فعالیت پلوتو پس از ۴.۵ میلیارد سال!
کاوشگر «افق جدید» به مطالعه پلوتو پرداخته و از احتمال فعالیت مجدد زمین شناسی این سیاره پس از ۴.۵ میلیارد سال خبر داده است.
کاوشگر «New Horizons» با انجام این ماموریت توانست به بسیاری از سئوالات کارشناسان ناسا مانند اندازه سیاره پلوتو پاسخ دهد. این کاوشگر پس از طی مسافتی در حدود ۴.۸۸ میلیارد کیلومتر ابعاد جدیدی از این سیاره را پیش روی کارشناسان ناسا قرار داد. فرضیه های بسیاری درباره این سیاره وجود دارد که مهمترین آن عصر یخبندانی است که میلیاردها سال پیش رخ داده است.
کاوشگر «New Horizons» تاکنون نزدیک به دو درصد از اطلاعات ارزشمندی که درباره پلوتو به دست آورده را بارگذاری کرده است. دانشمندان ناسا می گویند انتقال تمامی این اطلاعات به زمین در حدود ۱.۵ سال آینده امکانپذیر خواهد بود. دوری پلوتو از زمین علت اصلی طول کشیدن این فرآیند عنوان شده است.
اطلاعات جدیدی از این سیاره کشف شده که بیش از عکس ها و تصاویر دریافتی اهمیت پیدا کرده است. اکتشافات جدید کاوشگر «New Horizons» که با سرعتی بسیار محدود به زمین ارسال شده اند، نشان می دهد که احتمالا فعالیت مجدد زمین شناسی در این سیاره در حال انجام است. این اطلاعات در حالی است که بسیاری از کارشناسان ناسا سیاره پلوتو و قمرهای اطرافش را «مرده» خطاب می کردند.
Alan Stern سرپرست این تیم تحقیقاتی می گوید : « تصاویر جدید کاوشگر «New Horizons» از این سیاره نشان می دهد، بخش شبیه به قلب معروف این سیاره دچار تغییر حالت شده و در حال حاضر دیگر صخره ای در آن دیده نمی شود. عدم وجود صخره ها در این سیاره گواهی از فعالیت های زمین شناسی جدیدی در این سیاره است.»
دیگر اطلاعات جدید از این سیاره نشان می دهد که قمرهای Nix و Hydra نیز به نسبت قمر Charon دو برابر درخشنده تر هستند اما هنوز چرایی این موضوع مشخص نشده است. اطلاعات تکمیلی کاوشگر «New Horizons» در حال ارسال هستند و باید منتظر اطلاعات جدیدتری درباره این سیاره بود.
ارسال نظر