۳۰۰۱۸
۵۰۱۱
۵۰۱۱
پ

سفره معنوی

شب قدر نگين انگشتری رمضان...

الهي! ضعيفان را پناهي، قاصدان را بر سر راهي، مؤمنان را گواهي، چه عزيز است آن كس كه تو خواهي... الهي!

خبرگزاری ایسنا: الهي! ضعيفان را پناهي، قاصدان را بر سر راهي، مؤمنان را گواهي، چه عزيز است آن كس كه تو خواهي... الهي! جمال تو راست، باقي زشتند، و زاهدان مزدوران بهشتند.

پروردگار خان کرم گسترانيده و وسعت لطفش آنقدر وسيع هست که همه را به ضيافت خويش دعوت کند، هيچکس غريبه نيست، همه خواسته و ناخواسته فراخوانده شده‌اند.

قدر شب نزول قرآن و خداي قرآن است. قدر همان شبي است که در آن درهاي مغفرت به روي بندگان گشوده مي‌شود. ديگر نياز نيست بندگان به آسمان روند و درها بکوبند و اشک‌ها بريزند، کافي است تا قلب را متوجه او سازند تا او خود فرود آيد و دست مهر بر سر تک تکشان کشد.



قدر شب تنهايي و غربت است؛ غربتي قريب، غربت مردان خدا، مرداني که در آسمان‌ها شناخته شده‌تر از زمينند، مرداني که حتي راز و نيازشان غريبانه است. حرف دل اين مردان را بايد از زبان چاه و نخلستان شنيد، بايد گوش سپرد، اين صداي کعبه است که مي‌گريد، کعبه‌اي که در پشت ديوارهاي سنگي خود گهواره‌اي بود براي مردان خدا، اين صدايي است که از کوفه به گوش مي‌رسد «قسم به خداي کعبه که رستگار شدم».

شب بيست و يکم ماه رمضان نيز از راه رسيد، شبي که سوگي بزرگ را در دل خود جاي داده، شبي که حضرت علي(ع) در آن به شمشير کينه و جهل فرقش شکافته شد و به شهادت رسيد.

شب بيست و يکم ماه رمضان طبق روايات متعدد از شب‌هايي است که احتمال آن هست که شب قدر باشد. اين شب فضيلت بيشتري نسبت به شب نوزدهم ماه رمضان دارد.

اعمال بسياري در فضيلت شب‌هاي قدر وارد شده است که برخي آنها مخصوص شب بيست و يکم هستند.

در اين شب نيز به جا آوردن نماز معروف به هفت قل هو الله وارد شده است. نمازي که دو رکعت است و در هر رکعت پس از قرائت سوره حمد، هفت مرتبه سوره توحيد خوانده مي‌شود.

همچنين غسل کردن در اين شب نيز بسيار توصيه شده و در سيره ائمه معصومين(ع) نيز به آن تاکيد شده است.

از ادعيه‌اي که در اين شب وارد شده مي‌توان به دعاي جوشن کبير اشاره كرد؛ علاوه بر اين دعاي اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ الِ مُحَمَّدٍ، وَاقْسِمْ لى حِلْماً يَسُدُّ عَنّى بابَ الْجَهْلِ، وَهُدىً تَمُنُّ بِهِ عَلَىَّ مِنْ كُلِّ ضَلالَةٍ، وَغِنىً تَسُدُّ بِهِ عَنّى بابَ كُلِّ فَقْرٍ، وَقُوَّةً تَرُدُّ بِها عَنّى كُلَّ ضَعْفٍ، وَعِزّاً تُكْرِمُنى بِهِ عَنْ كُلِّ ذُلٍّ وَرِفْعَةً تَرْفَعُنى بِها عَنْ كُلِّ ضَعَةٍ، وَاَمْناً تَرُدُّ بِهِ عَنّى كُلَّ خَوْفٍ، وَعافِيَةً تَسْتُرُنى بِها عَنْ كُلِّ بَلاءٍ، وَعِلْماً تَفْتَحُ لى بِهِ كُلَّ يَقينٍ، وَيَقيناً تُذْهِبُ بِهِ عَنّى كُلَّ شَكٍّ، وَدُعآءً تَبْسُطُ لى بِهِ الْإِجابَةَ فى هذِهِ اللَّيْلَةِ، وَفى هذِهِ السَّاعَةِ السَّاعَةِ السَّاعَةِ السَّاعَةِ يا كَريمُ وَخَوْفاً تَنْشُرُ لى بِهِ كُلَّ رَحْمَةٍ، وَعِصْمَةً تَحُولُ بِها بَيْنى وَبَيْنَ الذُّنُوبِ، حَتّى اُفْلِحَ بِها عِنْدَ الْمَعْصُومينَ عِنْدَكَ، بِرَحْمَتِكَ يا اَرْحَمَ الرَّاحِمينَ که از سيد ابن باقي نقل شده است نيز مورد تاکيد زياد قرار گرفته است.

علاوه بر اين اعمال، شب زنده‌داري و احيا و به سر گرفتن قرآن و استغفار از ديگر اعمال وارد شده در فضيلت اين شب پر قدر هستند.

در روايات بسياري آمده است که اعتکاف در دهه آخر ماه مبارک رمضان داراي فضيلت بسيار است و پيامبر(ص) خود از کساني بود که به اين امر اهتمام مي‌ورزيد.

قدر را بايد فرصتي براي جبران آنچه از دست رفته دانست. با اين حال وسعت لطف و کرم پروردگار به قدري است که بايد همه، حتي آناني که از اين قافله عقب مانده‌اند را فراموش نکرد و به ياد يکديگر بود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج