ایستگاه فضایی بینالمللی ۱۵ ساله شد
۱۵ سال از تاسیس ایستگاه فضایی بینالمللی میگذرد. در این مدت، انسان به کمک این ایستگاه دستاوردهای مهمی داشته است.
از آن زمان، این ایستگاه حکم خانهی انسان در فضا و یک ساختمان تحقیقاتی را برای فضانوردان و کیهاننوردان سازمانهای فضایی داشته است؛ سازمانهایی از سراسر جهان که در ساختن آن نقش داشتهاند، مثل سازمانهای فضایی ناسا، روسیه، اروپا، ژاپن (JAXA) و کانادا. هر ماموریت معمولا شش ماه طول میکشد؛ و دانشمندان به منظور انجام آزمایشهای علمی مثل کاشت سبزیجات، پرینت سه بعدی اشیا و مشاهدهی وضعیت حیوانات در فضا، به ISS میروند. آنها همچنین تعمیرات و نگهداری لازم را از تجهیزات و دستگاهها انجام میدهند.
به لطف آزمایشهایی که در ایستگاه فضایی انجام شده، دانشمندان راههای جدیدی برای مبارزه با بیماریها، خالص کردن آب و انجام سونوگرافی فراصوتی از راه دور پیدا کردند. بعضی از آزمایشهای مربوط به افزایش سرعت رشد سلول، به تولید واکسنهای جدید و تکنولوژیهای درمان سرطان منجر شد. همچنین تغییرات بدن فضانوردان درک بهتری از تحلیل ماهیچه و ناراحتیهای قلبی به بشر ارایه داد. علاوه بر این، دادههای جمعآوری شده به کمک فضانوردان، اثرات سفرهای فضایی طولانی مدت را بر قوهی بینایی و تاثیر تنهایی و عزلت را بر روان انسان نشان دادند.
متاسفانه آیندهی ایستگاه فضایی بینالمللی نامعلوم است. بودجهی آن در سال ۲۰۲۴ به پایان خواهد رسید و بعید به نظر میرسد یک ایستگاه دیگر جای آن را بگیرد.
ارسال نظر