۱۰ چهره موفق ایران در المپیک سی ام
۱۲ ورزشکار ایران با مدالآوری در بازیهای المپیک لندن، بهترین عملکرد تاریخ کاروان ورزش ایران در المپیک را ثبت کردند اما در این میان بودند کسانیکه مدال نگرفتند اما در تاریخی شدن این کاروان نقش داشتند.
وقتی تعداد مدالهای یک کاروان ورزشی در المپیک برای نخستین بار دو رقمی میشود و در بهترین جایگاه نسبت به ادوار گذشته - در مقایسه با تعداد کشورهای شرکت کننده - قرار میگیرد، نگاهها ناخودآگاه به سمت مدالآوران طلا میرود که اتفاقا تعداد آنها هم در کاروان اعزامی ایران به لندن، بیشتر از دورههای پیشین بود.
کاروان ورزش ایران در المپیک ۲۰۱۲ لندن از هر نظر بهترین نتیجه گیری را نسبت به دورههای پیشین داشت اما در این میان علاوه بر ورزشکاران طلایی، ورزشکاران دیگری هم بودند که در این بهترین شدن ایفای نقش کردند اگرچه مدالشان به رنگ طلا نبود مانند کمیل قاسمی که در نخستین حضور المپیکیاش صاحب مدال برنز شد یا اصلا مدال نگرفتند مانند رضا یزدانی که در یک قدمی فینال با مصدومیت ناگهانی مواجه شد و در کل از رسیدن به مدال بازماند.
علاوه بر این، کاروان ورزش ایران در المپیک سیام مربی در اختیار داشت که شاگردانش با گرفتن بهترین نمره و خوش رنگترین مدال، نقش مستقیم در جاودانه شدن کاروان ایران داشتند و البته ورزشکارانی که مدال نگرفتند اما در نوع خود بهترین بودند. در زیر اشاره ای گذرا به چهرههای موفق کاروان ورزش ایران در المپیک لندن خواهیم داشت:
الهه احمدی؛ پیشرو زنان و تیراندازان
با کسب مدال نقره مسابقات تیراندازی جام جهانی که فروردینماه سال ۹۰ به میزبانی استرالیا برگزار شد، بعد از مه لقا جام بزرگ کاروان ورزش ایران را صاحب دومین سهمیه المپیک کرد تا برخلاف همیشه زنان پیشرو حضور در المپیک شوند.
البته الهه احمدی در موفقیت زنان المپیکی ایران هم پیشرو بود چون در دومین روز رسمی بازیهای المپیک به فینال رقابتهای تفنگ بادی ۱۰ متر صعود کرد و در رقابت با حریفانی از آمریکا (دونفر)، چین (دونفر)، لهستان، روسیه و جمهوری چک به عنوان ششمی المپیک دست یافت.
پیش از الهه احمدی هیچ یک از ورزشکاران زن ایران به فینال المپیک نرسیده بودند، ضمن اینکه پیش از وی هیچکدام از تیراندازان ایرانی در المپیک صاحب عنوان ششمی نشده بودند.
نوشاد عالمیان؛ رسیدن به سقف آرزوهای تنیس روی میز
وقتی در دورههای پیشین المپیک هیچ یک از پینگپنگبازان ایران حتی در یک گیم هم پیروز نشده بودند، رسیدن به پیروزی در یک دیدار المپیکی سقف آروزهای تنیس روی میز شده بود که نوشاد عالمیان در المپیک لندن این سقف را شکست.
بعد از ندا شهسواری که از حریف نیجریهای خود سه گیم گرفت و در نهایت آبرومندانه باخت و حذف شد، عالمیان توانست برای اولین بار تنیس روی میز ایران را صاحب پیروزی در دیداری المپیکی کند.
نوشاد با شکست دادن "جیستون هان" بازیکن چینی الاصل استرالیا و "تانگ پنگ" هنگ کنگی وارد مرحله یک شانزدهم مسابقات تنیس روی میز المپیک لندن شد اما در این مرحله مغلوب "تیمو بول" آلمانی شد و از دور رقابتها کنار رفت.
