترشکنها فروش خوبی در کشور دارند.
با این وجود طبق ماده ۲۵ قانون جرایم رایانهیی تولید، انتشار یا توزیع یا معامله دادهها یا نرمافزارها یا هر نوع ابزار الکترونیکی که صرفاً به منظور ارتکاب جرائم رایانهیی به کار میروند، جرم محسوب شده و جریمه خاص خود را دارد.
بر اساس آنچه در فصل هفتم قانون جرایم رایانهیی آمده، هر فردی مرتکب اعمالی چون تولید یا انتشار یا توزیع یا معامله دادهها یا نرمافزارها یا هر نوع ابزار الکترونیکی که صرفاً به منظور ارتکاب جرائم رایانهیی به کار میروند، شود و یا این که نسبت به فروش یا انتشار یا در دسترس قرار دادن گذرواژه یا هر دادهای که امکان دسترسی غیرمجاز به دادهها یا سیستمهای رایانهیی یا مخابراتی متعلق به دیگری را فراهم کند، شود به حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزای نقدی از پنج تا بیست میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.
البته تبصرهای نیز برای این بند در نظر گرفته شده و در قالب آن تاکید شده است که«چنانچه مرتکب اعمال یاد شده را حرفه خود قرار داده باشد، به حداکثر هر دو مجازات مقرر در این ماده محکوم خواهد شد.»
نظر کاربران
اگه دقت کرده باشید گفته برنامه ای که صرفا برای ارتکاب جرم رایانه ای استفاده بشه مثل سرقت رایانه ای هک رایانه ای کلاهبرداری رایانه ای و ... در حالی که استفاده از فیلتر شکن و برنامه فیلتر شکن برنامه ای نیست که برای ارتکاب این جرایم استفاده بشه و فقط یک سایت بسته شده را دور میزنه و طبق قوانین و اصول حقوق جزایی اصلا استفاده و فروش فیلتر شکن جرم محسوب نمیشه و این ماده شامل برنامه فیلتر شکن نیست