ارز دولتی برای دانشجويان قطع شد
درحاليكه دانشجويان بورسيه و غيربورسيه متقاضي ارز بارها از توقف ارايه ارز دانشجويي ابراز نگراني كرده و مسوولين نيز قولهاي مبني بر عدم توقف ارز دانشجويي داده بودند، با اين حال وزير اقتصاد با اعلام خبر توقف ارز دانشجويي براي دانشجويان غيربورسيه، حجت را بر دانشجويان تمام كرد.
سید شمس الدین حسینی وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره ارز دانشجویی خاطرنشان کرد: اصولا دو گروه دانشجو داریم؛ عدهای خودشان تصمیم گرفتند برای تحصیل از کشور خارج شوند كه بورس هم نیستند که طبیعی است بانک مرکزی هیچ وقت برای تامین ارز آنها تعهدي نداشته و آنها میتوانند از بازار استفاده کنند.
اما در مورد کسانی که بورس هستند و در ساز و کارهای رسمی اعزام شدهاند آنها میتواند از ارز مرجع استفاده کنند.
وی كه در يك گفتوگوي تلويزيوني سخن ميگفت، در عين حال تاكيد كرد: ما به اندازه کافی ظرفیت برای تربیت دانشجو در داخل كشور داریم و جز در موارد ضروری لزومی ندارد ارز را از کشور خارج کنیم.
اين در حاليست كه دانشجويان بورسيه نيز براي دريافت ارز دانشجويي همچنان با مشكلات زيادي دستوپنجه نرم ميكنند، به گونهاي كه درپي تعلل وزارت علوم در اعزام دانشجويان به خارج از كشور، دكتر ملاباشي رييس سازمان دانشجويان نيز به خبرنگار ايسنا گفته بود: بورسيههايي كه عجله دارند ميتوانندبا هزينه شخصي اعزام شوند.
وي افزود: دانشجوياني كه كانديد بورسيه هستند در صورتي كه براي رفتن عجله دارند، ميتوانند با هزينه شخصي اعزام شوند و ما نيز همزمان با دريافت بودجه، مقرريشان را پرداخت ميكنيم.
دكتر محمود ملاباشي در اين رابطه تصريح كرد: با توجه به اينكه در حال حاضر بودجه كافي براي اعزام برخي از كانديداهاي بورسيه وجود ندارد، بنابراين اين دانشجويان ميتوانند با هزينه شخصي بروند و پس از دريافت اعتبار بودجه ما هزينه آنها را پرداخت خواهيم كرد.
پيش از اين پيشنهاد "حذف ارز دانشجويي" در طرح ۹ مادهای ارزی مجلس برای ساماندهی وضعیت ارزی کشور كه از سوي رييس كميسيون اقتصادي مجلس مطرح شده بود ولي از سوي سوي مسئولان بانك مركزي و وزارت علوم تاييد نشد، به گونهاي كه مسلمي مدير كل امور بورس و دانشجويان خارج وزارت علوم نيز گفته كه بانك مركزي در اين رابطه اعلام كرده كه برنامه خاصي در ارتباط با حذف ارز دانشجويي نداشته و دستوري نيز تاكنون صادر نشده است.
اين مساله در مجلس نيز واكنش به اين موضوع متفاوت است، در حالی که سخنگوی هیات رئیسه مجلس و رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس از توافق مجلس با وزرای اقتصادی برای حذف ارز دانشجویی و ... خبر دادهاند، اما زاهدي ريیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در اين باره گفته بود كه دانشجویان نگرانی نداشته باشند؛ زیرا تاکنون تصمیمی به جهت اجرا اخذ نشده است.
نظر کاربران
اين بود"تمهيداتى براى پايين اوردن قيمت ارز"؟!!!!!
شایان ذکر است که کل مبلغ ارز دانشجویی پرداخت شده در سال گذشته کمتر از 0.1 درصد درامد ارزی کشور در طول یک سال و حتی معادل واردات عروسک چینی و یا ... بوده است و این مبلغ آنقدر ناچیز است که با حذف آن هیچ گونه تحول مثبتی در سیستم اقتصادی کشورمان رخ نخواهد داد ولی باعث ترک تحصیل خیل عظیمی از دانشجویان مستعد در خارج از کشور می شود که تقریبا هفتاد درصد آنان در رشته های مورد نیاز کشور و در مقاطع تحصیلات تکمیلی مشغول به تحصیل می باشند و مطمئنا وزارت علوم در حال حاضر بستر لازم برای جذب آنان را در دانشگاه های داخلی ندارد(به دلیل محدودیت پذیرش و امکانات در مقطع دکتری داخل) و از طرفی حذف ارز دانشجویی و امواج منفی که در بین خانواده ها و جامعه بوجود می آورد قطعا باعث نوسانات شدید در بازار ارز و افزایش بیش از پیش نرخ ارز خواهد شد که چنین پیامدی با اقدامات و سیاست گذاریهای پیشگیرانه دولت و مجلس در چند روز اخیر در تضاد کامل می باشد. لذا بسیار عقلانی تر است که دولت در پرداخت ارز دانشجویی بیش و از پیش عزم خود را جزم نماید و این هزینه را سرمایه گذاری میان مدت برای ارتقاء علمی و تحقیقاتی کشور بداند و منابع کافی را در اختیار بانک ها برای پرداخت ارز دانشجویان قرار دهد تا مثل گذشته شاهد آزار و دلخوری دانشجویان در گرفتن سهمیه ارزی خود نباشیم.