حمید سوریان؛ پایان انتظار
۴۰ سال انتظار برای کسب مدال طلای کشتی فرنگی المپیک کم نیست و پایان دادن به آن هم کار هر کسی نیست اما کسی از مسئولیت این کار برآمد که فقط ۲۶ سال داشت و تجربهای هم از گرفتن مدال در المپیک نداشت یعنی حمید سوریان؛ این فرنگی کار که از رده پنجم المپیک پکن بالاتر نیامده بود.
در لندن و برای رسیدن به دیدار پایانی "پیتر مودوس" از مجارستان را در مرحله یک چهارم نهایی و "هاکان نیبلوم" از دانمارک را در مرحله نیمه نهایی شکست داد. سوریان در فینال "روشن بایرامف" آذربایجانی را از پیش رو برداشت و نخستین طلای کشتی فرنگی ایران در طول تاریخ المپیک و نخستین طلای کاروان ایران در المپیک سیام را بدست آورد.
امید نوروزی؛ قهرمان ایران، الگوی مجارستان
یک شب پس از اینکه طلسم گرفتن مدال طلا در رقابتهای کشتی فرنگی المپیک شکسته شد، امید نوروزی دومین مدال طلای این رقابتها را به کاروان ایران هدیه کرد. این کشتی گیر وزن ۶۰ کیلوگرم حریفانی از چین، بلغارستان، قزاقستان و ژاپن را مغلوب تکنیک و توانمندی خود کرد تا به فینال برسد.
نوروزی در این مرحله هم "ریواز لاشخی" از گرجستان را شکست داد و قهرمان المپیک شد. امید نوروزی پس از این قهرمانی، محمد بنا را هم از اجرای فنون خود بی نصیب نگذاشت و مربیاش را در آغوش گرفت و یک سالتو بارانداز میهمان کرد! البته یک روز بعد، فرنگیکار مجارستانی بعد از صعود به فینال وزن ۶۶ کیلوگرم، به تقلید از امید نوروزی، سرمربی خود را سالتو بارانداز کرد!
احسان حدادی؛ نقرهای طلایی
یکی از پنج ورزشکار ایران که در المپیک سیام صاحب مدال نقره شد، احسان حدادی بود که در رقابتهای پرتاب دیسک به این مدال دست یافت اما انصافا رنگ و لعاب مدال نقره حدادی متفاوت از دیگر نقرههاست و ارزش آن خیلی کمتر از طلا نیست چون برای اولین بار بود که یک دوومیدانی کار ایرانی در میدان المپیک تا مدالآوری پیش رفت.
مهمتر اینکه پیش از این هیچ ورزشکار ایرانی در رشتهای غیر از وزنه برداری، کشتی و تکواندو مدال المپیک نگرفته بود و در واقع احسان حدادی مدالآوری در این رویداد را از انحصار این سه رشته خارج کرد.
بهداد سلیمی؛ رسیدن به اوج با دو بچه فیل
"با برقرار کردن توازن بین توان انفجاری، سرعت و تکنیک، انتظار میرود وزنه بردار فوقسنگین ایران، دو بچه فیل از جنس پولاد را بالای سر برده و مدال طلای المپیک ۲۰۱۲ لندن را از آن خود کند"؛ این بخشی از گزارش خبرگزاری رویترز پیش از آغاز مسابقات وزنه برداری المپیک بود که طی آن از بهداد سلیمی به عنوان قلب ۶ وزنه بردار اعزامی ایران به المپیک یاد شده بود.
تحلیل خبرگزاری رویترز در نهایت درست از آب درآمد چون بهداد سلیمی ۲۲ ساله با ۲۰۸ کیلوگرم در یک ضرب، ۲۴۷ کیلوگرم در دو ضرب و ۴۵۵ کیلوگرم در مجموع بالاتر از هموطنش قهرمان المپیک در رقابتهای دسته ۱۰۵+ کیلوگرم شد.
