نخستین پارازیت ثبت شده جهان چیست؟
محققان دریافتهاند: نخستین پارازیت ثبت شده جهان،صدای ۷۸ ثانیهای است که قدیمیترین صدای قابل پخش یک آمریکایی و اولین اجرای موسیقایی کشف شده بر روی یک ورق قلع محسوب میشود.
این صدای ضبط شده در سال ۱۸۷۸ بر روی یک گرامافون اختراع توماس ادیسون ایجاد شده که یک دریچه کلیدی در تولید صدای ضبط شده بشمار میرود.
به گفته مقامات موزه علوم و ابتکارات انگلیس که این اثر در آن به نمایش درآمده، در تاریخ صدای ضبط شده با قابلیت پخش این چنین، یک دستاورد بسیار قدیمی است.
این اثر با پخش ۲۳ ثانیهای صدای شیپور مربوط به یک آهنگ ناشناخته آغاز شده و در پی آن یک مرد شروع به آواز خوانی میکند.
این مرد در دو نقطه از جمله در بخش آخر در زمان خواندن کلمات اشتباهی خندیده و گفته است: به من نگاه کنید، من آهنگ را بلد نیستم.
این صدای ضبط شده برای اولین بار پس از ۱۳۴ سال توسط فناوری مدرن پخش شده که ابتدا بر روی یک ورق قلع با ابعاد ۱۲ در ۳۸ سانتیمتر ساخته و بر روی استوانه گرامافون ادیسون پخش شده و سال بعد به فروش رفته است.
یک میللنگ دستی، استوانه را در زیر یک قلم حرکت داده که بر روی قلع بالا و پائین رفته و موجهای صوتی ایجاد شده توسط صدای عامل را ضبط میکرده است.
این قلم در نهایت باعث پاره شدن قلع پس از چند بار پخش شده و کاربر آن قطعات تکه تکه شده را به عنوان هدیه به دیگران میداده است.
صداهای ظاهری روی این اثر احتمالا در اثر خم شدن قلع پس از گذشت بیش از ۱۰۰ سال ایجاد شدهاند.
شواهدی از صاحب صدای ثبت شده وجود داشته که احتمالا فردی به نام توماس میسون، خبرنگار سیاسی روزنامه سنت لوئیز بوده و در آوریل همان سال یکی از گرامافونهای ورق قلع شرکت ادیسون را خریداری کرده است.
همچنین صدای یک زن در این قطعه وجود داشته که هویت آن نامعلوم است.
به گفته تاریخنگاران، این مصنوع نشانگر اولین گامهای ادیسون در ضبط صدا با قابلیت بازپخش آن بوده است.
ارسال نظر