دخانیات سبب یائسگی زودرس می شود
مطالعات نشان می دهد استعمال دخانیات و یا قرار گرفتن در معرض دود سیگار در زنان، توانایی باروری آنها را کاهش می دهد و سبب یائسگی زودرس می شود.
این مطالعه با بررسی وضعیت حدود ۹۴ هزار زن ۵۰ تا ۷۹ ساله، بین سال های ۱۹۹۳ تا ۱۹۹۸ میلادی نشان می دهد که سیگار کشیدن یا در معرض دود سیگار بودن، علاوه بر افزایش احتمال سرطان ریه، حمله قلبی و سکته مغزی، رابطه مستقیمی با کاهش باروری و یائسگی زودرس دارد.
اختلالات هورمونی ناشی از دود سیگار مهمترین عامل کاهش باروری و یائسگی زودرس است.
انجمن سرطان آمریکا نیز چندی پیش اعلام کرد که سیگار عامل اصلی ۱۲ سرطان است و ۵۰ درصد مرگ و میر ناشی از این سرطان ها، مستقیما با سیگار مرتبط است. یک مطالعه پیشگیری از سرطان نشان می دهد که در سال ۲۰۱۱ میلادی، می توان ۴۸ درصد از مرگ های ناشی از این سرطان ها را مستقیما به سیگار نسبت داد.
در سال ۲۰۱۱، ۳۴۵ هزار و ۹۶۲ مرگ ناشی از سرطان در آمریکا گزارش شده است که از این میان، ۱۶۷ هزار و ۸۰۵ مورد، منتسب به سیگار است. آمار مربوط به این گزارش به شرح زیر است:
۱۲۵ هزار و ۷۹۹ مورد مربوط به سرطان های تنفسی (ریه و برونش) و بر اثر سیگار است.
دو هزار و ۸۵۶ مورد مربوط به سرطان حنجره و به دلیل سیگار است.
در حدود نیمی از مرگ های ناشی از سرطان های حفره دهان، مری و مثانه مربوط به سیگار است.
در ادامه این گزارش آمده است که سیگار عامل اصلی سرطان ریه و سیستم تنفسی است و احتمال سرطان های کبد، روده بزرگ، لب، بینی، سینوس ها، حنجره، حلق، مری، معده، پانکراس، کلیه، رحم، دهانه رحم، تخمدان، روده بزرک، کبد و لوسمی را افزایش می دهد.
بر اساس گزارش انجمن سرطان آمریکا، مصرف دخانیات عامل یک مرگ از هر پنج مورد است.
مطالعات دیگری نشان می دهد که افزایش استعمال سیگار توسط زنان در انگلیس، سبب شده است که شیوع سرطان ریه بیشتر از سرطان سینه باشد.
نتایج این تحقیقات در نشریه Tobacco Control منتشر شده است.
ارسال نظر