قاسم رضایی؛ شیرینی کامهای تلخ
در شبی که سعید عبدولی با مافیای داوری از رسیدن به فینال وزن ۶۶ کیلوگرم رقابتهای کشتی فرنگی المپیک ۲۰۱۲ بازماند و وداعی تلخ با المپیک داشت، قاسم رضایی با شکست دادن "استرادا" کوبایی به فینال پیکارهای وزن ۹۶ کیلوگرم این مسابقات لندن رفت و در شب تلخ کشتی فرنگی، موج شادی را به این تیم و کاروان ایران بازگرداند.
رضایی "رستم تاتروف" از روسیه را در دیدار نهایی شکست داد و به مدال طلای المپیک رسید. با مدال طلای قاسم رضایی کاروان ایران در شب تاریخی که داشت، به رده هفدهم و بالاتر از ژاپن و اوکراین رسید.
احسان لشگری؛ خودنمایی در کنار سرشناسان
وقتی با انجام قرعه کشی رقابتهای کشتی آزاد در وزن ۸۴ کیلوگرم مشخص شد که تمام کشتیگیران سرشناس این وزن مانند "یوسف عبدالسلاماف" از تاجیکستان و نایب قهرمان المپیک پکن، "زوربیک سوخییف" از ازبکستان و قهرمان جهان و "جیک هربرت" از آمریکا و دارنده مدال نقره جهان در گروه احسان لشگری هستند.
شاید کمتر کسی برای مدالآوری این کشتی گیر کشورمان شانس قائل بود اما لشگری با شکست دادن حریفان خود از قزاقستان، ارمنستان و روسیه به دیدار نیمه نهایی رفت. در این مرحله مغلوب کشتی گیر آذربایجانی شد و در مرحله رده بندی هم مقابل ورزشکار ترکیه پیروز شد و به مدال برنز رسید.
نواب نصیر شلال؛ تازه از راه رسیده راضی
اینکه بتوانی در اولین حضور المپیکی، فینالیست شوی کار بزرگی است که نواب نصیرشلال از عهده آن به خوبی برآمد. این وزنه بردار جوان کشورمان در رقابتهای دسته ۱۰۵ کیلوگرم، با مهار وزنه ۱۸۴ کیلوگرمی در یک ضرب و ۲۲۷ کیلوگرم در دوضرب و مجموع ۴۱۱ کیلوگرم صاحب مدال نقره المپیک شد و این در حالی است که او هیچ تجربهای از المپیک نداشت. شاید همین بی تجربگی او را از رسیدن به مدال طلا بازداشت چون گفته بود: "وقتی متوجه شدم در جدول مدال نقرهام قطعی شده کمی سرد شدم و نتوانستم طلا بگیرم".
محمد بنا؛ تسخیرگر بزرگ
گرفتن سه مدال طلا توسط یک تیم ۶ نفره و کسب عنوان قهرمانی در المپیک، کافی است برای اینکه به تاثیرگذاری سرمربی آن تیم پی برد و اینکه جایزه صد میلیون تومانی رئیس کمیته ملی المپیک و درخواست نشان لیاقت از رئیس جمهوری، شایسته محمد بناست.
شاگردان "بنا" ی کشتی فرنگی ایران با کسب خوش رنگترین مدال در سه شب متوالی خود و کشتی فرنگی ایران را جاودانه کردند. این مربی به شایستگی لندن را در تسخیر خود و شاگردان قهرمانش درآورد.
نظر کاربران
ایشالا توی المپیک بعدی خیلی بهتر بدرخشید ایرانیان عزیز
دم همشون گرم....
ایول به احسان لشگری همشهری خودم واقعاعالی بود
خدایی 100 میلیون واسه محمد بنا کم نیست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
پاسخ ها
kheyli kame....
عالییی بود. موفق و پیروز باشن.
eyval b hamshahri e golam, Omid Norouzi
تکواندو هم میتونست خیلی بهتر از اینا باشه، یوسف کرمی دیگه پیر شده،باید این راهو بده به جوونای با استعدادی مثل من!!!!!!
بهشون افتخار میکتم که پرچم ایران را بالا نگه داشتند
بنا دوست داریم !!
بسیار عالی
شکست خورده های المپیک هم من نام میبرم
1 رسول خادم
2 رییس فدراسیون کشتی ازاد
3 مربی تکواندو
4 هادی ساعی
5 یوسف کرمی
6 کل کشور ایران
7 کشتی گیران آزاد کار ایران
8 ................
بازمانده های المپیک که اگر بودند حداقل 3یا4تا طلای دیگه میگرفتیم
1 غلامرضا محمدی(مربی کشتی ازاد)
2 مهماندوست(مربی تکواندو)
پاسخ ها
عالی ++++++++++++++++++++++++++
20 ایول به هوش و زکاوت
دوست عزیز انگار اصلا از کشتی آراد سر در نمیاری، من کاری به تکواندو ندارم، اما توی کشتی ازاد بعد از جهانی 2002 ایران که تیم ملی با خضوز، طیبی، دبیر، حاجی زاده، حیدری و رسول خادم به مربی گری محمد حسن محبی قهرمان جهان شد، دیگه دنیا رنگ کشتی ایران و ندید، علتش هم تغییر تاکتیک از زیر گیری که سبک کشتی ما توی دنیا است به هل دادن به لطف مربیانی همچون آقای محمدی و دیگر دوستان بود، تیم آزاد ایران توی الیمپیک لندن بدشانس ترین تیم تاریخ ایران بود، قرعه های وحشتناک، برگزاری مسابقات در فواصل زمانی 15 دقیقه ای و اسیب دیدگی موجب شد تیم ایران با یک نقره و برنز به مسابقات خاتمه بده. تازه این تیم فقط 7 ماه دست رسول خادم بوده.
آفرین به همه این عزیزان
زنده باد پهلوانان
پس چرا عکس داشی پهلوان کیانوش رستمی رو نگذاشتن اون یه تیکه رو به زبان کرمانشاهی بخوانید پون منم مثل اقای رستمی کرمانشاهی هستم
بااینکه زیادمدال نگرفتیم ولی من به شخصه وقتی که ورزشکاران پرچم ایران روبه دوش می گرفتن ومی دویدن سرشارازغرورمی شدم.
دست همه شون دردنکنه ان شاءلله همیشه موفق باشن.
ایول به غیرت ایرانی دنیا باید به ایرانی تعظیم کنه همنطور که درلندن انجام شد
همشون پاینده و سلامت باشن... کشتی فرنگی و کشتی احسان لشگری که حقش طلا بود به همه چسبید. مرد کشتی گرفتن همشون..
پس صادق گودرزی که نفره گرفت چی؟ یعنی کمتر از احسان لشکری بود ؟
پاسخ ها
نفره نه نقققققققققققققققققره
آقا سالتو بارنداز نبود، سالتو از عقب تو مابه ی تندر بود.
پس صادق گودرزی که نفره گرفت چی؟
دسـتـت طـلا اسـتـاد بـنـــا ...
اون قسمت های کشتی فرنگی که ورزشکاران گلم به مربی گلشون سالتو زدن خیلی باهال بود مخصوصا امید نوروزی
واقعا دست مریزاد گل کاشتین:-) :-) :-) :-) :-)
سلام...قهرمانانمون گل کاشتن...مخصوصاً آقای بنا و قهرمانان کشتی فرنگی...آفرین...ایشالا همیشه موفق باشید....
بنظرم نقره انوشيرواني هم دست كمي از طلا نداشت چون اگه بهداد نبود باز يه ايراني طلاي سنگين وزن را مي گرفت پس شيرين ترين نقره المپيك لندن را انوشيرواني گرفت چون طلاي دوم ميتونست باشه بطور حتم.
مطمئن باشيد با احتساب نفرات اعزامي به المپيك اگه تعداد نفرات كاروان ورزشي ما به اندازه تعداد نفرات كشورهايي مثل چين يا آمريكا يا برخي ديگر از كشورها مي بود ما هم ميتوانستيم خيلي بيشتر مدال خوش رنگ كسب كنيم و رتبه كشور عزيزمان خيلي بالاتر يا حداقل جز ده كشور كسب مدال باشيم
صد مرحبا به غیرت همشهری خودم صادق گودرزی عزیز!!!!!!!!!!!!!! آفرین به همه!!